Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (10.10.2013 12:49:44)
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Peace - ta prica - u vbrticu ti je lepo, krasno, bla-bla, nije dobra. Isla sam na neki program koji je vodila zena - psiholog, fenomenalna, pisala sam vec, puno mi je pomogla. Uglavnom, mi kad govorimo sve to, a pritom je detetu to haos, uopste mu ne pokazujemo razumevanje, odnosno da ga shvatamo. Stavi se u poziciju deteta. ono sto treba uraditi jeste da detetu treba dati do znanja da razumemo da mu je tesko, da mu je sve to novo i mucno... Ali da zivot tako funkcionise. Ni nama se ne ide na posao svaki dan i sto jos drugih stvari ali se to ne moze izbeci i da ce mu vremenom biti lakse, a mama ce uvek biti tu da ga utesi, ohrabri... Lavita, pokazi joj da razumes, da ti je stalo i da ti je i zao ali nema druge....Tvoj posao je da zaradis platu a njen da ide u vrtic. Pozz Sorry, ja se ne slažem sa tobom. Ako je tako - onda taj vrtić ne valja. Mojoj deci JESTE bilo LEPO u vrtiću, tj, Luki u prošlom vremenu a Marku u sadašnjem, tako da ja svoju decu ne lažem kada kažem da je tamo lepo i zabavno! Jako, jako, jako mi je tužno ako sa godinu dana treba da im objasnim da je život surov i da tamo mora da se ide i da ja razumem da je njima to mučno, ali i ja moram na posao a ne ide mi se. [sm=zmeden.gif] neverujem da ima razlike drzavni-privatni po tom pitanju Kod nas u vrtiću nije tako. Prvi dan kada je neko javio da mu je dete dobilo boginje, učiteljica je uzela tel i redom zvala roditelje da proveri dal su preležali (iako je imala zapisano u upisnici), i da pita da li da deca ostaju u vrtiću (sa mogućnošću da dobiju), ili roditelji nisu raspoloženi, pa da smanje tu mogućnost.
|
|
|
|