RE: Kontracepcija (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Posle porođaja

Poruka

Anck Su Nmaun -> RE: Kontracepcija (20.4.2017 20:38:58)

Razmisljala sam o pilulama ali ja to ne bih mogla da ispartim, malo mi je zamorno!

Tvitica -> RE: Kontracepcija (19.10.2017 17:16:38)

Zdravo... Pocela sam od ovog ciklusa da pijem yasmin pilule po preporuci dr. jer sam se zalila na neredovne, bolne i obimne cikluse, medjutim kako zelim bebu rekla mi je da ih pijem bar 2 mj.,i da cak mogu lakse zatrudnjeti tog mjeseca kad prestanem da ih pijem. Ne znam dal ce mi samo 2 kutije rijesiti problem sa menstruacijama, u svakom slucaju sam odlucila pokusati. Dakle po uputstvu pocinjem sa prvom tabletom tog dana kada dobijem,sto sam i uradila, ali nisam ocekivala da ce mi istog dana stati krvarenje. Brine me da li je to normalno?

Dragica Draga -> RE: Kontracepcija (19.10.2017 17:19:34)

Svaki organizam drugacije reaguje na kontracepciju, a ako su ti i bez pilula bile neredovne, onda je to verovatno reakcija na njih sad... bas ti je skroz stalo?
Jel imas ili mozes svog ginekologa da pozoves, ili bas sutra kad bude njegova smena pozoves i pitas?
Ja sam godinama pila kontracepciju, ali nisam imala slican problem. Pa zato mislim da je mozda najbolje da ti lekar tvoj kaze da li da nastavis ili sacekas

Ono sto se meni desavalo jeste da, kad sam pila kontracepciju, menstroacija mi je traja duplo manje dana nego kad jw nisam pila... mozda je moguce da ti je samo jedan dan trajalo krvarenje, taj prvi mesec uzimanja pilula...

MamaNecaVo -> RE: Kontracepcija (19.10.2017 17:21:33)

Najbolje pozovi svog doktora i pitaj.
Svaki organizam je prica za sebe,a sa pilulama se ne treba zafrkavati.
Meni su bile napravile haos u organizmu.
Pa sam presla na druge,pa na trece i tako u nedogled.

IvanaSK RR -> RE: Kontracepcija (19.10.2017 20:40:02)

Cudno mi je da odmah posle jedne pilule stane mens. Jesi nastavila da ih pijes?
A vec prvi mesec ce biti lakse sto se tice bolova, obimnosti...

Tvitica -> RE: Kontracepcija (19.10.2017 20:43:06)

Jesam. Danas je bila cetvrta, pocela sam u ponedeljak.

Ba na na men -> RE: Kontracepcija (19.10.2017 21:24:25)

Tablete su ok ali bas moraju redovno da se uzimaju bez preskakanja i naravno po preporuci gineologa.

Dragica Draga -> RE: Kontracepcija (19.10.2017 22:19:47)

Jeste, treba po uputstvu da se pije i ne prskace... ja nisam pila yaamil, pa ne znam tacno njihovo uputstvo, ali svakako mislim da je najbolja konsultacija sa strucnjakom oko toga.

MamaNecaVo -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 0:31:05)

Ja sam zivkala ginekologa za sve.
Najbolje sa njom sve uskladiti.
Nekad i organizam podivlja i sve preokrene zbog pilula

IvanaSK RR -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 7:16:17)

Sve pilule se piju svaki dan u odredjeno vreme. Neke imaju pauzu od sedam dana, neke ne.
Tvitice, ako mozes, makar pozovi ginekologa.

MamaNecaVo -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 9:12:11)

Dosta privatnih klinika ima opciju za slanje pitanja ginekologu.Odgovore zaista relativno brzo.
Pa eto i ta opcija ti je na raspolaganju..

Tvitica -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 18:00:46)

Hvala na odgovorima... Inace idem na preglede u dz pa nisam imala bas br. doktorice( smjenjuje se par dr. tu), al sam uspjela da nabavim i pozovem je jutros. Rekla mi je da nastavim da pijem, pa da vidim sta ce se desiti kad zavrsim kutiju. Ako bih prekinula da ih pijem odma dobila bih neredovno krvarenje... Nego eto ne mogu da vjerujem da se nikome nije desilo slicno, pa sam se bas zabrinula....

IvanaSK RR -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 18:05:12)

Tvitice, nemoj da brines. Sigurna sam da ce sve biti u redu!

MamaNecaVo -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 18:32:18)

Cim ti doktorka nije rekla drugacije budi bez brige.
Javljaj svakako!

mama Jo -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 19:28:56)

Tvitice... budi bez brige ako ti je dr rekla tako...
Pilule bas drugacije deluju na svaki organizam...

MamaNecaVo -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 19:57:12)

Pisala sam kako je kod mene bila.
Planiram spiralu.
Pa ako budes imala poteskoca i dalje,razmisli o toj opciji.

IvanaSK RR -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 19:59:09)

Nevena, ne treba joj spirala sada, to posle bebe [sm=smiley1.gif]

MamaNecaVo -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 20:03:02)

O pa ja sam prava plavusa!
Nisam ukopcala uopste.Jooj!

Naravno.
Licno nisam za spiralu pre trudnoce.
Tj znam da mnoge devojke stave ali ipak..Ne.

Uostalom,na trzistu je mnogo pilula (proizvodjaca),pronacices odgovarajuce.
Sve uz dogovor sa doktorom.

Ana RR -> RE: Kontracepcija (20.10.2017 20:43:24)

Tvitice, ja sam prošle godine, po preporuci moje dr, pila kontracepciju zbog jako bolnih i obimnih ciklusa i burnog pms-a. Taj ciklus mi je trajao tri dana, ali izgleda da mi pilule nisu odgovarale jer sam čitav mesec imala glavobolje i promene raspoloženja, bilo mi je gore nego u pms-u. Batalila sam čim sam popila kutiju. E sad, pošto smo i mi želeli bebu, dr mi je rekla da je onda bolje piti cikloproginovu koja će regulisati ciklus i povećati šanse za začeće a pošto nije kontraceptiv zatrudneti možeš i dok ih piješ. Imamo i na RR temu o cikloproginovi, pročitaj malo pa popričaj sa svojom dr o tome.

Srećno [sm=smiley1.gif]

vocicana -> RE: Kontracepcija (21.10.2017 13:59:00)

Ana citiram tvoj post, naravno.
Spirala tek nakon radjanja, ja sam tako uradila i nisam se pokajala.

MamaNecaVo -> RE: Kontracepcija (21.10.2017 14:00:30)

Ja planiram ali nikako da se odlucim koji cu.
Sa pilula se vise ne bi igrala.

isidora88 -> RE: Kontracepcija (12.11.2017 7:47:20)

Ova tema me muci danima. Spiralu mislim da necu stavljati, previse losih iskustava imam oko sebe, hormoni ne dolaze u obzir, kondom takodje. Ostaje mi ocigledno apstinencija[sm=smiley36.gif]

Mala Elena -> RE: Kontracepcija (12.11.2017 8:02:06)

Ni ja ne bih spiralu.

mama Jo -> RE: Kontracepcija (12.11.2017 11:46:14)

Ja sam kao devojka pila 5 godina jazz tablete, od njih mi se ocistilo lice, menst.postale urednije i manje bolnije... kad sam prestala da ih pijem nikakvih problema nisam imala

isidora88 -> RE: Kontracepcija (12.11.2017 12:25:32)

Ja sam pila logest i sve je bilo ok osim sto sam se ugojila i sto sam dobila hipotireozu. Hormoni nisu za mene, ne bih da okinem jos koju bolest[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>