|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klinika Ivanović
13.6.2013 17:51:44   
viking
Ivalina, pre nego što počneš, moram da ti dam jedan prijateljski savet i molim te da ga primiš tako, a ne kao kritiku.
Pre svega, VTO postupak je vrlo iscrpljujući i zahtevan, pre svega pshihički, ali i fizički, finansijski... Zato pre nego što kreneš moraš da budeš apsolutno spremna i pripremljena, da je ti je sve u životu organizovano i podređeno tome jer će ti postupak oduzimati veliki deo vremena. Ovo kažem zato što čitam da još nisi ni počela a već su problem grozno vreme, posao, vrućina, odlazak na kontrole, terapije... Moj ti je savet da ako ne možeš sad da se organizuješ bolje sačekaj mesec dva, uzmi odmor ili bolovanje ako treba i posveti se tome par nedelja, inače će sve ove stvari koje si navela kao problem to zaista i biti kada sve počne.
Inače, ja sam bila na kratkom protokolu, na folikulometriju išla oko 7-8 dana i to svako jutro pre posla, injekcije sam nekad davala sebi nekad sam išla kod njih (u Jevremovu, nisam kod Ivanovića), a rečeno mi je prvi put da ih primim između 16 i 18 časova, pa kad sam odabrala termin, da ga se držim.
Želim ti sve najbolje i mnogo sreće! user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu blau)
Direktna veza do poruke: 601
13.6.2013 20:33:16   
Klarica
Ja sam bila na kratkom protokolu, folikometriju sam imala 3-4 puta . Zatim aspiracija,12dc i et 14dc. Dva puta vadjenje hormona u Biomedici pre 9h, pa kod njih-na kliniku, uvek u 12h (zbog terapije i uz.) I ja bih ti predlozila odmor ili bolovanje, jer je sve podredjeno tome, i treba da budes u toj priči i psihički i fizički, potpuno.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 602
13.6.2013 20:35:43   
daca77
Klarice, a koliko si primila injekcijau toku stimulacije? Brine me cinjenica da su neke primile i po 75 menopura.user posted image

(odgovor članu Klarica)
Direktna veza do poruke: 603
13.6.2013 21:32:27   
ivalina

Devojke, hvala vam na info i na savetima.

Ovako...ja sam otišla prošlog meseca kod Bilje, misleći da će ona sada par meseci da me priprema, i da nema šanse da mi radi VTO pre septembra (iako sam se potajno nadala user posted image da možda bude i pre)

Bukvalno mi je na drugom pregledu krajem Maja rekla da dođem sledeći ciklus, i da krećemo sa stimulacijom. Nije mi dala kontraceptiv ni ništa... E sada... novac smo skupili tako da mi to nije problem, a odmor jeste jer su kolege već uzele, a ja sam bukvalno pre 10 dana saznala za ovo... Ona mi nije spominjala da bi trebalo da uzimam neko bolovanje, a ja sam osoba kojoj mnogo više prija puno obaveza, nego da danima sedim kod kuće radi 3-4 pregleda od 15 min...

Sačekaću naravno njen savet i poslušati je, mada sam ja planirala da posle ET par dana ne radim, pa onda na posao, a u toku stimulacije da radim sve vreme....Meni to mnogooo više odgovara, a ne smem da podredim sve ovome jer ću onda prolupati...
Ja doživljavam ovo potpuno normalno, samo sa par obaveza više sledeće nedelje, koje mi padaju malo u nezgodno vreme i ništa više. Mislila sam samo, ako već idemo privatno da mogu da nam podrede termine isl...npr meni je Konzilijum ispred zgrade pa pretpostavljam da mogu i tu da radim hormone isl...

Nemam pojma... moja dr, koja je vrhunski stručnjak ginekolog, kaže da je ona na seminirima i kongresima u inostranstvu učila da se posle ET bukvalno može na plažu, i da to mirovanje nema veze sa uspehom VTO, već sa psihom žene koje se uglavnom osećaju sigurnije kada miruju.... A ja se mirovanja plašimuser posted image ....

Eto... ipak...za sada čekam da krene user posted image pa idem kod DR, pa šta ona kaže biće zapovest i to je to....user posted image

Što bi se reklo ovde "šta se mora nije teško"....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 604
13.6.2013 21:35:25   
ivalina

IZVORNA PORUKA: daca77

Klarice, a koliko si primila injekcijau toku stimulacije? Brine me cinjenica da su neke primile i po 75 menopura.user posted image

Klarice, na koliko su tebi ciklusi?

Ja mislim da će meni i punkcija i et biti pre s obzirom da su mi ciklusi na 24-27 dana. Ako to uopšte može da se predvidi i upoređuje sa prirodnim ciklusom...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 605
13.6.2013 23:04:02   
Klarica
Meni su ciklusi na 28 dana.
Primila sam 26 ampula fostimona, dobili 10 j.ć. Sve zavisi kako procene situaciju, ja sam inače imala redovne O. Svakih par dana se radi UZ, prate hormoni, kako bi se po potrebi uradile korekcije terapije.

Devojke, sa srećom user posted image

< Poruku je uredio Klarica -- 13.6.2013 23:07:11 >

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 606
14.6.2013 1:03:41   
viking
Ivalina, ja sam ET imala u petak a u četvrtak sam radila i to još ostala na poslu tri sata duže. Dakle, nisam ono napisala zato što mislim da žene dva meseca treba da leže i ne izlaze iz kuće, nego zato što si rekla da će ti biti problem to što moraš da izlaziš s posla, to što će biti vrućina, to što češ morati da ideš na kliniku dva puta dnevno, itd... U tom smislu sam napisala da ako ti raspored to ne dozvoljava, bolje pomeri VTO za mesec dva, pa radi opušteno nego da jurcaš i stresiraš se. Doktorka ti je predložila prvi termin kad može, ali ti svakako imaš pravo da to po,eraš (mada mi je jasno da nikome od nas nije do odlaganja).

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Klarica)
Direktna veza do poruke: 607
14.6.2013 6:52:28   
cvećka
Pa vidi, meni je jako blizu Konzilijum kod Piramide, na Nbgd, ali nisam smela tu da vadim vec u Sv.Save, jer u svim ostalim njihovim lab. se krv prikuplja do 12h i tek tada nosi u Sv.Save na analizu, a serumi pokazu najadekvatnije podatke ako se odmah urade, sto je njima i najbitnije. Ne umem bas da se izrazavam medicinski, ali me valjda razumes (((: ja sam isto radila za vreme priprema i stimulacije, putovala kad god je trebalo iz Kg i meni je bilo tako lakse, zbog toga mi je sve nekako brzo proslo. E posle sam mirovala, iako mnogi kazu da ne treba, pojela sam se ziva do bete, ali sam nekako osecala da tako treba...

Daco, ne mora da znaci, ja sam primila ampulu i po Suprefacta i 29 Menopura, poceli su sa po 2, pa pojacali na po 3 dnevno. user posted image

Zmajce mila, jako mi je zao sto si tako prosla, bas ima razlicitih iskustava user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 608
14.6.2013 9:52:07   
ivalina

E cure, meni su samo bitne informacije da mogu da se organizujem, i hvala vam na njima.

Sve u svemu, moraću na drugi kraj grada za laboratoriju, moraću da izlazim s posla zbog pregleda, i sve će se to verovatno dešavati na +38 stepeni, a ja obožavam - 38 i ciču zimu user posted image

Al, dobro, sad bar znam pa mogu da se organizujem, tako da je ok. Premda sam se ipak nadala malo većem komforu za ovolike novce...

Viking, bravo za prekovremeni posle ET user posted image , ja mislim da će mo biti zdravije ako se i ponašamo tako a ne suprotno.... A uspeh vto je svakako i dalje pitanje bez odgovora.....

Javim vam se posle prve posete Ivanovićima, sada čekam user posted image koja bi trebalo da stigne do ponedeljka....

Veliki pozdrav!

(odgovor članu cvećka)
Direktna veza do poruke: 609
15.6.2013 18:50:34   
cvećka
Nista Ivalina, sta god ti treba, valjda smo zato tu user posted image Dzabe ti je kad si htela da krenes u postupak po ovako lepom vremenu, i da imas prolecne bebe, eto ti sad... user posted image Javi nam kako je bilo *:

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 610
16.6.2013 9:31:33   
daca77
Ja sam juce radila UZ i dogovor sa dr Biljom je da, kada dodje user posted image , krajem meseca i ako je sve u redu, krenem sa VTO. Medjutim, kaze mi da ne sme da radi klasicnu VTO sa jakom stimulacijom, vec ce ukljuciti blagu...mozda klomifen i jos koji lek. Ne znam...neka vec jednom krene...user posted image

(odgovor članu cvećka)
Direktna veza do poruke: 611
16.6.2013 12:01:40   
ivalina

E, cure, stigla user posted image jutros, zakazala sam za sutra.

Nego....jeste li čitale na drugom forumu šta pričaju-pišu o Ivanovićima u poslednje vreme...

UŽAS!!! Osećam se kao da idem u Aušvic sutra user posted image ! Ne znam šta bi odjednom, do skora sam slušala sve najbolje o njima, i od stručne i od obične javnosti, sad ispade da u najboljem slučaju ostvare trudnoću koja se završi spontanim...user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 612
16.6.2013 12:10:08   
viking
Ivalina, nemoj mnogo da se obazireš na to šta piše po forumima, tako je za sve klinike veruj mi. Vrlo je teško odlučiti se za bilo koga, jer na svaki pozotivna komentar čuješ jedan negativan. Odluči šta je tebi važno i ne obaziri se na druge.

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 613
16.6.2013 12:45:32   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: ivalina

Nego....jeste li čitale na drugom forumu šta pričaju-pišu o Ivanovićima u poslednje vreme...

UŽAS!!! Osećam se kao da idem u Aušvic sutra user posted image ! Ne znam šta bi odjednom, do skora sam slušala sve najbolje o njima, i od stručne i od obične javnosti, sad ispade da u najboljem slučaju ostvare trudnoću koja se završi spontanim...user posted image

Čitala sam. I ja sam jedna od žena koja se spominje u toj priči . Sve smo se prepale ne samo ti, i iskreno se nadam da se neće više nikom desiti to što se desilo erato, b.blue, meni.

Moram reći da me muče sumnje, da li je sve to slučajnost.

Ali što se samog iskustva sa klinikom tiče, već sam pisala - mene je dr. Bilja zvala da proveri kako sam i kada sam bila u bolnici, brinula se iskreno. Kada sam prolazila kroz ovu tužnu priču, umela je i da me zagrli iskreno, ne kao pacijenta već kao prijatelja. I to ne mogu da joj zaboravim. Prema meni se postavila kao čovek. Tako da ja nemam problem sa tim odnosom dr.-pacijent.

Skupljam snage za FET, jer to moram pokušati.

Biće sve dobro, veruj u to - glegaj cvećku, klaricu, one imaju lepe trudnoće. Ja teram sebe da tako razmišljam.

user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 16.6.2013 12:46:10 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 614
16.6.2013 22:15:25   
Klarica
dunja user posted image

Ivalina, naravno da su iskustva drugačija, kao i za sve u zivotu..Ali misli pozitivno, pogotovo dok si u procesu, mislim da je to jakooo bitno user posted image Srećno

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 615
16.6.2013 23:02:33   
17 joka
Daco,Ivalina, srecno i uspesno i koliko god mozete trudite se da razmisljanje i nadanje budu pozitivni da se tako i zavrsi

svuda ima takvih iskustava u kratkom roku moje drugarice su radile VTO u klinici gde cu raditi i ja i nisu uspele,sto nemora znaciti da meni nece ja verujem da hoceuser posted image samo hrabro do svog cilja i da sve bude u redu.

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Klarica)
Direktna veza do poruke: 616
17.6.2013 12:49:46   
daca77
Joko, hvala punouser posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 617
17.6.2013 13:43:54   
Maraj

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: ivalina

Čitala sam. I ja sam jedna od žena koja se spominje u toj priči . Sve smo se prepale ne samo ti, i iskreno se nadam da se neće više nikom desiti to što se desilo erato, b.blue, meni.

Moram reći da me muče sumnje, da li je sve to slučajnost.

Ali što se samog iskustva sa klinikom tiče, već sam pisala - mene je dr. Bilja zvala da proveri kako sam i kada sam bila u bolnici, brinula se iskreno. Kada sam prolazila kroz ovu tužnu priču, umela je i da me zagrli iskreno, ne kao pacijenta već kao prijatelja. I to ne mogu da joj zaboravim. Prema meni se postavila kao čovek. Tako da ja nemam problem sa tim odnosom dr.-pacijent.

Skupljam snage za FET, jer to moram pokušati.

Biće sve dobro, veruj u to - glegaj cvećku, klaricu, one imaju lepe trudnoće. Ja teram sebe da tako razmišljam.

user posted image

Drage, sta ste citale,nism u toku, sta se desilo... ja mislila da kontaktiram i njih ne znam ni sama gde da radim VTO neki kazu Maribor drugi BG nisam pametna...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 618
17.6.2013 13:51:24   
Dani.kv
Maraj tu odluku moras sama da doneses. Nase je da predlazemo a tvoje da odlucis. Moj ti je savet da ne gubis vreme, vec da preseces a mi da te podrzimo i vucemo na nos, jako, jako pa nam budes srecna i zadovoljna

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 619
17.6.2013 14:45:45   
Maraj
hvala Dani user posted image

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 620
18.6.2013 10:01:55   
baby_blue
Meni se kod te klinike nije dopalo jedino lutanje u mom slucaju. Prvo je navodno bila endometrioza, pa onda od aspiracije pominju samo policisticne jajnike. I trebalo je da mi skrenu paznju da slatkise uopste ne smem da jedem zbog insulinske rezistencije...jer nije isto kad kazu, izbegavati ih i ne jesti ih uopste...i naravno, najvaznije, nije mi uradjen hormonski status pre vto. Dr Goca je samo gledala neke nalaze od pre 2,3 godine, koje sam odnela i odmah predlozila vto (a ja pritom dosla da se konsultujem zbog problema produzenih menstruacija, koje traju prvo 7 dana normalno, a onda jos 7,8 dana nekakav braon iscedak). Mislila sam da ce mi pomoci ili posavetovati kako da taj problem resim, a time bi doslo i do zaceca.

< Poruku je uredio baby_blue -- 18.6.2013 10:06:15 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 621
18.6.2013 11:00:37   
erato
Baby blue, moram da ti kazem, jer vidim da sebe krivis...nisu slatkisi krivi sto si izgubila bebu. Nazalost, problem lezi negde drugde, verovatno kao u vecini slucajeva hromozomska greska i mi tu nista ne mozemo. Samo mi je jako zao da tako razmisljas, ili jos gore da ti oni serviraju tu pricu, jer to nije istina. Posto ja imam problem sa predijabetesom i blazom IR, pitala sam endokrinologe, ginekologe...i svi su mi rekli isto! Ne moze malo slatkisa da izazove spontani. Slatkise treba izbegavati nakon ET, jer embrioni ne vole velike oscilacije glukoze i ako glukozu drzimo pod kontrolom, lakse ce doci do implantacije. A zdrava i prava beba ce napredovati, veruj mi, bez obzira da li si ti pojela cokoladicu ili ne. Zato glavu gore i ejjjjj- nisi ti kriva!!!!!!!!!!!! Inace, meni se desila slicna stvar kao i tebi, na istoj klinici. 2 meseca pre VTO i u toku VTO i posle nakon utvrdjivanja trudnoce - nisam pojela ni gram slatkog! Cak sam i voce jela na meru i po rasporedu u toku dana.

< Poruku je uredio erato -- 18.6.2013 11:02:31 >

(odgovor članu baby_blue)
Direktna veza do poruke: 622
18.6.2013 11:02:49   
dunja RR
Erato, hvala ti, i ja sve nešto kontam da nisu slatkiši i kod mene,e mada ih nisam nešto jela, kao što znam.

Nego, kako si ti? Čitala sam, i ne mogu da verujem šta ti se i dalje dešava!!

user posted image user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.6.2013 11:03:51 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 623
18.6.2013 11:09:19   
erato
Moja rodica mi je da bi me utesila, pokazala sve svoje analize krvi za svoje 2 trudnoce. Ima dvoje preslatke decice. I sta: glukoza 6, 7, cak 8. Niko nije obracao neku specijalnu paznju na to. Zena jela slatkise najnormalnije. Moja sestra takodje. neki dan joj merim secer - 5.8. Nama je to porodicno poviseno. Ja sam u toku postupka i pripreme imala 5.2, 5.3 i mislim da je to sasvim ok. E posle kada se sve ovo desilo, ja sam se kidala da li sam ja kriva, da li je secer trebao biti ispod 5 itd...Gluposti! Naravno, ja cu se za sledecu bitku opet dobro pripremiti, jer ja volim da dam sve od sebe i dusom i telom, ali...uspeh zavisi od toga da li je embrion nastavio da se razvija nakon ET, da li je doslo do implantacije i ako jeste, ono najvaznije - da li je genetski sa plodom sve u redu i da li ce trudnoca napredovati! Sta smo pojeli u medjuvremenu, nema veze. Kad kazem nema veze, mne mislim da ne treba nimalo voditi racuna. Svaka od nas zna da je vazna ishrana, unosenje vitamina, fizicka aktivnost, smanjenje stresa na minimum itd...Mislim da nema veze ako je zena i pojela malo vise voca, poneki slatkis...Pa ne bi se ljudi mnozili i nijedno dete se ne bi rodilo da je to tako sve strogo do besvesti. Pa evo vam primer - na klinikama u inostranstvu niko ne potencira znacaj jedne cokoladice, vec pre svega kvaliteta jajne celije, spermatozoida, embriona, godina itd...
I kada ne uspe nije kriva zena sto je "vukla" hleb od pola kila iz prodavnice, ili pojela cokoladnu bananicu!

< Poruku je uredio erato -- 18.6.2013 11:12:07 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 624
18.6.2013 11:16:37   
mine

IZVORNA PORUKA: erato

. Pa evo vam primer - na klinikama u inostranstvu niko ne potencira znacaj jedne cokoladice, vec pre svega kvaliteta jajne celije, spermatozoida, embriona, godina itd...
I kada ne uspe nije kriva zena sto je "vukla" hleb od pola kila iz prodavnice, ili pojela cokoladnu bananicu!

Upravo tako!!!!!

ko je biolog na ovoj klinici ako se zna?

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Oprezno koristite pilule za odlaganje ciklusa
Pomeranje ciklusa je postalo sve učestalije, a naročito je popularno leti. U većini slučajeva nije opasno, ali i te kako...

Anketa

Бррррр....
пеперутка16

Да ли сте се икада сусрели са нечим непознатим на било који начин, са било чим натприродним нама људима?! Духови, ђаво, шејтане.....

Click Here