dunja RR -> RE: Klinika Ivanović (21.4.2021 13:18:20)
|
Ja znam za tu priču o Goci iako je nisam doživela na svojoj koži, i moja najbolja drugarica je nakon što sam ja kod Goce dobila prvo dete, otišla kod nje na konsultacije, i zgrožena izašla sa namerom da nikada više ne vidi Gocu. Posle je obišla xy klinika, što u Srbiji, što u Dubaiu, što u Pragu, i nažalost nije dobila dete, posle nekoliko VTO. Ja sam u međuvremenu kod Goce dobila i 2. dete, iako sam priznajem bila sumnjičava, jer me za prvu VTO na klinici Ivanović spremala dr Bilja, koja tamo više ne radi, uz konsultacije sa Gocom. Ali kada sam došla sa namerom da dobijem 2. dete, Bilja je otišla sa klinike /u inostranstvo). Ja sam u Ivanovićima radila 4 VTO (od toga jedan FET).: 1. preko države, ostala trudna, nažalost završilo se sa BO (Bilja, Goca i Gocin bivši muž Dragan su me tada pratili dugo, nisu želeli da se radi kiretaža dok apsolutno nisu sigurni da ploda nema. I moram priznati da je Goca tada bila jako nežna prema meni, jer sam se ja raspadala. Ostala 2 smrzlića srećom iz ovog postupka, 2. nakon 3 meseca od kiretaže, Bilja me priprema za FET, Goca radi transfer, posle 9 meseci rađam sina. 3. nakon 3 godine jedna neuspešna VTo, Goca omanula u postupku i to je na neki način i priznala, nije išla sa onim postupkom 3 godine ranije jer je računala da sam već starija, preko 40 tada, i verovala je da treba zbog godina ovaj put drugačiji, kraći postupak. 4. ipak sa moja 42 ide na duži postupak ovaj put, dobija 10 jajnih ćelija, vraća jedan odličan embrion, ostajem trudna, dobijam ćerku. I imam još 5 smrzlića u 2 epruvete. Goca ima specifičan karakter, ali ja nikada od nje nisam čula ružnu reč, niti sam se osećala neprijatno, jer sam znala kakva je, posle toliko obitavanja kod nje na klinici. Kapiram da nisu svi doktori isti, i da, važan je i odnos prema pacijentu (Dr Bilja je bila ta koja je nežna, prijatna, uvek dostupna za sva moja pitanja), dok od Goce nikada odgovor na pitanje nisam dobila, pa sam prestala da pitam i odlučila da joj verujem. Nakon te 3. neuspešne VTO, sela je na moj krevet, ne obrativši pažnju na druge žene, i rekla mi nežnim glasom ako sada ne uspe, radimo sledeći put dugi postupak. Tada sam shvatila da sigurno neće uspeti, jer je omanula, ali ne zameram, jer jesam bila u godinama, i verujem da bi svako na njenom mestu išao na kraći postupak kod žene sa 41. godinom. Zapravo, ja sam nakon toga obišla mnoge klinike u Bg, i svi su mi rekli da bi u mom slučaju uradili tada sve isto kao Goca, jer u mojim godinama tajav postupak jedino rešenje. Bila sam i kod Biljane Arsić, i kod Milice Ilić koju je Les spomenula, jedna jako prijatna žena, nežna, pristupačna, ali kada je videla moj dosije, rekla mi je iskreno, otvoreno, kao da se celi život znamo, i hvala joj na tome, vratite se tamo gde ste dobili prvo dete, mi ovde u Jevremovoj ne bi smo ništa drugačije uradili, sve bi smo isto kao Goca, a ona je veliki stručnjak, verujte joj. I poslušala sam je, vratila se kod Goce, koja je ispunila obećanje, i naredni put išla na dugi postupak (što niko na drugim klinikama nije hteo da proba kod mene). Ali upalilo je, Goca mi je tada rekla da imam mlade jajnike, i da bez obzira na moje godine, kod mene je efektan samo dugi postupak, koji se radi kod mlađih žena. Rizikovala je, i ja sam zahvaljujući tome dobila drugo dete. Tako da, iz mogi iskustva, Goca je car. Čudnog karaktera, ali car.
|
|
|
|