|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zacenjuje se i nece da spava
31.3.2010 0:36:51   
nakins

Znala je i da promukne od silnog plakanjauser posted image Uh kad se samo setim.........

[/quote]

Gagana isto se i nama desavalo. Nisam ni znala da mala beba moze toliko jako da place user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 126
31.3.2010 0:49:22   
Jeca*
a što je starija plače jače i glasnije user posted image

prvo, ja mislim da ne treba forsirati da je vodiš napolje. Ipak je mala previše, a ovo promenljivo vreme ne prija ni nama matorima, a kamoli bebama. Pogotovo što znam da si mi u komšiluku, a ovaj haos i buka Bulevara....
ne mislim da ona zato plače, ali svejedno.
Drugo, ako ima grčeve, ne znam šta da ti kažem. Meni je Luka mesecima spavao na meni. Po celu noć ponekad. Kad se samo setim. Ne mogu da mrdnem, da odem do toaleta, po celu noć spavam polusedeći sa bebom na sebi, samo da ne bi plakao. Ali i taj period brzo prodje. Mada bebe umeju da budu i veliki ucenjivači....pogotovo kad osete da dobiju šta njima prija...ma opasni su, ma koliko mi mislili da su mali i ništa ne znaju user posted image  no ja sam to kapirala kao "sad sam samo mama...i radiću ono što je njemu potrebno, sve dok to ne prelazi u nenormalno" user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu nakins)
Direktna veza do poruke: 127
31.3.2010 10:59:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI

nisam stigla sada da citam sta ste pisale na ovoj temi ali:

teodora je veceras napravila haos, isekla sam se ziva user posted image user posted image user posted image user posted image

od 18h ne spava...a sada je 00:00
Prvo je oko 21h imala grceve...
onda je kenjkala i plakala
ljuljala, nosala, vozala u kolicima...smiri se na kratko i opet...

onda smo je okupali, mislili da ce voda da je smiri...nista
onda je jela ali nekako nervozno i opet plac i vriska...

pre pola sata je moj muz legao sa njom na nas krevet, stavio podlakticu ispod njene glave i ona je zaspala...
a pre toga...zaspala i kod mene ali cim sam htela da je dignem vrisak...a pri tom sam sigurna da je ucvrstila bila san....

evo sad lezi na nasem krevetu i spava...
a mene samo brine da li je nesto boli...mada da je boli, zar bi je smirilo kad je uzmemo???
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

imam neki osecaj da njoj ne prija kad idemo napolje..danas smo oko 12h bili napolju...mozda njoj ne prija ta buka i sve to...mada je u kolicima spavala...ne znam...

grozno je kad beba tako place boze...grozno...

hvala vam nakins, gagana, jeco..

prebacila sam je sinoc u njen krevetac i nije se probudila...
budila se regularno na tri sata...

Jeco, mislim da si u pravu..
bas takav sam utisak imala...
Tacno sam videla da je nista ne boli nego da je nekako...poremetila ritam...nesto ju je iznerviralo..tako je delovalo...toliko nervozna, uznemirena...a jedino sto je juce drugacije bilo je to sto smo isle napolje (nismo isle bulevarom ali bez obzira)...

tako da.,..ukidam setnju...

mislim da cu od sledece setnje (kad god to bude) imati zescu tremu...

uh...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 128
31.3.2010 11:15:46   
gagana83
Oti,nemoj se stalno drzati u kuci,izvedi je makar na terasu!
Bebe vole da imaju ustaljeni ritam,svakodnevnu rutinu.
Probaj uvek u isto vreme da je izvodis napolje,u isto vreme da je kupas svakog dana...tako se bebe osecaju sigurnije.
Mene Una i dan-danas hoce da zeza ako odstupimo od uobicajenog ritma-ako se npr.duze zadrzimo u setnji nego inace ali ako ne izadjemo napolje.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 129
31.3.2010 11:16:52   
*Alexx*
OTI, imaj na umu da kada se bebe prenapregnu preko dana, da tada jako loše spavaju, bude se drečeći iz sna....

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 130
31.3.2010 11:18:59   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

OTI, imaj na umu da kada se bebe prenapregnu preko dana, da tada jako loše spavaju, bude se drečeći iz sna....

Slazem se sa ovim!
Nemoj previse da se igras sa njom preko dana,narocito pred spavanje,sto je beba vise umorna sve losije spava!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 131
31.3.2010 11:35:41   
Anoniman
kupamo je u pola osam uvece...
juce nismo.

ne igram se ja sa njom preko dana...malaje ona...kad trazi paznju, kad znam da trazi paznju, da je sita i suva, uzmem je malo pa je mazim...

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 132
1.4.2010 8:24:12   
Jeca*
šetaćeš je, biće prilike. Sad je baš mala, a kažem, znam kakva je buka u vašem kraju (ja živim kod Vukovog spomenika).
takođe, bebe u trenutku menjaju narav, hvataju fazone...videćeš. Taman misliš da joj nešto prija, ustališ to kao svakodnevnu rutinu, kad eto odjednom ne prija. Polako...uhodaćeš se. Ja sam isto u početku bila potpuno zbunjena, a onda sam prosto shvatila da je teško biti majka i da treba mnogo strpljenja, volje, ljubavi...user posted image znam da to RR mamama ne nedostaje user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 133
1.4.2010 11:16:48   
Anoniman
nije bas tema ali ajde...

Jeco hvala na odgovoru za ovo juce...

Primetila sam da teodora kad je stavim da spava kenjka dok je ne uzmem u ruke i ne krenem da ljuljam ili u kolica pa je vozim...

da li je moguce da ovako mala beba vec navikla na to?
kako to da resim ???

cim je uzmem i ljuljam i nosam ona se smiri
a u kolicima spava kao top kad je vozam po stanu...

je l sam ja kriva za to ???

sta sad da radim?

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 134
1.4.2010 13:00:19   
*Alexx*
OTI, Tea ima tek dve nedelje! Moje mišljenje je da je još mala i da još uvek traži sredinu iz stomaka - tamo se ljuljala po ceo dan.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 135
1.4.2010 13:09:02   
gagana83
Hm,ne bih se bas slozila sa tim.
Moja Una nije trazila ljuljanje ali od nekih dvadesetak dana bi plakala cim je ostavim samu.Tako je i dan danas!
Jeste da je Tea jos mala,ali vrlo dobro zna sta joj prija a sta ne!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 136
1.4.2010 16:57:42   
Anoniman
Boga mi sada sam sigurna da trazi da je nosimo...
malopre mi je bila mama...
tea sisa, zaspi na ramenu dok cekam da podrigne  i cim je stavim u krevetac vrisak...kad je moja mama uzme i krene da je nosi ona se umiri...

i tako redom..

sigurna sam sada da place jer hoce da je nosimo...

i znam da ako je tako, moracu to da resim...jer stvarno ne mogu da je naviknem(Ako vec nisam) na to da je ceo dan nosim...

odnosno ljuljamo...

isto je mirna u kolicima kad je vozim..cim stanemo pocne da place,,,

aAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 137
1.4.2010 17:01:05   
gagana83
Joj znam kako ti je,ja muku mucim sa tim vec 6 meseci,sreca moja pa nije teskauser posted image
Oti,a jesi li razmisljala o onim ljuljaskama na baterije?
Nama je to spas!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 138
1.4.2010 17:03:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagana83

Joj znam kako ti je,ja muku mucim sa tim vec 6 meseci,sreca moja pa nije teskauser posted image
Oti,a jesi li razmisljala o onim ljuljaskama na baterije?
Nama je to spas!

jesam razmisljala ...
gagana ja nisam monstrum ali stvarno se sada razmisljam da je ne podignem kad krene da vristi jer sada 100%znam da place jer hoce da se nosi...

stvarno nisam kreten ali necu da je naviknem da je nosimo po ceo dan....

i sad ne znam sta da radim..ovako mala a vec se navikla....
u prvim danima je spavala u krevecu i zaspala tamo ..

a sada....em vise nece ni da cuje za cuclu koju je obozavala (a sve vise ruke stavlja u usta) em nece da zaspi u krevecu...

nocas sam je u kolicima vozila i tako je zaspala...user posted image

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 139
1.4.2010 17:19:21   
gagana83
Oti,ja te skroz razumem.

Seti se sta sam ti pisala u PP pre par dana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 140
1.4.2010 17:32:53   
prase
OTI, ne ocajavaj, mozda se ona sada navikla da je u rukama ali nije strasno.

Ja sam prvih mesec dana sa Urosem radila sve sto ne treba, svi su mi govorili da ne skacem svaki put kada zaplace ali ja nisam mogla protiv sebe... Ili sam skakala ili sam plakala zajedno sa njim.

Onda su me malo kasnije hormoni popustili. Pustila sam ga ponekad da malo odplace, kada sam sigurna da mu nista ne fali. Nisam se izivljavala, nisam ga pustala da place duze od 5 minuta. I on je vremenom ukapirao da ja nisam servis 24/7. Tako smo prestali da ga uspavljujemo kada je imao samo 2 meseca.

Teodora ima ipak tek 2-3 nedelje... Polako... Naci cete zajednicki jezik. Ona sada ne vidi jasno i ne razaznaje zvukove okoline, oseca se nesigurno svuda osim u tvojim rukama. Vremenom ce biti dovoljno da cuje tvoj glas. Pocece da primecuje mede na posteljini, igracke koje se vrte iznad kreveta, muziku... znace gde je i nece biti nesrecna zbog toga.

Bebe su robovi rutine. Ja sam bila u neverici da cu ikada imati rutinu sa Urosem, ali sve se nekako - sada mi se cini brzo - sredilo. Sto je vise upoznavao svet oko sebe, to se komotnije i sigurnije osecao i bivao sve mirniji i mirniji. Od 2 meseca pa na dalje ja nisam mogla ni da se prisetim kako to izgleda kada on neutesno place. Cak nije plakao ni kada se probudi - ispustao je neke zvukove, gugutao, a ponekad i cutao. Milion puta mi se desilo da odem do krevetca da vidim sta radi, a on lezi i gleda svoju saku i cuti. Tako je i dan-danas...

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 141
1.4.2010 17:42:18   
*Alexx*
OTI, pobogu, pa nisi monstrum ako je malo pustiš da plače. user posted image  

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 142
1.4.2010 19:03:05   
Dora

Boga mi sada sam sigurna da trazi da je nosimo...
malopre mi je bila mama...
tea sisa, zaspi na ramenu dok cekam da podrigne  i cim je stavim u krevetac vrisak...kad je moja mama uzme i krene da je nosi ona se umiri...

i tako redom..

sigurna sam sada da place jer hoce da je nosimo...

i znam da ako je tako, moracu to da resim...jer stvarno ne mogu da je naviknem(Ako vec nisam) na to da je ceo dan nosim...

odnosno ljuljamo...

isto je mirna u kolicima kad je vozim..cim stanemo pocne da place,,,

aAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Draga, ne znam šta bih ti rekla. Moj Luka je bio takav, samo što kad je imao nekih mesec ipo- dva, više nije hteo ni u kolica već samo da ga nosimo. I tako dok nije napunio skoro 2 godine!!!user posted image
Uspavljivala sam ga na rukama, stalno ga nosala, spavao je samo sa mnom u krevetu. Bio je kao zašiven za mene! Često sam mislila da ću da poludim. Ništa, baš ništa nije to moglo da promeni, on je jednostavno bio takav. Mislila sam da će mi ruke visiti do zemlje, a kad ga ne bih nosila ljuljuškala sam se iz navike onako sama sa sobom, ko nenormalna. Bože, kad se setim...
Za utehu, kad je sve to prošlo i on odrastao, postao je dosta psihički stabilan i samostalan. Promenio se i često mislim da sam mu uskraćivala nešto od toga ne bi bio tako slobodan, siguran i srećan kao što je sad. Znam da se mnogi neće složiti pa ne moraš ni ti (ipak bolje znaš svoju bebu ili ako je ne znaš upoznaćeš je, ima vremena) ali ja sam uvek za to da se malim bebama što više ugađa i da se uradi sve da one budu zadovoljne, ne mogu se razmaziti tako male dok još ništa ne razumeju, dok su POTPUNO zavisna od nas. One samo mamu vide i za mamu znaju, samo mami veruju i samo mama (ili neko ko je stalno s njima) može da im otkloni nesigurnost i strah. Nije bebama lako...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 143
1.4.2010 22:06:04   
Anoniman
danas mi je bila mama i sedele smo i pile kafu..kad je beba pocela da kenjka (samo da kenjka) ja sam skocila i moja mama je rekla da je pustim malo da otplace...
i pustila sam je...malo!
ja ne mogu da izdrzim da ne odem kod nje i ne uzmem je...

a veceras plakala i plakala pet minuta i zaspala sama...ne moram ni da vam kazem da sam se tusirala i ostavila je muzu...on nije hteo namerno da ustaje nego je hteo da vidi sta je u pitanju posto je bila upravo okupana, prepovijena i podojena...
i zaista je zaspala posle pet minuta...

ne znam...znam samo da je tako mala da ne mogu da je pustim da place dugo...
ali znam i da ne bih volela da je naviknem na ruke...jednostavno citala sam od svih sa RR da to ne treba raditi....
volela bih da uspem u tome...

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 144
1.4.2010 22:14:09   
Lu
Oti,sve si dobro napravila,rutina je zakon i za bebu i za roditelje a uskoro više neće ni malo plakati bez razloga kad "nauči"i da je to to,svi ćete biti zadovoljniuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 145
1.4.2010 23:47:19   
Anoniman
Moja sestra je navikavala malu da bude u kolica, preko dana je tu i stavljala da spava! Posto joj muz radi skoro po ceo dan a ona je sama tada kuci morala je tako da bi stigla nesto da uradi! Kad je bila u bolnicu morala je da dodje ovde kod njenih jer ne bi imao ko da cuva malu i oni su je navikli na ruke! Kaze da je poludela kad je ostala sama sa njom jer nista nije uspevala da uradi od nje, ostavljala je pomalo da place kad zna da je sita, suva... i opet je vratila po starom!

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 146
2.4.2010 6:18:52   
Jeca*
Dora user posted image

OTI, opusti se i uživaj i ugadjaj svojoj bebi. Pa šta bi drugo sad radila? Veruj mi, vreme tako brzo leti, kad počneš da radiš nedostajaće ti svaki trenutak nošenja i ljuljkanja. Bebe tako brzo rastu....

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 147
20.4.2010 22:56:51   
micketta
Danica danju nema sanse da bi zaspala u krevecu. Samo ruke (kriv je tata!) i auto sediste/nosiljka dolaze u obzir.
mozes da je uspavas na rukama, da bukvalno spava ko top, ali cim je spustis u krevetac, ona se budi i krece da kmeci.
da li to ima nekakve veze sa grcevima?
nocu pristaje da spava u krevecu, ali tada i mi spavamo u istoj sobi, pa mozda oseti nase prisustvo? user posted image

zna baba

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 148
20.4.2010 23:19:46   
Verus
micketta ne znam....helena ima  (ako se desi uvece) grceve izmedju 8 i 12 uvece-i tad je jedino drzimo na rukama (i naravno kad je dojim), i masiram joj stomak, grejem itd.  Primetila sam, sinoc da je kenjkala bez razloga, cista je suva, sita-ne vristi (kad ima grceve TACNO ima drugaciji plac), i onda sam je odvela da je okupam i tad se smirila. Uvek je kupam izmedju 7 i 8 pre hranjenja, i ladno se navikla na to.  Godi joj da je u vodi....Inace, nahranim je i odmah je spustam u krevetac.  Ako kenka, dobije dudu, i nekada je pljune 10 puta, ali ja se samo vratim do krevetca, vratim joj dudu malo joj pricam ali je ne diram- i smiri se.  Takodje, ako vristi, prvo je smirimo PRE nego sto je podignemo iz krevetca-sada je  mala, ali brzo oni skontaju da ako vriste budu podignuti iz kreveta pa to izbegavamo....

A to sto kazes je moguce: oseti da niste tu pa zato place....ne znam, u knjigama kazu da se novorodjence ne moze razmaziti, ali brzo porastu i naviknu se na lose stvari, pa sam ja od starta gledala da to koliko god mogu kontrolisem....

probaj da je pomazis, pricas joj, das joj dudu pre nego sto je dignes, nek se tako malo smiri...

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 149
20.4.2010 23:23:11   
Verus
OTI znam da ti je zao, ali za njeno i svoje dobro je nauci da nekada moze sama da lezi.  Ako kenjka pusti je, nekada oni sami nesto sebi "pricaju"...ili, ja bar je prvo smirim i podignem je TEK kada prestane da place: to ti je kao Pavlov eksperiment sa zvonom i psom: ako vristi i ti je uvek odmah dignes...pa, znas i sama sta ce posle biti.  Helena sada puno puta bude budna i gleda naokolo, lezi sama, cucla dudu...i ja je ostavim.  Mazimo se svaka dva sata dok sisa, mazimo se dok je kupam, citam joj pesmice uvece kada lezimo zajedno (opet lezi kraj mene ne drzim je), i naravno ako ima grceve onda je drzimo i ja i mm.  Tako da uvece obicno par sati bude njemu ili meni na grudima...inace je NIKAD ne nosam po kuci bez razloga....Sama sam ceo dan, i nemam nikoga da mi pomogne i da nisam tako ne bih stigla ni ves da operem ni da skuvam po nesto....

danas mi je bila mama i sedele smo i pile kafu..kad je beba pocela da kenjka (samo da kenjka) ja sam skocila i moja mama je rekla da je pustim malo da otplace...
i pustila sam je...malo!
ja ne mogu da izdrzim da ne odem kod nje i ne uzmem je...

a veceras plakala i plakala pet minuta i zaspala sama...ne moram ni da vam kazem da sam se tusirala i ostavila je muzu...on nije hteo namerno da ustaje nego je hteo da vidi sta je u pitanju posto je bila upravo okupana, prepovijena i podojena...
i zaista je zaspala posle pet minuta...

ne znam...znam samo da je tako mala da ne mogu da je pustim da place dugo...
ali znam i da ne bih volela da je naviknem na ruke...jednostavno citala sam od svih sa RR da to ne treba raditi....
volela bih da uspem u tome...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here