Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.3.2013 19:16:35
|
|
|
|
Maja1309
|
Hvala nina, ja sam mislila da se grlić može vidjeti ogledalom, jer bi nekada gledala dole ogledalom da vidim jel mi sluzavo. Izvinite ženice ako vam je ovo gadljivo čitati. Znači moram uvući prst dole, uh ok.. e sad pošto nikad to nisam radila ne znam koliko je nešto duboko i kako uopće grlić izgleda pod prstom. Npr ako je grlić duboko, jel to znači npr da cijeli kažiprst uvučem da ga dohvatim (10 cm npr) i da to što napipam je u obliku klikera/graška/loptice promjera 0,5cm, meko u ovulaciji tvrdo posle nje? Oprostite još jednom, al evo pruzila mi se prilika da mi Nina objasni jer do sada nisam imala prilike. Možda još nekome pomogne.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.3.2013 19:57:39
|
|
|
|
nina76
|
Nisam ni ja znala dok nisam pocela da pratim. Otprilike jeste 10cm i mislim da ces posle par dana uvidjeti razliku. Znam i da je vazno pratiti svaki dan u isto vrijeme i da si u istom polozaju. Da ti plasticno objasnim- to je prepreka na kraju tunela, moras ga napipati Ali ti kazem, posle par dana pracenja moraces osjetiti razliku i u blizini, i cvrstini I ne znam zasto bi bilo kome bilo gadno ili neobicno, voljela bih da sam davno znala za ove stvari, mozda bi mi mnogo toga lakse palo.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.3.2013 20:22:00
|
|
|
|
GagaT
|
Majo nemoj bas toliko da ides u dubiozu, pa ne mozes znati pre nego sto se beba usadi u matericu. Znam da si radoznala (i ja sam) i znam da istrazujes sve u tancine... A ja mislim da to nije dobro. Svi smo mi optereceni sa tim na ovaj ili onaj nacin ali nemoj bas toliko da ispitujes te simptome. Cekaj nekoliko dana, uradi test i eto. Sta imas od svega toga ako test ne pokaze ? Nemoj draga bas tako da se udubljujes. Pusti bebu neka dodje u tvoj zivot... Puno pozdrava..
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.3.2013 20:30:31
|
|
|
|
nina76
|
Znam da nisam najbolja osoba za savjete, jer sam toliko ispanicila i takvu nervozu i pritisak sebi napravila. Ali nemoj ponavljati moju gresku da opsesivno pipas i istrazujes sebe i po sebi, jer tako stvarno tako umisljas svasta. Lako je sad govoriti, posle bitke svi smo generali, ali ako imas bar malu kontrolu nad sobom probaj da se smiris i sto manje razmisljas. Jesam li dobro shvatila da ces za dva dana raditi test?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.3.2013 20:47:59
|
|
|
|
GagaT
|
Slazem se sa nasom trudnicicom Ninom .. Ja sam istrazivala i umisljala sad mi se cini ali tada sam to prozivljavala stvarno. Dok sam bila " trudna u svojoj glavi" povracala sam svako jutro kad se probudim, vrtelo mi se u glavi, imala sam ukus metala u ustima, izlazili su mi herpesi, naticale su mi grudi.. Sve sam imala samo trudnocu i bebu nisam. E to je haos.. Zato nije dobro! Dovoljno znam mozda i previse. Kulirajmo zajedno , zezajmo se, pricajmo o keksu i manimo se iscekivanja, istrazivanja, ispitivanja, osluskivanja... Lepo nam je ovako da se zezamo ... Jel da? Ninice mila... Jesu li se malo osecanja slegla? Ma ti si mnam trudnica Eto tako cemo i mi docekati... Sve je to pitanje momenta i naseg psihickog stanja... ja tako mislim.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.3.2013 21:00:25
|
|
|
|
nina76
|
UH, sleglo se ali ja definitivno imam problema u glavi! Ne mogu da naucim da se opustim, evo i sad sam napeta jer stalno nesto umisljam. Nemam nikakvih simptoma, mislim na mucninu, glavobolju... ali sam znala da ce tako biti jer mi je i u prvoj bilo isto tako. Bukvalno nista, izmisljena trudnoca, tako da sad zapravo prizeljkujem te mucnine. Zelim da sve bude razlicito. To sto kazes za psihicki momenat je nevjerovatno istinito. Nismo ni svjesni kako funkcionise nas mozak i sta smo u stanju da same sebi napravimo. Gledala sam tvoj graf- bili ste vrijedni i obavezno- noge gore pola sata! Mozda je neosnovano ali ne skodi
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.3.2013 21:10:33
|
|
|
|
GagaT
|
Samo se opusti, zovi kumu, drugaricu, sestru, brata koga god imas... Pricaj placi, veseli se... imas prava. Samo ne razmisljaj o prethodnim " zivotima".. Imam komsinicu koja je 9godina pokusavala da rodi bebu, imala je 3 ili 4 spontana u 3-5 mesecu. Jako je bila uplasena, morala je da odrzava trudnocu, nije smela nista teze od kasike da digne. ROdila je prelepu buckastu bebu decaka. Nemoj nista da se sekiras, neko je za tebe pripremio tvoj srecan put. Sto se mene tice, ja sma dizala noge da prostis i ranije,... hahahha ALi sada samo se trudim da se ne tusiram odmah nego ostanem u krevetu 25-30min postle ataka... Ej, maco, ja se stvarno ne sekiram vise. ako hoce neka dodje ako nece opet dobro. Ja dajem sve od sebe. Doktori nas zaustavljaju, muz ima malo sporije spermie ali to se menja.. Reslila sam da spustim loptu malo... Pa necemo umirati sutra pa da mi je zadnji voz sada.. a i da hocemo sta je problem... Na sve sam spremna. I samo uzivaj i opusteno, docekala si ono za sta si se borila itrudila. TO je vasa pobeda. I brisi odavde da te ne vidim vise... hahahhah Imas ti sada tvoje prvo tromesecje pa se vidimo tamo za koji mesec... Ljubac
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.3.2013 21:17:00
|
|
|
|
nina76
|
Ok, stvarno je vrijeme da se gubim odavde ali je navika. Ne znam koliko godina imas a meni je ovo 76 godiste, tako da ne mogu da se opustim da imam previse vremena. Praticu vas i da se vidimo tamo uskoro
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 15.3.2013 21:27:24
|
|
|
|
GagaT
|
Srecan put draga.... Ja sam 81 godiste--- Ljubac..
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 16.3.2013 8:34:23
|
|
|
|
ivekpivek
|
dobro jutro bazalkee ,evo kod mene jutros skok ,vidit cemo sta ce dalje biti ugodno pijenje kavice
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 16.3.2013 8:50:21
|
|
|
|
nata11
|
Ivek skaces muckaj da pokrijes skok obavezno
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 16.3.2013 9:06:28
|
|
|
|
blum
|
odličan grafikon nego ivek koliko traje tvoj ciklus
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 16.3.2013 9:36:39
|
|
|
|
daca77
|
Ivek, navijam
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 16.3.2013 10:30:51
|
|
|
|
GagaT
|
Dobro jutro drage moje.. Kod mene lepo suncano jutro i evo uzivam sa dragim uz kaficu i RR Ivek lepo se ponasa tem za jednu trudnocu... Ja nekako mislim uvek idu troje u neku pricu Recimo Nina, ti i Maja. Jel da da to lepo zvuci No evo i mog grafica.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 16.3.2013 17:13:47
|
|
|
|
Maja1309
|
Dobar vam dan ženica. kak ste mi Nina hvala ti na iscrpnom objašnjenju dobro sam te ugnjavila gago a i nina hvala vam što brinete za mene da se ne opterećujem, iskreno vam kažem da ovaj put stvarno i nisam, najopustenija sam do sada. Pružila mi se prilika da mi nina objasni kako se promatra grlić i zato sam htjela da i to naučim... Nije da to provjeravam zbog trenutno moguće trudnoće, pa tek mi je 5dpo nisam baš toliko odkačila Ivek navijam za tvoj graf :) Gago nemoj danas prerskočiti keksić inače je meni jutros jako velik skok temp, čak mi je ff bio pomjerio O na 15dc kad sam unijela današnju temp, a onda kad sam unijela OPK + na 12dc ponovo je vratio na 14 dc. Ja nekako mislim da je bila 14dc, šta vi kažete? A jutros me probudila tako jaka glavobolja da se ne sjećam kad me tako boljela glava, i evo boli cjeli dan, nevjerojatno. evo grafića
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 16.3.2013 22:15:36
|
|
|
|
Verolina
|
Ivek, ovo ti je najbolji graf do sad. Mislim da je bilo ovulacije
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.3.2013 8:48:52
|
|
|
|
ivekpivek
|
Blum a moj ciklus ti je normalan 30 do 35 pisala sam u proslim postovima samo od 11mj odkad smo poceli ici na bebu poremetio se totalno ,valjda ce se regulirati ako se do tad nezakaci ,,Gaga slazem se sa tobom ,,Verolina ,je je dosad mi je graf najbolji prosli su bili totalno ludi ,juce sam bila totalno nekakva naduta ,lagani grcevi u predjelu desnog jajnika ,nemora nista da znaci mozda cu dobiti
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.3.2013 9:58:16
|
|
|
|
Maja1309
|
Dobro jutro bazalke moje Kako ste mi danas? Ivekpivek, Gaga jel ima šta nova na vašim grafićima... Evo mog jutrošnjeg, temp je i jutros dosta visoko.. Šta vam se čini, nisam baš do sada ovako brzo imala visoke temp, posle ovulacije?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.3.2013 10:33:47
|
|
|
|
GagaT
|
Dobro jutro lepotice, vrednice... za sve..
< Poruku je uredio GagaT -- 17.3.2013 10:35:57 >
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.3.2013 12:27:36
|
|
|
|
Maja1309
|
Gago pokazao ti ff ovulaciju kao što smo i očekivali :) Vidim da si i zorom bila vrijedna... kao što sam i sama Jako dobro si okrila sve dane prije ovulacije a i kasnije, tako da što se tebe i tvog dragog tiče to je to E sad vidimo šta će dragi Bog dati... Pusa svim ostalim ženicama...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.3.2013 12:38:24
|
|
|
|
GagaT
|
Ivekpivek kaki je tvoj graf danaske? kako se osecas? Mi jesmo sve pokrili i to muchki... MAjko mila da mi je neko rekao da cu ovoliko morati raditi te stvari rekla bih super. Ali kad sam dozivela to da toga mora toliko cesto da bude, bojim se da mi ne presedne... Jedva cekam trudnocu da odmorim.. Ponekad mi nije do toga kao npr kad je bila O. TAj dan sam samo htela da radim stvari koje meni prijaju. Nisam zelela ne da premim hranu, niti da idem negde gde me neko pozove.. Strasno..
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.3.2013 13:58:05
|
|
|
|
Maja1309
|
ma ja kad znam da moramo mućkati, često nemam volje. A kad ne moramo ne bi silazila s njega... zadnjih par mjeseci od kada moramo nekako mi se manje da... a inače sam nezasitna, kao i moj dragec i tako već godinama iskreno, nadam se da se GODINAMA nijedno od nas neće zasititi kao što kažu iskusniji :) Imam osjećaj da smo obadvoje nakon keksa raspoloženiji Ivek tvoj graf?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.3.2013 15:26:03
|
|
|
|
GagaT
|
E sasava si skroz... Nego da se vratimo na temu Bazalna Temperatura..
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.3.2013 15:32:20
|
|
|
|
17 joka
|
Majo,Gago lepi vam grafovi pa da pozelene
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 17.3.2013 17:51:14
|
|
|
|
ivekpivek
|
evo mog graficaa ,majo i gaga super pokrivene O sad samo cekajte hoce li se mrvica prikaciti ,,ja nisam bas sigurna da ce kod mene biti ista al ko zna
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?