bea83 -> RE: Kontracepcija (27.3.2014 13:24:39)
|
IZVORNA PORUKA: jance pozdrav zene. nema me ovde skoro pa godinu daa vec, zivot mi je postao bas brz :) imam pitanje za vas , ako neka imate iskustva, da me smirite ili posavetujete sta da radim? pocela sam da pijem kontraceptivne pilule Legravan pre 5 dana. dr mi nije dao da vadim krv za hormone, rekao mi je da ne veruje u to, da on ide metodom pokusaja , pa koja mi kontracepcija najvise odgovara. no ja se prosto ne osecam najboljhe ovih dana, pojma nemam dali je to zbog te pilule ili je jednostavno zivot u pitanju (dvoje male dece, zatvoren prostor i tako to). nervozna sam strasno. ono PMS-ima da odgrizem nekome glavu- nervozna. bole me ramena i ponekad osecam pritisak u predelu cela, onako ko da su mi puni sinusi. sinoc sam kod drugarice izmerila pritisak 137/83. to je blago poviseno, tzv visoka normala, a i ja nisam merila pritisak od posle porodjaja valjda ( pred kraj trudnoce sam imala povisen i pila metildopu al moj gin kaze da to nebi trebalo da bude povezano) treba da idem kod gin uskoro po briseve i sve ostalo, da ih dobijem telefonom to je apsolutno nemoguca misija. i sad pojma nemam sta da radim. dal da obustavim pilulu ili da sacekam dok ne odem kod njega, da ne prekidam. p.s. a taaako sam se nadala da ce ovo da funkcionise Čisto sumnjam da je to od pilule. Ne znam, pričam iz sopstvenog iskustva a pijem različite vrste već ukupno 7,8 godina. Uvek je telu potrebno od mesec do tri (posle porodjaja mi je trebalo tri) da se navikne na promene u hormonima, ali posle tog početnog perioda sve super funkcioniše. Ja uskoro moram da se "skidam" sa tableta, kaže moja dr da je dosta bilo, a i opet su mi počele hormonske migrene (zbog njih sam prvi put prestala posle pet godina korišćenja), prosto se telo zasiti posle nekog vremena. Razmišljam o spirali
|
|
|
|