Misha i Ljisha -> RE: sta mi je ovo "trebalo" u zivotu? (9.9.2013 6:52:00)
|
Verolina i ja sam bila razredni staresina u skoli, imala privatne djake koji su sad na fakultetima i redovno me zovu da pitaju kako mi je curica i ja sam uvek govorila da su svi oni moja deca. I jesu. Ja sam imala najvise dece valjds[sm=smiley36.gif] ali ne moze to da se poredi sa svojim naravno. Ja sam drzala privatne casove vec druge nedelje posle porodjaja a nisam bas mogla najbolje da sedim zbog rane. Isla sam i ja na depilaciju i sta ti ja znam ali je cinjenica da sad iako se organizujes dobro ne mozes da se organizujes jer su deca nepredvidiva. Evo primera. Ja nikad ne kasnim, nigde i spremim sve da idemo na ultrazvuk kukova sve superiska krecemo na vreme mozda cak malo i pre vremena a moja se na izlazu iz kuce usere do pola ledja. I vracaj se, kupaj je, presvlaci, a treba mi nekad i pola sata do grada u zavisnosti od guzve i vremenskih prilika (kad zaveje treba i sat vremena) i naravno da smo kasnili. Isto tako isplaniram da cu recimo sutra uraditi to to i to a ona sutradan mrzovoljna zbog zuba, nece ni na minut da ostane sama, nosam je i sa sobom u kupatilo plus nece da spava preko dana ili taman kad mislim da je zaspala ona se probudi za dvadeset minuta i ne mogu opet nista da uradim. Bilo je dana da ne stignem da jedem ko svet vec na brzinu. Zivim na salasu i vise od pola dana sam sama sa cerkom a posla uvek ima. Moja je plus imala strasne grceve i to je bilo nosanje non stop jedno vreme da je spavala na meni a ja u fotelji. Nije mi ni padalo na pamet da je spustim da bih ja otisla u kupatilo da sredim pete ili da se mackam. Prosto mislim da covek treba prioritete da postavi. Sve je ispeglano, sredjeno, svi smo cisti, skuvano je, basta je u manje vise ok stanju jedino sto ne stizem da idem do grada kao ranije jer smo relativno daleko a tempo moje cure je takav da i dalje jede na tri sata, ja joj sve pravim pa i to zahteva vreme, hocu uvek sve da bude sveze napravljeno pa ne pravim danas za sutra, moja rano leze u krevet vec je u 8 u carstvu snova tako da mesta za setnju po gradu jednostavno nemam. Nokti mi nisu nalakirani i nema svrhe da ih lakiram cak su mi ruke uvek crne, sto od mladog krompira, sto od voca i ostalih stvari koje spremam za svoje dete i ne marim, operem nesto na ruke ili oribam kupatilo da bi mi nokti bili beli ali to je kratkotrajno jer vec sledeci dan bude ista prica. Moje dete niko ne cuva, niti imam bilo kakvu pomoc od mojih ili mm roditelja, a mm odlazi od kuce u pola 6 a nekad se vrati tek u 7 uvecee. Niti sam u gradu da mi je sve na dohvat ruke, prva prodavnica mi je na 6 kilometara odavde. Ja smatram da sam super organizovana i zna se tacno kad dete spava, kad se kupa, kad jede nisam je nikad dojila na zahtev osim u skokovima u razvoju, bila je uobrocena od starta sto je upravo olaksica u organizaciji. Rano ustajem vec oko 5 a nekad i ranije a znam da legnem oko ponoci. PRitom se moja devojcica nekad budi a nekad ne. I hocu da kazem kad je bebac mali i samo spava i jede e pa onda mozes da lakiras nokte i ostalo ali vec kad dete napuni dva meseca zdravo dovidjenja lepi nokti, depilacije, cupanje obrva i ostalo. Moja je htela da bude sve vreme sa mnom i kako raste sve je zahtevnija. Igras se sa svojim detetom ne ostavljas dete da bude samo da bi ti nalakirala nokte i ispunjavala svoje hireve. Ja to prosto tako gledam. Moja je vec sa pet i po meseci sedela, klatila se ali sam ja uvek bila pored nje, sad vec odavno lepo sedi ali svako malo bacim pogled na nju za svaki slucaj ako je sama u sobici i ako se igra dok ja nesto radim.Evo sad idem da joj spremim projice za dorucak. A instant mame kao moja snajka koja je uvek doterana, osisana sa super frizurom i td svoju decu hrane instant kasicama i kupovnim pecivom. A ja za svoju curu svaki dan kuvam supicu i ostalo. Sve to oduzima vreme od mog uzitka i ne zalim se lepo mi je, ponosna sam na sebe jer moje dete jede zdravo iz baste i dvorista, domace. Ali cinjenica je da bih nekad otisla u "provod" a ako i odem idem uvek sa njom. Prilepak mali[sm=smiley36.gif] Znaci nema se vise vremena toliko za sebe kao ranije. Ja eto uvek jedem hladan rucak. MM jede dok hranim cerku i kad njih dvoje zavrse onda sam ja na redu. To prosto tako i treba da bude. Ali eto desi se majkama taj zamor i frustracija sto nekad ne mogu svom detetu da pomognu kad place a ne znas sta joj je, a i ti si plus umorna nenaspavana ili bolesna. Svim ova misao prodje kroz glavu pre ili kasnije. A Leptiricu ne predlazem neko ekscesivno vezbanje jer mlecna kiselina odlazi u majcino mleko, plus da bi se organi vratili na svoje mesto treba im cak i do godinu dana. Tako da malo uspori nigde sene zuri. Ja sam evo tek juce uspela da stanem u svoje stare pantalone i jako se ponosim sobom iako su me stezale fest ali sam stala i nisu pukle[sm=jezicek.gif] U svakom slucaju bebac ti je jos mali da tvrdis da sve postizes, kako dete raste imas vise obaveza sa njim i organizacione sposobnosti ce ti se menjati sa ritmom deteta, taman mislis da ste upale u rutinu a nesto je poremeti. Tako sam i ja mislila kao vidi sto sam organizovana a ona se onda nesto razboli pa smrca, pa je mrzovoljna pa izvlaci slince, pa onda ne kaki po nedelju dana pa jadna stenje 48 sati, pa onda zubi pa place pa se budi nocu iako je spavala celu noc, pa nece vise sama da se uspava pa nunaj iako to nisam ranije radila i sve to remeti tvoju organizaciju ma kakva god da je. Tako da ima jos vremena da tvrdis. I meni je sve super bilo prva dva meseca i kazem nisu me lupali hormoni a i onda sam dobila menstruaciju i bum ispalo iz mene STA HOCES VISE??? Prosto to su takve situacije. JA ne mogu da popijem lek za bolove jer je dojim a stomak ubija, menjam ulozak svakih pola sata, zovem svog ginekologa da cujem sta se smatra pod odlivom, onda place najstrasnije, mene krsta ubijaju imam podocnjake do poda i kako onda to ne bi ispalo iz mene??? I grize me i dalje savest zbog tog ispada ali ja smatram da sam dobra majka i moje dete je srecno i nasmejano jer sam i ja srecna i nasmejana.
|
|
|
|