Anoniman -> RE: Žutica kod novorođenčadi (19.8.2009 9:48:20)
|
Meni je ta zutica napravila najgori problem. To se valjda desava kod mladih i neiskusnih majki, ja nisam imala koga da pitam osim lekara. Odvela sam Nesu 14 dana nakon rodjenja na kontrolu i poslali su nas u Deciju bolnicu zbog jake zutice. Neka dr nas je primila, sva fina, i kaze mi da mu kupim neku posebnu hipp-ovu hranu i da mu to dajem 5 dana. Plus b vitamin. Niko meni nije rekao da dete mozda posle toga nece hteti da sisa, niti mi je iko rekao sta da radim sa svojim grudima, a imala sam mleka da dojim pola betanije. Ok, uzela sam pumpicu, izmlazala se na svaka 2 sata, proslo 5 dana, Nesi se povukla zutica. On cicu vise nece da vidi i nece moje mleko. Nisu se cak ni potresli kad sam im to rekla, kazu, pa nema veze, dajte mu adaptirano, nije to nista strasno. Naravno da je bilo strasno. I zao sto nije sisao, i zato sto sam morala da pijem lek za zaustavljanje mleka, i to mi je bilo bolno skoro kao porodjaj, nisam mogla da spavam. Sledeci put cu biti pametnija, traziti drugo misljenje..."pedijatar nije bog"
|
|
|
|