Moiraina -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (1.4.2014 20:45:53)
|
Nama je danas bio prvi dan (17,5 meseci). Bio je na sat vremena, 9:30-10:30 i vodila ga je moja mama. U isto vreme je došla još jedna devojčica na adaptaciju i nju je vaspitačica prvu uvela, devojčica se rasplakala. Za to vreme je moj sinak otvarao ormariće, peo se po klupicama, pokušavao sam da uđe u sobu... Onda je vaspitačica njega uvela i moja mama je odmah izašla, kaže da ga nije čula da plače. Posle sat vremena je došla po njega, jedva su uspeli da ga izvedu iz sobe, zaigralo se dete nekim igračkama [sm=smiley36.gif] Kaže vaspitačica da nije uopšte plakao i da se sve vreme igrao. Videćemo kako će biti sutra, ostaje opet sat vremena. Nadam se da će se brzo adaptirati i da neće početi da pravi problem kad počne da ostaje duže i kad shvati da će tamo ići svaki dan... Inače, ja hranu odavno ne blendam, on ima 16 zuba i savršeno žvaće, ali ne zna da koristi kašiku ni viljušku, ne zna još sam da pije iz šolje... Jedva sam odučila i moju mamu koja mu je do nedavno bukvalno sve blendala (plaši se davljenja), a vikendom i za večeru najnormalnije jede sve što i mi, neblendano. Što se tiče starijeg sina, kod njega u grupi vaspitačice na svakom roditeljskom govore kako deca uglavnom traže da ih one hrane (mlađa vrtićka grupa, znači oko 3,5 godine), da skoro niko neće da jede (a moje dete uredno traži dodatak, kao da ga ne hranim kući [sm=smiley36.gif]), da su deca jako nesamostalna i da se što više na tome radi kući sa njima. Ali, džaba ta priča kad kod njega u grupi ima 32 dece a na roditeljskom svaki put 10 roditelja (i to uvek istih)...
|
|
|
|