|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klinika Ivanović
18.6.2013 11:18:42   
dunja RR

Hm, zna erato, pisala je, ali se sada ne sećam imena.

Nego, jel moguće da nam je embriolog nešto zeznuo?

Da li to znači da i oni moji eskimi nisu u redu?

Tako se plašim sada tog FET-a, umesto da se radujem i planiram ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 626
18.6.2013 11:19:58   
mine
Dunja, Erato ..videh sad ..ebi ga. Zao mi je. sta drugo. Drz' te se.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 627
18.6.2013 11:23:35   
mine
Dunja morali su biti dobri ako su zamrznuti. Tj nadam se da jesu. Nemoj da brines...bitn je sad valjda kakvi su posle odmrzavanja. nemas razlog da brines, bar ja mislim.
emriolog-ginekolog ...pola -pola....po meni em se mora ptrefiti dobra terapija, bez hipera(ja ga uvek spominjem),em vreme aspiracije koje je isto kljucno....a biolog zna se...pola posla.
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Hm, zna erato, pisala je, ali se sada ne sećam imena.

Nego, jel moguće da nam je embriolog nešto zeznuo?

Da li to znači da i oni moji eskimi nisu u redu?

Tako se plašim sada tog FET-a, umesto da se radujem i planiram ..

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 628
18.6.2013 11:24:24   
jelena 77
Dobar dan devojke , biolog bar koliko ja znam se zove Svemir Gnjidic .

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 629
18.6.2013 11:36:32   
jelena 77
Dunja i raduj se i planiraj !!
Meni su vracena tri embriona navodno zbog loseg kvaliteta i sva tri su se primila !
Moja prica tece sada drugim tokom, morala sam da radim embrioredukciju i takvo iskustvo ne zelim nikome , a vama buduce mame jedan savet , odagnajte strahove i pozitivno razmisljajte !

(odgovor članu jelena 77)
Direktna veza do poruke: 630
18.6.2013 11:42:47   
mine

IZVORNA PORUKA: jelena 77

Dunja i raduj se i planiraj !!
Meni su vracena tri embriona navodno zbog loseg kvaliteta i sva tri su se primila !
Moja prica tece sada drugim tokom, morala sam da radim embrioredukciju i takvo iskustvo ne zelim nikome , a vama buduce mame jedan savet , odagnajte strahove i pozitivno razmisljajte !

jelena, nadam se da je sve ok. dilema jeste bila velika ali ja znam dosta slucajeva i dobro je na kraju ispalo.
Svima je bio najtezi deo sama odluka, nije bilo komplikacija...do kraja sve super.
Cuvaj se. Tnx za info

Direktna veza do poruke: 631
18.6.2013 11:53:42   
erato
Dunja, raduj se i opusti se. Embrioni koji su zamrznuti su stigli do stadijuma blastociste. Kritican momenat je odmrzavanje i ako to prezive, veeeeeeeeelike su sanse za trudnocu, jer su to odlicni embrioni! Oni kazu da biraju najbolje...ali ti najbolji nisu stigli do stadijuma blaste, ili se desilo to sto se tebi desilo...a ovi momci koji cekaju u laboratoriji, e to su ti najbolji sa kojima nema greske! Ti gledaj da se pripremis, da budes u kondiciji i psihickoj i fizickoj. I hvala Bogu imasobezbedjen pokusaj, sa 2 dobra embriona, bez hormona. To je velika sreca!

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 632
18.6.2013 11:55:32   
jelena 77
Na svu srecu komplikacija nema , hvala za razumevanje i podrsku !
Ne zelim nikoga da krivim i pravdam ali generalno mislim da su Ivanovici za sada jedna od najboljih klinika za VTO u Srbiji , to je moje skromno misljenje ...
Mine evo njihovog sajta za vise informacija
http://sgbivanovic.rs/
user posted image

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 633
18.6.2013 11:56:37   
mine
Nasla nasla...tnx

Direktna veza do poruke: 634
18.6.2013 11:58:02   
mine

Na svu srecu komplikacija nema , hvala za razumevanje i podrsku !
Ne zelim nikoga da krivim i pravdam ali generalno mislim da su Ivanovici za sada jedna od najboljih klinika za VTO u Srbiji , to je moje skromno misljenje ...
Mine evo njihovog sajta za vise informacija
http://sgbivanovic.rs/
user posted image

Zasto ovo mislis?

Direktna veza do poruke: 635
18.6.2013 12:20:51   
jelena 77
U mom okruzenju ima dosta parova koji su bili, prolaze ili jesu u postupku , pre nego sam krenula u svoju pricu napravila sam dooobro istrazivanje vezano za VTO klinike .
Dosla sam do Ivanovica i oni su mi bili jedina opcija , moj tadasnji ginekolog koja radi u porodilistu Dragisa Misovic mi je rekla da najvise beba iz VTO programa se radja upravo zahvaljujuci Ivanovicima, trenutno, oni nemaju dodirnih tacaka , verujem joj to je bila njena dobra namera .
Bilo mi je stavljeno do znanja da ne ocekujem mnogo empatije nego samo red i disciplinu i tako sam se i postavila i uspela . Ovo mi je prva VTO i samo da napomenem da nisam bila bas zadovoljna osobljem ali nisu bila vazna sredstva , vazan je bio cilj

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 636
18.6.2013 12:34:22   
erato

U mom okruzenju ima dosta parova koji su bili, prolaze ili jesu u postupku , pre nego sam krenula u svoju pricu napravila sam dooobro istrazivanje vezano za VTO klinike .
Dosla sam do Ivanovica i oni su mi bili jedina opcija , moj tadasnji ginekolog koja radi u porodilistu Dragisa Misovic mi je rekla da najvise beba iz VTO programa se radja upravo zahvaljujuci Ivanovicima, trenutno, oni nemaju dodirnih tacaka , verujem joj to je bila njena dobra namera .
Bilo mi je stavljeno do znanja da ne ocekujem mnogo empatije nego samo red i disciplinu i tako sam se i postavila i uspela . Ovo mi je prva VTO i samo da napomenem da nisam bila bas zadovoljna osobljem ali nisu bila vazna sredstva , vazan je bio cilj

Ja moram da kazem u ime zena kojima VTO nije uspela, ne samo na ovoj, vec i na svim drugim klinikama, da nama nije uspelo ne zato sto smo imale pogresan stav! Vecina nas je u postupak usla sa nadom, ocekivanjem, ali pre svega smirenoscu i pozitivnom energijom. Neke su uspele, neke ne, idemo dalje. Samo moram da kazem, jer se cesto na forumima provlaci nesto slicno: Verovala sam i uspela, bila pozitivna i uspela. Zena koja zatrudni, i prirodnim putem, a posebno putem VTO, dobije nalet snage, energije, srece i u svemu tome trazi delic svoje zasluge, sto je ok. Ali ipak, mi na to ne uticemo i VTO ne propada zbog naseg stava. Nazalost, tako je. Recept ne postoji. Da postoji svima bi uspevalo.
Posto sam ja na drugom forumu pisala o embriolozima kod Ivanovica i mojim nekim razmisljanjima, moram uzeti i tvoj primer. 3 losa embriona, a ustvari su bila 3 odlicna embriona. Kako to ne mogu da procene, to mi nije jasno!

Direktna veza do poruke: 637
18.6.2013 12:39:43   
erato
Poznato je da kod Ivanovica uglavnom vracaju 2 embriona. I ne pitaju hoces li tri, sto bi po meni bilo normalno, da smo seli, razgovarali, da su mi ponudjene opcije. Imali smo 4 embriona, mozda bih ja vratila 3. A onda opet drugoj zeni, procenivsi da su embrioni losi, vracaju ta "losa" 3. Ispostavlja se da su potpuno omasili i da su sva tri odlicni i onda mora da se prezivljava embrioredukcija. Najvaznije je da je to dobro proslo i da ces imati svoja dva andjela. A trojke se tesko iznose. Odluka je teska i bolna.

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 638
18.6.2013 12:57:03   
daca77
Citam vas i ne smem da se javim...kada se odlucim za nekog dr ili kliniku, pocinju propusti...nadam se da se nece to isto desiti i sada.user posted image

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 639
18.6.2013 13:03:55   
Dani.kv
Dunja citam tvoje strahove oko eskima. Ako prezive odmrzavanje veeelike su sanse da uspe. Tako je meni lekar rekao na FET-u. Odmori se letos, jesen ce brzo

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 640
18.6.2013 13:04:03   
erato
Daco, ima pozitivnih i negativnih primera. Uspeh zavisi od mnogo faktora i potrebno je da se mnogo kockica slozi. Nadamo se da ce se kod tebe bas tako dogoditi i da ces se uskoro javiti sa najlepsim vestima. Sto se tice klinike, nisu ovo prvi negativni komentari. Ako malo proguglate, svasta cete naci, godinama unazad. Ja sam se ipak bila odlucila za njih i ne kajem se, jer znam kako sam razmisljala tada i sta me je vodilo. nakon ovog iskustva ne bih isla opet nazad, vec samo napred :) Ali to ne znaci da neces ti uspeti i desetine i stotine zena koje ce tamo otici posle mene. Zato samo hrabro napred!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 641
18.6.2013 13:16:29   
daca77
Ipak je to Bozija volja...ne mozemo tu nista promeniti.
user posted image

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 642
18.6.2013 13:22:27   
jelena 77
Naravno svako ima pravo na svoje misljenje , ja imam svoje a razumem i tvoje ..
Ovo je ipak sve vrlo osetljiva tema , ja nisam imala losu nameru , mozda samo nekome da pomognem ako mogu sa svojim iskustvom ..

Sto se tice vracanja embriona , slazem se da je potrebno razgovarati na tu temu pre transfera ali budi pametan ako nemas iskustva , sa ovim iskustvom sada nikada ne bih dozvolila vracanje vise od dva , ali opet da sam bez iskustva da smo razgovarale i da mi je rekla da bi ona vratila tri zbog loseg kvaliteta , verovatno bih dozvolila vracanje sva tri ...

Hvala ti na podrsci i zeljama , zelim ti puno uspeha i srece u sledecem pokusaju

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 643
18.6.2013 13:25:46   
daca77
Drage, a na sta bi trebalo obratiti paznju? Gde oni cine propust?

Direktna veza do poruke: 644
18.6.2013 13:36:10   
erato
Daco, moje misljenje je da ti tu malo sta mozes promeniti, posebno kada je u pitanju prva VTO i kada ni sama ne znas kako reagujes na neku vrstu terapije. Tu su oni da te "pogode". Ako to ne urade kako treba, tj. ako ti omase protokol, to je najveca greska, u startu. Ali sta ti tu mozes...ako si zapocela proces, jedino sto mozes je da sto vise setas i da se naoruzas strpljenjem i pozitivnom energijom. I mani se foruma i citanja, idi u prirodu! Pa se vrati za mesec dana sa lepim vestima :)

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 645
18.6.2013 13:37:09   
Maslacak15
Daleko od togada glumim drvenog advokata bilo koje kllinike ali bih htela da ukazem na par cinjenica.VTO postupak je u principu jednostavna metoda koja dobro funkcionise. Jajna celija + spermatozoidi, oplodnja i Petri solji, vrati se i ceka 14 dana. I u velikom broju slucajeva uspeva o cemu svedoce vec milioni na taj nacin zacete dece. Ali to ne menja cinjenicu da su biloske osnove i embriologija celog procesa jako kompleksni. Oni prosto mnoge stvari ne mogu da znaju. Mogu da imaju dobru opremu, budu sistematicni, posveceni pacijentima i da prate protokole. Ne mogu da znaju ni da predvide desavanja. I ja mislim da vrlo lako mogu da naprave pogresnu procenu u ocenjivanju kvaliteta embriona. Kao sto je jako tesko reci kako ce zena reagovati na stimulaciju pre iste. To me uopste ne iznenadjuje.
Isto tako zbog toga sto je procedura ipak agresivna, trudnoce nastale iz procesa VTO jesu malo rizicnije i nesto je veci procenat pobacaja itd, ali i to je malo tesko reci da li je bas zbog vto ili parovi koji rade vto imaju ionako reproduktivnih smetnji u sistemu pa su sanse za pobacaj vece. Ali klinika to ne moze da zna i da spreci unapred. U ljudksoj je prirodi da najteze podnosio nemoc i da ne znamo uzrok onoga sto nam se desava. Zato se trazi krivac, ili klinika ili pak navodni negativan stav. Sustina je- neuspeh se nazalost u vecini slucajeva desi bez toga da je moguce utvrditi zasto i kako. Zato treba dignuti glavu i ici dalje. Znam da je ovo jako tesko u procesu VTO, za mene su VTO ovke bile u ostale zene heroji, ali je jedini nacin. Puno puno vas pozdravljam i radujem se posebno
user posted image i visokim betama sa ovog topica.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 646
18.6.2013 13:39:46   
daca77
U pravi si, erato...user posted image
Prirodu ostavljam za popodne,jer sam do 15h na poslu...ali, samo da se cudo desi,pa da kod mene sve prodje lagano...
Pisala sam vec...odoh na laparo i sve iz hiruske sale vratise u svoje sobe, ja zaglavih u sok sobi...svi izadjose iz bolnice posle 1-2dana od laparo, ja posle nedelju dana i tako...spremna sam ja i na takva stvari...
Vrsnjakinjo veliki user posted image

< Poruku je uredio daca77 -- 18.6.2013 13:41:44 >

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 647
18.6.2013 13:49:47   
jelena 77
Daco budi sigurna u svoju odluku i bez dvoumljenja , svi mi imamo svoja iskustva sad je red i na tebe da imas svoje user posted image user posted image
Samo napred i hrabro user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 648
18.6.2013 14:02:21   
daca77
Hvala, vrsnjakinjouser posted image

Direktna veza do poruke: 649
18.6.2013 14:17:17   
jelena 77
user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Бррррр....
пеперутка16

Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....

Click Here