Modessty -> RE: Žutica kod novorođenčadi (17.10.2013 12:36:04)
|
IZVORNA PORUKA: Zemunka85 Mod, ja sam imala to iskustvo. Pisala sam dosta, a ako imas vremena procitaj, a ja cu ti sada ukratko pisati. Mi smo imali zuticu tri meseca. Nikada joj bilirubin nisu ni merili. Normalno primili sve vakcine. Poslati smo u IMD ali tamo je neonatolog pregledao i nije hteo da joj bzv vadi krv, jer - nju zutica nije ometala ni malo. Nije bila ni mlitava, ni uspavana, sisala je kao zmaj isto tako i napredovao. Tako da DA jeste bilo od mog mleka (cim je trajala tri meseca) i to se desava u nekom % slucajeva. Ali koliko se secam, to je samo cinjenica i sa njom se nista ne radi. Jer i da jeste tako, to se "ne leci". Proci ce samo od sebe. Ja sam trazila savete par pedijatara i rekli su mi da bi mogli tako (prestanak dojenja na 48h) da dokazemo da je od mog mleka, ali da nema potrebe, tako da smo mi normlano funkcionisali. Procitaj o ARIASOVOM IKTERUSU. Ja nju nisam ni budila da sisa, nije bilo potrebe, jer kazem od prvog dana je iiiizrazito aktivna. Ta prica o budjenju ide ukoliko je dete uspavano, pa treba da se budi, da klopa cesce, da bi secse i izbacivalo taj bilirubin... MOZDA treba da se obustavi dojenje, ukoliko zutica toliko ometa dete, da ne moze biti redovno budno i redovno jesti, a od majcinog mleka je ... ovako ne ... Znači ti si ta! [sm=smiley36.gif] Znala sam da je neko pisao samo nisam mogla da se setim ko! Hvala na odgovoru. Zanimalo me baš to - da li se prestaje sa dojenjem sasvim ili ne. Nikola super napreduje, živahan je, sisa tačno na tri sata, preko dana nekad i na dva sata, ima periode kad je budan preko dana. Sve je znači ok, samo što mu je kože i dalje onako žuta kad se pipne prstom. AKo dr bude smatrala da treba da se rade bilirubini, uradićemo, ali ne bi da prestajem da dojim. Lu kod nas se ostaje u bolnici ako bilirubini predju 200, Nikola je bio malo ipsod toga, oko 190.
|
|
|
|