vukosava -> RE: Kontracepcija (1.2.2012 15:44:30)
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR cini mi se da zaboravljate : ne mozes savetovati onoga koji ne zeli savet ili onoga ko misli da sve zna E ja mislim da je ovde delimicno srz problema. I podseti me na ono istrazivanje vezano za samopouzdanje ljudi/zena sa nasih prostora. Dzabe nama relativno jeftin pristup doktorima koji su zavrsili skolu da nam dele savete na temu ako se tema ne pokrene. IZVORNA PORUKA: kalinam Treba vise paznje posvetiti deci, uvesti seksualno obrazovanje,zatim, olaksati i poboljsati (u bezbedosnom smislu) proceduru usvajanja dece, al to je druga tema. Nastava sex.vaspitanja bi sigurno deci bila dosadna posle nekoliko godina,ali makar bi svest o kontracepciji i raznim problemima bila na visem nivou. Jeste, treba to uvesti malo vise. Meni je samo dosla jednom jedna zena u sestom razredu, odvojila devojcice i decake i pricala o reproduktivnom zdravlju, nacinima kontracepcije. Ja sam tad vec dve godine imala menstruaciju vec i teoretski mogla sam i ranije da zatrudnim npr. da nisam znala nista oko kontracepcije. A nisam imala pojma niti je iko sa mnom o tome pricao do tog momenta. A za olaksavanje procedure oko usvajanja dece bih glasala 100 puta samo da mogu, to bi stvarno bilo super. IZVORNA PORUKA: Lu RR zar neko ko je tek rodio želi odmah i drugo, treće, peto dijete, zar to upravo nije vrijeme za kontracepciju? Lu, na osnovu one statistike sto sam citala i smarala na drugoj temi ljude sa njom, upravo je to i populacija koja najcesce i ide na abortus. Nazalost. I kao sto Nedja kaze, mnoge i misle da dok doje i ne mogu da zatrudne.
|
|
|
|