Lu -> RE: Kontracepcija (21.7.2011 11:07:19)
|
IZVORNA PORUKA: galaksija Ne znam da li cu temu postaviti na pravo mjesto, nova sam ovdje pa mi izvinite. Imam 35 godina i samo sam jednom koristila kontracepcijske pilule prije 10 godina (samo 1 mjesec na preporuku ginekologa da mi se uspori rast dlacica ali ne i zbog kontracepcije). To je bilo 6 mjeseci nakon abortusa (nikad nisam radjala ali sam se 1 abortirala). Nakon tih dugih 10 godina nikad nisam imala priliku da vidim da li sam plodna ili ne, no skoro sam upoznala decka koji je odlucio da koristimo kontracepciju metodom plodni/neplodni dani sto ja nikad nisam koristila.Prvi mjesec smo imali snosaj 7 dana prije moje menstruacije i zaista je menzes dosao bas na vrijeme i obilan kao sto i jeste. Taj isti mjesec pocela sam koristiti kontracepcijske pilule diana 35. Nakon 7 dana koristenja imali smo snosaj, ali meni se stanje organizma prmjenilo: osjecala sam nervozu, gubitak zelje za seksom i tesko sam se mogla uzbuditi. Imali smo snosaj i bez problema dobila sam menzes na vrijeme....prvo je bio smedj jedan dan a poslije normalan i na kraju isto smedj.Na upustvu za kontracept. pilule pise da se pauza pravi 7 dana. Dakle kad sam popila paklo od 21 tableticu (to je bila srijeda 6.7.), napravila sam pauzu. Menstruaciju sam dobila u subotu 9.7 i nakon menstruacije 14.7 (bas tada se zavrsila) sa deckom sam imala odnos 15.7 i 16.7 i nismo pazili. Danas je tacno 14 dana od prestanka uzimanja diane 35. Moj decko mi kaze da pocnem danas uzimat tablete jer za 5 dana idemo na more pa da smo bez brige. Zanima me jedno: da li je rizicno da uzimam tablete ili mogu da uzmem? Nemam nikakvih simptoma, ali eto bolje je da se raspitam na vrijeme. Molim vas brz odgovor...hvala puno.
|
|
|
|