RE: Šta smo danas pravile V deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

nata11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (23.7.2013 19:43:54)

Danas sam imala slodbodno vreme i pravila kolac. Super je minice.
[img]http://www4.slikomat.com/13/0723/fov-2013-0.jpg[/img]
IZVORNA PORUKA: minnica

Azra, vidi ovo. Ja obično taj pravim, a može bilo kakvo voće.

minnica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (23.7.2013 20:26:39)

I ja sam danas pravila taj kolač, samo duplu meru i dodala malo jabuka. Moji su oduševljeni. [sm=smiley1.gif]

Janncica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (23.7.2013 21:23:20)

danas picu,za sutra mozgam sta da radim sa piletinom... [sm=smiley13.gif]

Torbica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (23.7.2013 21:31:32)

Kod nas danas gulas sa testeninom i zelenom salatom, a sutra cemo kolutice lignje iz rerne, sa povrcem na pari.
Sto se kolaca tice, skoro nam je isti recept, u ovaj po kom ja pravim idu dve case jogurta, to je jedina razlika [sm=smiley36.gif]

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (23.7.2013 21:56:17)

IZVORNA PORUKA: Lu
Imam djecu na druženju pa će biti špagete bologneze i palačinke

Hahahaha! Ovo me podseti na nas [sm=smiley36.gif]
U startu sam rizikovala sa onim sto mi obicno jedemo, al onda sam naucila da druga deca nisu jesna ko moja i vrtim: bolognese ili testeninu sa sirom, pizzu, riblje stapice i kobasice. To svi jedu [sm=smiley36.gif]

Nama veceras mm spremao quesadillas sa teletinom, 5 vrsta pasulja i paprikama, prste da polizes [sm=smiley20.gif] a ja pravila choc-chip sladoled.

jance -> RE: Šta smo danas pravile V deo (23.7.2013 22:58:42)

juce sam bila izrazito lenja pa sam napravila knedle sa zaprskom od paprike. to smo mi kuci jeli svako prolece, glavno jelo u kombinaciji sa zelenom salatom. mmmm miris mladosti i detinjstva

a danas me rasturala glavobolja, pa nisam imala zivaca da razmisljam sta cu, pa sam naseckala na trakice svo povrce sto sam nasla u frizideru, i iz zamrzivaca uzela one 2 svinjske snicle sto su ostale od nedelje (mrzim kad mi tako ostane, nit da ih pojedemo, malo je i necemo se najesti, nit da stoji u nedogled, greota mesa, skupo je), nasekla ih na trakice, pa proprzila, zalila sa soja-sosom, pri kraju dodala povrce i sve zajedno jos 5min proprzila, imala pirinca od nedeljnog rucka, i ubili se mm i ja od rucka. [sm=smiley36.gif].

sutra ce biti krompir-testo, sutra je bezmesni dan!

Lu -> RE: Šta smo danas pravile V deo (24.7.2013 9:42:00)

I danas imamo društvo, praviću pizza krokete po Lesicinom receptu i batake sa začinskim biljem u vrećici[sm=smiley1.gif]

NadaR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (24.7.2013 10:25:32)

Za danas paprikas sa svim i svacim sto sam iskopala u friyideru . Bio je gotov vec u pola 9 da ne grijem dalje kucu . Sinoc sam ispekla biskvit za kolac sa jagodama , sad zavrsila i od mene dostaaaa .

Ostatak dana se suncam . [sm=smiley36.gif]

mtajcica83 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (24.7.2013 14:35:51)

Crvene paprike punjene feta sirom, i petrusinom,krompir, grilovana piletina,salata.Za desert sladoled.

minnica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (25.7.2013 13:28:54)

danas neko varivo ala đuveč i pečeni svinjski vrat, a za dezert prohlađene breskve [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (25.7.2013 13:35:53)

punjena paprika sa mlevenim mesom

Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (25.7.2013 14:11:09)

da li mozda neko ima predlog za neku salatu ili prilog sa socivom? od trudnoce ne mogu da ga smislim na nacin na koji smo ga jeli (kao varivo), a znam da je zdravo i sigurno ima lepih kombinacija.

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (25.7.2013 19:25:20)

Kseno mozda ovako sta?

Mediteranska salata od sociva

1 solja sociva
Sok i kora od celog limuna
2-3 kasike maslinovog ulja
Crveno vinsko sirce
So i biber
2 sargarepe isecene na male kocke
2 stapa celera isecena na male kocke
Saka iseckanih kalamata maslina
1/2 krastavca isecenog na male kocke
100gr mrvljenog feta sira

Socivo skuvati u 3 solje vode 10min, iskljuciti, pa ostaviti da odstoji jos nekoliko minuta da apsorbuje jos malo vode. Procediti, dodati zacine, ulje i koru i sok od limuna i ostaviti da se skroz ohladi. Dodati seckano povrce, promesati, preko mrvljen sir et voila, bon apetit [sm=smiley1.gif]

Ja sam u svoju dodavala i svezu papriku i crveni luk i extra je [sm=smiley1.gif]

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (25.7.2013 19:42:16)

Mm spremao i juce i danas, docekivao nas vecerom kad dodjemo iz skitnje [sm=smiley1.gif]
Juce sardine na grilu, haloumi u susamu i zelenis salata sa bademima i narom.
Danas punjena kiparska piletina, asparagus i paradajz u woku i salata od kupusa, luka i bosiljka.
Long live JO [sm=smiley36.gif]

nata11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (25.7.2013 19:49:44)

Ja sam po povratku iz setnje kupila mekice koje se prodaju na metar [sm=smiley1.gif] kako su dobreeee

Lu -> RE: Šta smo danas pravile V deo (25.7.2013 20:50:56)

Zapečeni karfiol i brokulla, preliveni sojinim vrhnjem.

Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (26.7.2013 9:09:55)

bebilina, hvala! probacu

nata11 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (27.7.2013 8:25:49)

Iako mm nije kod kuce ja cu danas sebe i svekra pocastiti pilecom corbicom, domacim krompirima sa slaninicom i opet onaj isti kolac od breskve koji sam pravila pre neki dan.
I za danas popodne planiram da pravim dzem od breskva, a ako mi bude ponestalo elana odlozicu za sutra.

Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (27.7.2013 11:51:17)

bebilina, sargarepa i celer pretpostavljam prethodno skuvani?
masline cu izostaviti, ne podnosim ih [sm=smiley36.gif]

danas turlu sa govedinom. kupila sam povrce jos pre 5 dana, ali stalno odlazem jer me mrzi da kuvam.

minnica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (27.7.2013 17:33:18)

danas je prevruće za veliko kuvanje, pa sam samo skuvala kukuruz šećerac koji je mm kupio i napravila mafine sa tikvicom po receptu iz rr kuhinje. super su! [sm=bravo.gif]

Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (27.7.2013 19:28:53)

IZVORNA PORUKA: ksena
bebilina, sargarepa i celer pretpostavljam prethodno skuvani?
masline cu izostaviti, ne podnosim ih [sm=smiley36.gif]

Ma jok Kseno, svo povrce sveze. Zato je toliko osvezavajuca i proteinska i vitaminska bomba [sm=bravo.gif] A masline i ja ne volim previse, kao ni svez celer, ali u ovoj salati sve tako sitno saseckam, skoro na velicinu sociva i onda se i ne primeti [sm=smiley1.gif]
Inace si me podsetila, pa sam je i ja spemala juce za rucak. I deca su jela, cera isto ne obozava masline i paprike (dve od 3 namirnice koje joj nisu omiljene, pored pecuraka), al smaze ih ovako.

Veceras frittata sa dimljenim lososom i asparagusom, jorksirski "pudinzi" i salata od cvekle. Za dezert torta od malina.

Torbica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (27.7.2013 21:12:17)

Kod nas danjas jagnjeca supica, pa sam kuvanim mesom, krompir i sargarepa uz sos od mirodjije. Sladoled od cokolade, kolac sa visnjama. Za veceru zu-zu i mini pizze.. A jutros projice sa kajmakom. [sm=smiley1.gif]

Figaro88 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.7.2013 10:07:22)

Sataras,piletina i neka salatice,samo sto brze i onako je prevruce....

mtajcica83 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.7.2013 10:11:39)

Pileca corbica ,uz pire krompir i pilece snicle,i salata.Za desert biskvit sa slagom i malinama.

Leax -> RE: Šta smo danas pravile V deo (28.7.2013 11:32:26)

Danas je mm moja dobra vila pa je skuvao kotlic napolju [sm=bravo.gif]tako da juupiii necu morati nista sem salatice da spremim a lubenica nam se hladi za dezert .

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>