lesli -> RE: Klinika Ivanović (23.11.2021 7:24:54)
|
UnaKruna, moja prva trudnoca kod njih je bila ista kao tvoja. Prvih nekoliko nedelja krvarenja i to na momente obilnih, pracenih jakim bolovima (samo sam krvarila cesce od 1x nedeljno, u proseku na 2, maksimum 3 dana 🤦♀️), posle kontrakcije, tromboza, porodjaj na samom pocetku 38. nedelje…Druga trudnoca - nebo i zemlja. Beba ima 5 meseci. Prva stimulacija radjena krajem 2017 i nakon jednog ciklusa transfer (i tada krio zbog hiperstimulacije). Nije bilo presoterapija. Drugacija atmosfera na klinici.Sada jeste sve kao na traci. Salje na te presoterapije kod cerke 🙄 ali naravno da nisu obavezne. Jedna terapija je bila 6000. U proseku idu 4 do transfera 🙄Transfer je cini mi se bio 60000. Za lekove zavisi za koji se pristup opredeli. Moze da ide na indukciju ovulacije femarom ili na supresiju diferelinom i u tom slucaju se pije ili estrofem ili bele tabletice iz cikloproginove.Ako radi sa femarom, mislim da je to 1000 dinara.Diferelin isto nije bio skup (ne secam se tacnog iznosa, ali recimo do 2.000-3.000 kutija, koristi se jedna), ali estrofem i cikloproginova podizu znacajno cenu terapije. Kutija estrofema je 1200 din i ona traje nekih 9 dana. Cikloproginova je jeftinija, nekih 300-400din, ali se ne piju sve tablete nego se pola baca… I u slucaju da uspe estrofem/cikloproginova se piju do 12. nedelje. Utrogestan ide u oba slucaja, ali njega mozes i na recept da dobijes u dz. Semu za transfer odlucuje ona. Sto se uspesnosti presoterapija tice, sarena laza. Imala sam i jedan neuspeli transfer izmedju ova dva uspesna. Isto krio. Isti embrioni tj iz istog postupka.Prvi transfer, diferelin, bez presoterapija, endometrijum odlican.Drugi transfer, ista sema, bez presoterapija endometrijum los, odoh na to da me ne grize savest, pojacala mi estrofem sto je 90% realni uzrok poboljsanja endometrijuma (onih 10% nije presoterapija, vec nesto drugo, ali da sad ne duzim), endometrijum se popravlja, taj nije uspeo.Treci, femara, ne secam se da li sam tu isla na presoterapije, ali cini mi se da ne. Mislim da sam samo otisla na jednu na dan transfera, jer taman lepo pripremi dovoljo punu besiku za transfer a da se ne nalivas vodom kao konj i na kraju je prepunis 🤣 a i sama ta terapija je meni prijajala, opustalo me. Na uspeh ne utice 100%. Tako da…presoterapija, ako imas novca i ako ti prija da te opusti, da. Inace jedno veliko NE.Ako neces da se raspravljas sa njom, samo kazes da ces videti da li mozes da uklopis zbog posla i kraj.
|
|
|
|