RE: Šta smo danas pravile V deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

viking -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.8.2013 16:56:58)

Cvećka, evo i ja ću da se dovučem, znam da si negde na NBGD pa mi nije daleko [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

cvećka -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.8.2013 17:11:23)

Dodji Vik, necemo ni da ga cekamo, ko ga shisha [sm=smiley36.gif] sad sam smazala 3 sljive i breskvu, stvarno sam gladnaaaaaa

viking -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.8.2013 17:16:55)

Jao, voće.... blago tebi! [sm=smiley13.gif]

nata11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.8.2013 17:28:51)

IZVORNA PORUKA: Figaro88

IZVORNA PORUKA: nata11

Ukoliko neko ima recept za japanski chees cake ( onaj koji se samo pece kao patispanj, bez voca odozgo) bila bih mu zahvalna. Nasla sam jedan na americkom sajtu ali mi bas nisu najjasniji svi sastojci.

Nato evo ovaj-
15 graham crackers, crushed
30 g butter, melted

896 g cream cheese
300 g white sugar
180 ml milk
4 eggs
230 g sour cream
15 ml vanilla extract
30 g all-purpose flour
Check All Add to Shopping List
Directions

Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease a 9 inch springform pan.
In a medium bowl, mix graham cracker crumbs with melted butter. Press onto bottom of springform pan.
In a large bowl, mix cream cheese with sugar until smooth. Blend in milk, and then mix in the eggs one at a time, mixing just enough to incorporate. Mix in sour cream, vanilla and flour until smooth. Pour filling into prepared crust.
Bake in preheated oven for 1 hour. Turn the oven off, and let cake cool in oven with the door closed for 5 to 6 hours; this prevents cracking. Chill in refrigerator until serving.
Ja cesto pravim po receptima sa ovog sajta,a deluje mi bas lako...

Figaro hvala probacu reci mi samo jel ovo prvo 15 keksa smrvljena?

Figaro88 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.8.2013 18:04:48)

Da,izmvljena.Javljaj kakav je,vec dugo razmisljam da ga isprobam.I da na njega mozes voce,preliv,sa god ti padne na pamet,ili samo tako bez icega.

lesica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.8.2013 19:44:43)

Dakle, danas sam se nakuvala i naspremala...

Slane torte, tj izmenjeni slani rolati i sve puta 2, kore sa ajvarom, sa blitvom, i solo, premazi i filovi.
Mini rol viršle od domaćeg danskog testa.
Pizza rolat od 7 kora- 4 komada.
Pita sa sirom od domaćih razvlačenih kora- 2 pleha.
Mimoza salata, ruska salata, pileća salata sa kikirikijem i salata sa pečenim paprikama.
Bokina torta u troduploj meri i 6 vrsta sladoleda.

minnica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.8.2013 21:09:26)

lesice, svaka čast! [sm=bravo.gif]

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (1.8.2013 21:39:35)

Slavljenicki: sve ono slatko od pre neki dan + marinirani bataci, slani rolat, roll pecivo sa mlevenim mesom, koktel kobasice, umak od sira i mente, houmous, stapici svezeg povrca, kokice itd, sve sto deca vole [sm=bravo.gif]
Sutra pravim salate: mimoza, coleslaw, krompir, rolat od danas i jos cu da dodam na dan sveze sopsku uz (ponovo) slavljenicki rostilj [sm=smiley1.gif] Tortu isto razmisljam da napravim jos jednu, sladoled verovatno...

nata11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.8.2013 11:44:58)

Danas idem u goste na rostilj pa nosim keks kolac i sladoled.

Didy -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.8.2013 14:49:07)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Slane torte, tj izmenjeni slani rolati i sve puta 2, kore sa ajvarom, sa blitvom, i solo, premazi i filovi.
Mimoza salata, ruska salata, pileća salata sa kikirikijem i salata sa pečenim paprikama.

Wow, Lesice![sm=bravo.gif] Posebno se klanjam Bokinoj torti.[sm=smiley36.gif] I preračunavam koliko je to čokolade - skoro 2kg.[sm=smiley36.gif]
Kod nas danas testenina sa prelivom od dinstanog crnog luka, šargarepe, tikvica i pečuraka s malo pavlake i začinima. Meni sjajno, deca malo zavrću nosom.

Figaro88 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.8.2013 17:04:03)

Kod nas dana danas przeni krompirici,salata i americke palacinke...

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.8.2013 22:37:20)

Nista [sm=smiley36.gif] a trebalo svasta. Sutra cu ranije da ustanem, pa natenane. Ionako ce da bude svezije [sm=smiley1.gif]

nata11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 8:56:44)

Bebelina jel to moguce? [sm=smiley36.gif] Nisi nista kuvala [sm=smiley1.gif] Ne mogu da verujem. Ja cu da izvadim onu musaku od pre neki dan sto ostalo pa idem u setnju.

Torbica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 10:50:15)

Kod nas juce pasulj, a danas rostilj!!!! Jeeeee! Raznjici, cevapi, kobasice, pileci bataci....A cerkino omiljeno - bademi u suvim sljivama obmotano slaninicom, kako je to ukusno! Naravno, mm. A ja sijem neku haljinu, idem veceras na zensku zurku! [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 13:07:23)

Da li ste spremale pohovane tikvice u rerni? Koliko bi trebalo da se pece u rerni?

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 13:40:05)

Sanjice, 20ak minuta je dovoljno ja mislim. A kako praviš, rendane tikvice ili kolutove paniraš pa pečeš?

Kod nas danas makarone u sosu od povrća (crni i beli luk, tikvice, paradajz, bosiljak, začini) i feta sir.

cvećka -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 13:44:46)

Ja nisam, mada moram to jednom probati, onako se napiju ulja kao blesave.

Odoh sad da spremam juneci vrat sa krompirima i blitvom, cini mi se da od zimus nismo jeli krompire, tad su mi se vise smucili.

Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 13:51:08)

Mislila sam na kolutove. Jel moram da okrecem? Htela sam da ih przim, ali ipak je ovako zdravije.
Ja danas spremila boraniju sa piletinom. Sad cu tortu sa piskotama I pavlakom.
Dobra ti je Ana ideja za ruckic. Jel sir izrendas preko?

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 14:13:12)

Pa mislim da treba da ih okreneš, ja ne pravim tako na kolutove, uvek ih rendam.

Da, fetu izrendam kada sipam u tanjir ali možeš i na kockice, kako voliš. Ja svo povrće spremim u dubokoj šerpi ili tiganju i kad je gotovo ubacim skuvane makarone i lepo sve sjedinim. Sipam u tanjir i narendam fetu (ili neki drugi sir, ja fetu volim).

Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 14:16:31)

I mi volimo fetu. Ovo je odlicno. U ponedeljak cu da pravim.;[sm=smiley1.gif]

adulence -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 14:53:57)

Jao lesiii dobaci nesto...
IZVORNA PORUKA: lesica RR

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 14:57:30)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

I mi volimo fetu. Ovo je odlicno. U ponedeljak cu da pravim.;[sm=smiley1.gif]

Zaboravih da napišem, možda ćeš morati da dodaš malo šećera, zbog paradajza. I možeš da staviš i kašičicu, dve pavlake, ja zbog Mareta stavim jer mu se ne dopada onako kad je samo povrće.

Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 15:44:12)

I ja zbog Teodore stavljam svuda pavlaku. [sm=smiley36.gif] A posebno sto ovde ima paradajza moracu pavlakom da zakamufliram.

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 15:48:18)

Ma idi bre, neverovatni su [sm=smiley36.gif]

ivaMark -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.8.2013 18:46:17)

Skuvala dva krilca za sebe... mm ima pasulj od juce i prvi put sam pravila supu sa knedlama i super je ispala [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>