vukosava -> RE: sta mi je ovo "trebalo" u zivotu? (8.9.2013 18:53:20)
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Niko ne spori da je roditeljstvo "rudarski" posao, da je teško, ima puno izazova, strpljenje je nekad misaona imenica, hronični umor je neizbežan...trala-lala Niko od nas nema bebu sa reklame, sve one plaču, vrište, bude se noću,histerišu, manje ili više. I niko ne spori da mamama treba odmor, vreme za sebe i sve ostalo. Pa ljudi moji rupa na saksiji već postoji, nije to ništa novo. Ali "šta mi je ovo trebalo " odražava nezrelost,sebičluk, egoizam, očiglednu nespremnost na ono što nosi roditeljstvo. A tek kad čujem da se žale mame koje imaju malu razliku izmedju dece, to mi tek nije jasno. Pa znale su šta ih čeka, što nisu sebi dozvolile da se odmore, dodju sebi, uživaju malo pa se onda upuste ponovo u avanturu. MOramo snositi posledice svojih izbora. Da je teško teško je do neba, al eto nikad nisam pomislila "šta mi je ovo trebalo". Znala sam šta me čeka i svesno napravila svoj izbor. I svesna sam da imam mnogoo sreće, jer kakvo god da je moje dete i kroz kakve god muke da prolazim, ipak imam ogromnu privilegiju i dar od Boga (ili već koga god). To treba ceniti. Sta podrazumevas pod tim "posledice svojih izbora"? Kao neka koja prizna da ovo nekad pomisli, mogla je i da abortira, mogla je i to dete da da na usvajanje, mogla je i da ostavi muza i dete? Na koji bas tacno izbor mislis?
|
|
|
|