bea83 -> RE: Kontracepcija (21.5.2011 10:57:07)
|
evo da podelim sa vama moje iskustvo sa tableticama pošto sam ih pila punih pet godina (do prošle godine) bila sam tri godine na jeaninu i bilo mi je ekstra, nikakvi neželjeni efekti, nijedna bubuljica, kosa i nokti fenomenalni...medjutim, postale su mi slabe, imala sam krvarenje dva puta u toku ciklusa i posle šest meseci pauze doktorka me je prebacila na logest, na njima sam bila dve godine, isto nikakvih neželjenih efekata nisam imala osim što mi je holesterol porastao do gornje granice, hoće to od pilula...pošto nisam radjala, moja doktorka mi je rekla da je pet godina ukupno maksimum koliko može da me pusti da budem na pilulama, tako da kad je to isteklo prestala sam...inače sve vreme sam vadila krv na tri meseca (ne samo krvnu sliku nego kompletnu biohemijsku analizu) moje iskustvo je generalno jako pozitivno, i jednog dana kad dobijem bebicu planiram da se vratim pilulicama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] što se mirene tiče, moja mama je iz istih razloga (obilne menstruacije i sl.)trebala da je stavi pre jedno dve godine, medjutim na kraju je odustala pošto nam je naš doktor iz N.fronta rekao da postoji mogućnost (i dešava se relativno često) da telo ne prihvati spiralu a mama nije baš u mogućnosti da da 200e pa da ispadne da je za džabe...takodje doktor je napomenuo da jako važno ko je stavlja, pošto za naše doktore je ova vrsta spirale (hormonska) nov "izum" tako da nema puno njih iskustvo u tome
|
|
|
|