|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta mi sve prođe kroz glavu kad me stisnu...
11.9.2013 11:07:49   
Janncica

IZVORNA PORUKA: Tiziana

IZVORNA PORUKA: Janncica

S je bio naporan ova dva dana,ali to mu je prirodno stanje.J mi je rekla da me ne voli,a onda plakala sto sam joj rekla da ide da trazi drugu mamu.

Ovo kao da sam ja pisala!user posted image

Ne znam zasto,ali mi je sa J mnogo teze od kako se S rodio. Stalno slusam,ti mene ne volis,volis samo njega.Pa samnom se ne igras,a igramo se stalno.Pa me ne ljubis,pa se ne mazim sa njom,pa joj ne dam nista.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...Izludecu majke mi.

I tako svaki dan.Setnje su mi najgore. Kuka da joj je dosadno,da je zuljaju patike,da joj kupim ovo,da joj kupim ono.Stalno se ljuti....Umorim se psihicki.Onda uvece preispitujem svoje postupke,jer ne znam zasto ona pomisli tako nesto,a trudim se da vise paznje posvetim njoj nego njemu.
Onda mi izgrebe sto,iskopa cvece iz panja,isara tepih...Stalno tera neki inat.Gledam da je ne grdim previse zbog toga. Kazem da sam tuzna jer je to uradila i da je to jako ruzno.Pricam po ceo dan,kao da ne cuje... I tako.... Ili je pubertet stigao pre vremena ili sam ja negde zakazala kao majka.user posted image user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 351
11.9.2013 11:08:48   
Janncica
I nikad necu nauciti da citiram pravilno... user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 352
11.9.2013 11:12:23   
Torbica
Vremena imam za ono sto zelim da radim. Kod mene je tako! user posted image Ako mi se cita forum, citacu ga. Ako mi se ne cita, radicu nesto drugo. A te price, zbog ovoga ili onoga ne stizem ovo ili ono... Nema toga. Trenutno stavih bebana da spava, kuvam one divne barene paprike u ulju, jedva cekam, mnogo ih voli, tostiram hleb pa se bacam na doruckic. Oko rucka nemam danas puno posla, pasta sa tunjevinom, za bebca cuftice. A kad bebac i ja odemo po batu i seku u vrtic, vodim ih kod zubara, i jos jedno druzenje popodne. Moze se sve, samo zavisi kojim redom.... A da, novu masinu vesa cu sklopiti uvece. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 353
11.9.2013 11:18:56   
Tiziana
Isto je tako kod nas.S'tim sto je i ona sada porasla pa trazi paznju za sebe. Cini mi se da je i gora od njega.Kad dodjem sa posla zatrce mi se oboje u zagrljaj,ona njega gura,da bi se ugurala. ne daj boze samo njega da grlim i ljubim ona se istog momenta stvori tu da i nju mazim i ljubim.A u poslednje vreme kad dodjem sa posla ide zamnom i samo kuka 'hoces mene'(da je uzmem) Krpeljce malo.
A on ima faze ljutnje,ne voli nas,oticicie daleko,kupi mi ovo,kupi mi ono i onda kuknjava ako ne dobije sta zeli,ako smo u setnji onda se umorio...
Onda pricamo kako smo tuzni jer je divljao,ili baca igracke ili...i da je to ruzno da uradi itd itd..sve isto!!!!!
I onda naravno to preispitivanje da li nesto radimo pogresno itd..

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 354
11.9.2013 11:20:49   
cockic
ja imam dana kad mi je dan kratak,ne radim puno radno vreme radim 4h dnevno,ali sa prevozom je 6h.i bas nema sanse sve da se stigne.juce nisam sela od 6h.a i na poslu se ne sedi,nego je moj posao veza za stajanje i hodanje.tako da evo danas sam slobodna. kad smo klince sredili jutros za vrtice tata odveo prvo sina,pa mene i ceru.ostala u vrticu,ja do apoteke po lekic za mene(imama neke bakterije u urinu)onda kupila neke sitnice sto trebaju.diruckovala kuci.i bacila se na sredjivanje stana.i nisam jos gotova.evo pijem kafu i trcim po ceru u vrtic.danas mozda i malo ja odremam sa cerom kad se vratimo.inace sutra cim je dovedem iz vrtica idem na posao.mada sad trenutno mi nije tesko nista.ali kad krenu kise i hladno,pa onda i sneg,bas to vreme ne volim.ali sta da se radi.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 355
11.9.2013 12:18:54   
jovicaa
Vremena imam za ono sto zelim da radim. Kod mene je tako! user posted image Ako mi se cita forum, citacu ga. Ako mi se ne cita, radicu nesto drugo. A te price, zbog ovoga ili onoga ne stizem ovo ili ono... Nema toga.

sa ovim se slazem u potpunosti. sad sam imala dva prepodneva odmora, starije dete mi je krenulo u vrtic i jednostavno sam dala sebi oduska 2 prepodneva, tako mi doslo. vec sam danas do grla u obavezama, kuhinja i kuhinja i pomalo ostalo po kuciuser posted image
radim ono sto mi se radi, bez razmisljanja da li cu se dokazati pred nekim ili ne. ja znam sta mogu i koliko vredim, nemam potrebe da se dokazujem.

< Poruku je uredio jovicaa -- 11.9.2013 12:20:22 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 356
11.9.2013 14:19:24   
Biserce
Cockic, blago tebi ako ti posao oduzme 6h. Ja sam odlazila ujutru u 6h a dolazila popodne u pola5 ili odlazila u 13h a dolazila u 23h, i nisam mogla nista da stignem a tek dete...umirala sam za njim, ja ga ostavim, on place...zato sam i brzo odlucila i drugo, samo da bi bila uz njega.
Nacitah se na ovoj temi svakakvih gluposti...ispade da su pojedine zene kao masine, savrsene! Meni apsolutno nije bitno da li sam doterana, namirisana, da li mi je u kuci kao u apoteci, bitno mi je da sam naspavana i odmorna za svoje dete, da je ono sito i cisto...a opet sve je na svom mestu. Pri tom guram u 7 mesec sa detetom od 18meseci bez icije pomoci. Zivimo trenutno bez masine, bojlera, tople vode, znaci grejem pa kupam dete ako mm dolazi kasno. Perem rucno hladnom vodom hitne stvari, ostalo saljem mami u grad da pere. Svaki dan idem po vodu za pice i kuvanje, cistim, peglam po potrebi, kuvam, odvikavam dete od pelena, i naravno da cesto dodju zute minute...

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 357
11.9.2013 14:40:38   
mamabi
ne znam zasto sticem utisak da treba da skidam kapu zenama koje ne mare da higijenu u stanu, za svoj izgled itd...
znam da se sada mnoge nalaze prozvanim a stvarno nema potrebe.
jovice, citajuci ovaj forum ranije, stekla sam lepo misljenje o tebi, imas dvoje dece, studiras, mlada si... ni u jed.oj receniji juce napisanoj nisi trebala da se pronadjes.
peace, izvini, ti si mi izuzetno negativna, mozda i nisi zapravo, ali eto, na mene tako delujes pa cu ignosrisati ono sto pises.
juce je neko rekao da sam skrenula sa teme a mislim da nisam, poenta je bila da mi i pored svih obaveza naslov ove teme nikada ne padne na pamet jer sam srecna zena...
a ako se vi svi tako savrseno organizujete, radite samo kada i sta zelite... zasto vam takve stvari padaju na pamet. mislim na stari naziv teme.

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 358
11.9.2013 14:48:58   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Biserce

Zivimo trenutno bez masine, bojlera, tople vode, znaci grejem pa kupam dete ako mm dolazi kasno. Perem rucno hladnom vodom hitne stvari, ostalo saljem mami u grad da pere. Svaki dan idem po vodu za pice i kuvanje, cistim, peglam po potrebi, kuvam, odvikavam dete od pelena, i naravno da cesto dodju zute minute...

Biserce, svaka ti čast user posted image ja odlepim kada dođe do nekog kvara pa nemamo vodu par sati (doduše, pre par godina je cev u ulici pucala svakih 5 dana pa bi bez vode bili i po dva dana, jednom prilikom i nedelju dana) i ne znam šta bih po kući uspela da odradim bez vode.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 359
11.9.2013 14:55:36   
dijana1*
Mamabi dobrodosli na forum, pridruzite nam se i na ostalim temama.
Vidim da ste nas redovno pratili tri godine, za tri godine toliko lepih tema je otvoreno na RR, toliko se lepih stvari desilo, mnoge zene su bile u jako teskim i ozbiljnim situacijama i bila im je potrebna iskrena pomoc i podrska ostalih clanica. Zao mi je sto nam se u takvim trenutcima niste pridruzili da nam iznesete svoje misljenje i podrsku.
U svakom slucaju jos jednom dobrodosli i molim vas da postujete pravila foruma i da ne vredjate druge clanove. Hvala user posted image

(odgovor članu mamabi)
Direktna veza do poruke: 360
11.9.2013 14:58:26   
dijana1*
Biserce svaka cast user posted image
Sama sa malim detetom u takvim uslovima, gradite kucu , ti trudna a na pocetku si imala problema..... svaka castuser posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 361
11.9.2013 16:30:38   
jovicaa
biserce svaka cas_t! user posted image
da ana i ja se strasno iznerviram kada se desi neki kvar, pa nemamo 2 sata vodu ili struju.... a u zrenjaninu se iz nekog cudnog razloga ovo cesto dogadja.. samo cekam kada ce nam crci svi kucni uredjaji od stalnih promena napona i nestajanja struje.

< Poruku je uredio jovicaa -- 11.9.2013 16:34:12 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 362
11.9.2013 17:05:57   
Torbica
Evo, moja majka se izgleda odljutila, bar delom, kaze - doci ce na jedan dan cim ugrabi slobodan dan. Bas sam se iznenadila..... user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 363
11.9.2013 20:52:20   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Torbica

kuvam one divne barene paprike u ulju

Ovo je totalno off, ali mozes li negde da okacis recept. Resila sam da se ove jeseni proslavi sa kojekakvom zimnicom.
Mene kad stisnu obaveze ja ispunim koliko je u mojoj moci. Osnovne stvari uvek postizem iako trenutno radim tri posla. Dobro, imam profesiju sa kojom radim dva posla honorarno i razradjujem svoju firmu, tako da zaista rasporedjujem obaveze kako ja hocu. Sa decom je drukcije, ali o tom po tom.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 364
11.9.2013 21:02:07   
majared
Ne prodje nista, izvicem se na muza histerisem na svekrvu i bude mi lakse.user posted image

< Poruku je uredio majared -- 11.9.2013 21:03:49 >

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 365
11.9.2013 21:05:14   
Ivanka 75
Verkaaaaa, divan ti je potpis user posted image

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 366
11.9.2013 21:10:10   
Janncica

IZVORNA PORUKA: majared

Ne prodje nista, izvicem se na muza histerisem na svekrvu i bude mi lakse.user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 367
11.9.2013 21:11:05   
Torbica
Verka, pa nemoj sad molim te da je off! Paprike su mi prolazile kroz glavu! user posted image
http://www.coolinarika.com/recept/746384/
A da, s obzirom da je "stislo" sa epizodom inata kod moje tvrdoglavice-pametnice, odoh lepo u petak da se ispricam sa psihologom koja se bavi pozitivnom disciplinom i ciji su saveti uvek divni, puni ljubavi, postovanja i medjusobnog uvazavanja svih ukljucenih. Danas doduse je malo popustila, i ja sam spustila loptu pa se trudim da na neke fore ne odreagujem, ali volim da neko neutralan sagleda sve. Ma dobro kazu babe - malo dete mala briga.... Ne smem ni da mislim na pubertet! user posted image user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 368
11.9.2013 21:27:24   
Adriana83
Sad ja moram malo off... Torbice preporuci psihologa,moram se i ja malo posavetovati...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 369
11.9.2013 21:31:40   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Verkaaaaa, divan ti je potpis user posted image

Zahvaljujem. user posted image user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 370
11.9.2013 22:15:21   
Janncica

IZVORNA PORUKA: Adriana83

Sad ja moram malo off... Torbice preporuci psihologa,moram se i ja malo posavetovati...

Ili podeli sa nama neke cake pozitivne discipline... user posted image Ove petogodisnjakinje su nam haos koliko vidim.user posted image

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 371
11.9.2013 22:39:34   
Torbica
Adriana, ona se zove Zana Erdeljan, radi u Savetovalistu za porodicu Radosnog detinjstva, u vrticu Maslacak, to ti je u Narodnog Fronta. Puno, ali puno mi je pomogla. Svako ko ima upisano dete u Radosnom detinjstvu ima pravo na individualne razgovore, predavanja, programe. Ja sam isla prosle godine na jedan - Biti i ostati povezan sa detetom.Trajao je 6 nedelja i mogu opusteno da kazem da mi je promenilo sve, i mene, moje poglede, razumevanje gomilu situacija, dece u raznoraznim varijantama i naravno prevazilazenje konfliktnih situacija mirno, stalozeno i s ljubavlju. user posted image Ustvari je tu cela poenta. E sad ovo sa teranjem inata nam je nesto novo pa videcemo.
Jancice, postoje 3 knjige koje se bas tako zovu - Pozitivna disciplina od 0-3, 3-6 za predskolce, i od A-S. Plus jos dva divna autora koji se bave istom tematikom, Jesper Juul i Dan Siegel. Puno citanja, ali najbolje ulozeno vreme, jako je dobra povratna reakcija od dece. Kad se setim kako sam ranije reagovala na provokacije, potpuno pogresno. Malo je sira prica, nema sanse da ti napisem uradi ovo ili ono dok malko ne iscitas i prihvatis to kao takvo. user posted image
Ja sam nepopravljivi streber, stalno citanje... probleme ne guram pod tepih nego pokusavam da ih resim. A deca nam salju gomilu signala koje nekad nismo u stanju da protumacimo na pravi nacin, nazalost. I otud konflikti.
E, prolazi mi kroz glavu da sam od petka sama sa klincima, mm odlazi na put 7 dana.... Naici ce sveki u nedelju pa ce ostati koji dan, jupi! Da mi je nekad neko pricao da cu se tome radovati user posted image . Ali zena je skroz ok, samo joj ne treba davati razloga za brigu i suuuper! Javicu vam utiske od petka! user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 372
12.9.2013 7:02:15   
Misha i Ljisha
Torbice sjajno, nisam znala da postoje takvi programi za roditelje uopste kod nas. Moja najbolja prijateljica je psiholog i ona je drzala radionice i za decu i za roditelje a da ne kazem da je podigla vec troje dece, svoju mladju sestru i dve cerke njene sestre. I kad god mi treba savet ja nju zvrckam. Ne mislim sad samo oko bebe vec generalno. Ona mi uvek kaze po psihologiji kaako ide i uvek mi kaze i svoje misljenje user posted image . I naravno kaze da je normalno da je svaka majka isfrustrirana zbog umora ponekad kao sto i deca kazu roditeljima mrzim te, kao sto svima prodje kroz glavu ubicu se al ne uradis tako nesto i td. U tim nasim zutim minutima svasta prodje kroz glavu.

Ja sam opet u PMSu i vec vidim da sam nervoznija i sad samo cekam da dobijem pa da prva dva dana ne znam za sebe od bolova pa tek onda da budem ok. Nekako oseti to moja dusa i bas se trudim da tokom tog mog perioda sa njom i prednjom budem ok ali mi bas bude tesko. Bolovi su mi toliko jako kao kad sam isla u srednju skolu, prosto ne mogu da verujem. Tako da se ja sad psihicki pripremam na jos jednu menstruacijuuser posted image (ja baksuz dobila brzo posle porodjaja iako dojim svoje cedo).

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 373
12.9.2013 15:37:46   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ja nisam shvatila da žene pomisle stari naslov teme kada nemaju vremena da nešto urade, ili bar mislim da Jovica nije na to mislila, a ono što znam da ja u svojim pisanjima nisam na to mislila.

i ja se slazem s tobom. i vidim da se razlozi uvek svode na obaveze i bla bla. Da se razumemo, nije zabavno, ima puno obaveza, ali to nije ono sto je meni smetalo (zato i kazem da, iako mi sad ne dozvoljava skoro nista kad je u budnom stanju, sad mi je ipak lakse). meni je smetalo sto smo bile skroz izolovane, jer moje drugarice ne dolaze na ovaj kraj grada (niti ja idem na njihov), obicno se nalazimo u centru jer nam je to "na sredini". a posto rade (i ja radim od kad je M napunila 2 meseca), vreme koje je njima odgovaralo, nije odgovaralo meni i obrnuto. Dakle, ne smetaju nam svima obaveze oko deteta i kuce. Meni je smetala usamljenost.

(odgovor članu Peace*)
  Direktna veza do poruke: 374
13.9.2013 8:46:59   
Peace*
Ja čak ne mogu ni da kažem da mi je išta smetalo (mislim, ništa konkretno čega bih se sada, posle toliko vremena mogla setiti). Nije se o tome radilo. Nije to bila stvar koja mi je stalno na pameti, nije ni stvar koja mi se u glavi zadržavala duže nego dok sam je pomislila, i odmah sledeće je bilo "Sram te bilo". Trenutak slabosti, nemoći, umora, ne znam. Ne bih previše tupila dalje, mislim da više ni nema šta da se kaže, sve smo već rekle. Ja razumem da neke mame to ne kapiraju, isto kao što ja ne kapiram odakle njima toooliko snage da im tako nešto nije prošlo kroz glavu (mogla bih reći čak i da im se divim), i ustvari mislim da to nije razlog za svađu.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here