vukosava -> RE: Kontracepcija (22.11.2012 7:13:04)
|
IZVORNA PORUKA: boba 11 Mene zanimaju metode trajne kontracepcije.Da li neko ima iskustvo sa tim i koje se sve metode koriste osim podvezivanja.Naime na pilule ne mogu da se odlucim mada nije iskljuceno,kondomi mi ne odgovaraju jer sam uska i boli me i bez ,a lubrikant jos da kupujem[sm=smiley29.gif],a inace retko vodim ljubav,nesto sam postala frustrirana pa mi se zato ni ne primenjuju ove tehnike.Spiralu ne mogu da stavim jer mi se nakon porodjaja grlic jako skupio i dr mi je rekla da nema sanse i dala pilule.Razmisljam o sterilizaciji al,koji sam baksuz,garant bi mi se regenerisali ovi ludi produktivni jajovodi.Meca mi je redovna svaki mesec i traje dugo-7-8 dana a decu sam dobila iz prvog pokusaja pa mi nije za zezanje jer ne planiram vise beba[sm=zmeden.gif] I procitala sam na prvim stranama o tom implantu pa ako neko zna nesto jel se radi kod nas ,sta gde,...????????? Jedna moja drugarica je stavila implant u ruku. Precnik 5 mm duzine 2 cm. Oseca se kad pipnes joj ruku ako znas gde da pipas. Radi tri godine, konstantno ispusta neki nivo hormona. klikni Imas i na jutjubu klikni Side Effects Positive It does not interrupt heat of the moment sex Women have fewer, lighter periods 30% Women have no more bleeding periods (sign of total efficacity) Lasts for up to 3 years (less if overwieght) Can be used while breastfeeding May lessen typical PMS symptoms Negative For many women, these are not a problem. It is always possible to remove the implant and switch to another form of birth control if the side effects become a problem. Irregular bleeding for the first 6–12 months Less common: change in appetite, depression, headache, nausea, nervousness, sore breasts Weight gain, dizziness, pregnancy symptoms, hair loss, facial hair gain, lethargic feeling
|
|
|
|