Peace* -> RE: Kontracepcija (12.11.2014 13:53:10)
|
Ja imam 33, pila sam Yasmin zadnjih 9g, sa pauzama za trudnoće. Pre 7g sam prvi put operisala fibroadenom u dojci, i sada u septembru, drugi put. Lekari su šokirani što ginekolog policistične jajnike leči antibebipilulama, obzirom na već jednu operaciju dojke, i obzirom na to da je moja mama 2000. operisala rak dojke. Rekli su mi da antibebi pilule nikako nisu za mene, iako pijem te sa najmanje hormone. Detaljnije sam pisala ovde: KLIK Konkretno, ovo sam htela da vidiš: IZVORNA PORUKA: Peace* Bila sam i kod drugog onkologa koji se više razume u genetiku. Mama je išla sa mnom [sm=smiley9.gif], pa je ona pričala istoriju u porodici, te je dr rekao da isti gen nosi više vrsta Ca. Znači, nije samo koliko si Ca dojke imao u porodici, već isti gen nosi Ca dojke, Ca jajnika, Ca debelog creva i maligni melanom. Zatim, rekao je da prestanem da pijem antibebi pilule. Neko istraživanje je pokazalo da upotreba ab pilila povećava % obolelih od Ca dojke. Sada kada razmišljam, ja ih pijem od 2005.(sa pauzama zbog trudnoća) zbog policističnih jajnika, i prvi čvor sam operisala 2007. Da li sam ga imala pre 2005, nemam pojma jer nisam išla na preglede. Rekao je da bi on radije odstranio jajnike, nego zbog policističnih jajnika pio antibebi i povećavao rizik od Ca dojke, pa i Ca jajnika. Slaže da ovaj čvor treba izvaditi, i on bi genetiku (BCRA1 - valjda) radio iz uzorka, a ne iz krvi. Sad treba da zovem onkologa-hirurga, da se zakažem za operaciju.
|
|
|
|