RE: Idemo u vrtić-2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

vonavoj -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 13:47:27)

Da li je moguce da se tako ponasa? Ni T vaspitacica nije bolja,ne smiruje decu,ona isto place,stoji na sred sobe a vaspitacica radi svoj posao,bitno da ju je primila...i znam da vice,nikad nemam vremena da ostanem,ali kad pitam T da li je V vikala na tebe,kaze DA,a S kaze NE![sm=smiley13.gif]

Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 13:47:39)

Celo jutro sam nikakva, samo mi se plače [sm=smiley13.gif]

Dece tamo nema puno, u grupu primaju maksimum 12oro jer nema više mesta (jako je mali vrtić) a danas ih je bilo možda 7 ili 8 (sutra ću baš da prebrojim). Znači, nije tu gomila dece kao u nekim vrtićima gde ih ima preko 20 na jednu vaspitačicu, njih je malo i mislim da sa toliko dece na lep način može da se izađe na kraj. Ona kao da im tera inat, kao da im se ruga što plaču, srce mi se steglo. Pa majku mu, pomiluj dete, reci mu nešto lepo da se oseti bolje, a ne tako.. Marko se nikad neće adaptirati ako je ona takva [sm=smiley13.gif]

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 13:47:59)

Ana [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ja bih nju polomila, sram je bilo, kokoška jedna frustrirana [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 

Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 13:51:18)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Marko se nikad neće adaptirati ako je ona takva [sm=smiley13.gif]

Pa naravno da nece, vaspitaci tu treba da odigraju najvazniju ulogu da bi se decica privikla, ako se deru na decu naravno da deci nece biti prijatno niti ce voleti da idu na mesto gde se vice na njih!?

+" pustila sam ti crtani" mrzim kad im je u vrticima sredstvo za smirivanje crtani! po meni Tv i netreba da bude u vrticima!

vonavoj -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 13:52:44)

Nije mi jasno zasto vaspitacice nece da se posvete detetu makar 3min...i mene dusa boli,T opet place,i znam provereno kad joj se neka posveti na ulasku,bude dobra tokom celog dana...ima 3 vaspitacice,samo jedna je grozna...[sm=smiley36.gif]
Ana,sutra ostani ispred i slusaj kako se ponasa!

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 13:53:52)

Kao što već negde rekoh, kod nas ne postoji televizor uopšte, u nijednoj sobi.

Ali njen rečnik i nadrnani stav su čist bezobrazluk, ja bih je prijavila pa bi se sve pušilo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Definitivno iz mog iskustva treba kucati na sva vrata, žaliti se, pobuniti se, onda se svi primire i budu med i mleko.

Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 13:55:49)

Joo ja neznam da li nekad oima smisla i to sve raditi , nazalost [sm=smiley13.gif]
Znam jedan primer gde je vaspitacica tukla decu, i .. na kraju naravno oni vise veruju vaspitacici i ona je samo prebacena u drugi vrtic.

isidora88 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 13:56:56)

ana uzas, zali se i njoj i reci da ces je prijaviti, ja bih trazila i drugi vrtic, ma na sva zvona bi zvonilo da cujem takvo sikaniranje deteta, sram je bilo.[sm=hudicek1.gif]
mateja je danas ostao na soavanju, vaspitacica nas nije zvaa, sad cekam mm da ga dovede da cujem kako je proslo, sva sam kao na iglama

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 13:58:10)

Ima i te kako. Kod mene se u dva slučaja to pokazalo kao jedina mogućnost da se nešto promeni. Tako me je savetovala drugarica vaspitačica i potpuno je bila u pravu.
Eto za divno čudo od kad sam kucala na vrata rukovodioca i pretila inspekcijom Viktora više niko nije ujeo (a ujeden je 6 puta u toku 20 dana)

peca -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 14:22:05)

Ja imam "problem" da je izvucem iz vrtica kad dodjem po nju :-) Nije htela da jede u vrticu a sad je obrnula, sad jede u vrticu a nece kuci, e sad koliko ona tamo jede ne znam, ja njima nista ne verujem :-)

lanajelena -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 14:30:14)

Ana uzas,joj ne da sam poludela kao da je moje dete,prijava obavezno ako nije tu za stalno brzo ce je prebaciti,deci u tom periodu bas puno znaci da imaju prijatne i nezne vaspitacice

Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 14:40:24)

Tuga Anči. [sm=smiley13.gif]

Mislim da je to borba sa vetrenjačama.
Nije ista situacija, ali ću u par reči.
Luka je krenuo u školu, ima dva produžena boravka sa dve učiteljice i njih 95!!! U Lukinom boravku ih je 50. Ta žena non-stop urla.
Opet, kada sam Luku pitala, on kaže "Ne viče, mama, ona na mene, ona mora da viče jer nas je puno i svi pričaju pa je ne čujemo", ali nije to tema.
Nego... onda sam se ja naoštrila da odem da se svađam, pa me je starija koleginica malo primila, i rekla "Od toga nikakve vajde, bolje ponesi kafu i čokoladu". Kada sam razmislila, shvatila sam da je možda bolji pristup "dupeliz", da ja razumem da ona ima puno dece, jao jao kako joj je teško, pa ja sam došla da se konsultujem dal se primirio (dobili smo "ljubavno pismo" iz boravka kako on i još dva drugara ubeđuju ostalu decu da se beži iz škole [sm=smiley29.gif])... elem, da probam da joj stavim do znanja da on dobro reaguje na autoritet ali da na vikanje blokira... pa da probam tako... a naravno da budem spremna da ako ona tu igru ne prihvati, da onda pustim vampirske zube.
Eto, razmislite o tome. Ne znam dal sam u pravu.

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 14:47:05)

Tasho, ja nosila kozmetiku, čokolade, svašta nešto, tek kad sam se žalila i išla u upravu imalo je uticaja (ovo pričam za prvi slučaj kad sam se žalila što nemam nikakve informacije o detetu a ostavljam ga u 7 i podižem u 5)

Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 14:48:21)

Iskreno, ja se ne bih usudila da ostavim dete tetama na koje sam se žalila u upravi.

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 14:53:00)

Identično sam i ja razmišljala dok mi drugarica nije rekla da su vaspitačice na koje se roditelji žale na posebnom tretmanu, proveravaju ih, banu im psiholozi,glavna sestra itd. povremeno bez najave, zatim pregledaju im neke "radne" sveske gde se beleže svakodnevne aktivnosti itd. Tako da je njoj (bilo kojoj) u cilju da bude bolja prema detetu. Kod nas se tako pokazalo u oba slučaja. Viktora sad gledaju ko "grofa", a to se vidi i iz njegovog ponašanja i stava prema vrtiću koji se drastično promenio.

Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 14:54:44)

[sm=smiley20.gif]

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 14:58:09)

Ali je meni grozno što moraš da izigravaš idiota da bi neko radio svoj posao za koji je plaćen i školovan a pogotovo što taj posao uključuje decu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] One bi trebale da budu njihov uzor, primer dobrog ponašanja,neko na koga će se dete ugledati i ko na dete ima ogroman uticaj[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 15:32:14)

Upravo to, Bea.

Za početak ću razgovarati sa drugom vaspitačicom a za dalje ću videti kako se razvija situacija. Toliko sam se radovala tom vrtiću a sad mi je zlo od pomisli.

dijana1* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 18:16:58)

Anci svaka tebi cast kada si uspela da se suzdrzis i da hladne glave doneses odluku sta dalje. Sutra ostani i vidi da li ponovo galami na decicu. Klinka balava kako je nije sramota.
Vuk je danas bio dobar, plakao je kada sam ga ostavila jer je hteo fudbal a ne vrtic i jos jednom je posle zaplakao. Ali lepo je spavao, jeo i igrao se. To mi teta kaze ali posle ovoga sa Anom nikome nista ne verejum. Bas bih volela sedim sa strane i da vidim kako izgleda jedan njihov dan u vrticu.
A da malopre je otisao na fudbal[sm=smiley36.gif]

isidora88 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 18:30:46)

mateja je danas spavao u vrticu, nije nista jeo [sm=smiley13.gif]
kaze vaspitacica da je ceo dan sedeo sam i igrao se sa 3 kocke, kaze vaspitacica da jako pati i da je tuzan i da prica kako ce mama i tata doci po njega, dusica moja[sm=smiley19.gif]

lanajelena -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 18:38:41)

Isi[sm=smiley13.gif],proci ce i to brzo videces

nela79 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 18:50:08)

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Anci svaka tebi cast kada si uspela da se suzdrzis i da hladne glave doneses odluku sta dalje. Sutra ostani i vidi da li ponovo galami na decicu. Klinka balava kako je nije sramota.
Vuk je danas bio dobar, plakao je kada sam ga ostavila jer je hteo fudbal a ne vrtic i jos jednom je posle zaplakao. Ali lepo je spavao, jeo i igrao se. To mi teta kaze ali posle ovoga sa Anom nikome nista ne verejum. Bas bih volela sedim sa strane i da vidim kako izgleda jedan njihov dan u vrticu.
A da malopre je otisao na fudbal[sm=smiley36.gif]

Ma ja nisam control freak, al ovo ako se desi ja cu da je....uh.
Bunila sam se ja i za Vanju jedne prilike pa su poslije toga sve cile-mile.

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 18:55:42)

Dijana danas sam rekla mm da mi je jedna kamera da vidim sve.
Ovo sto je ispricala Ana dalo me je u razmisljanje.
Isidora bice sigurno bolje. Ne brini.

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 19:50:26)

meni mm kaze da se i nase ponekad deru na decu, ali ne verujem ovako...
ustvari evo sad mi kaze da je to cuo iz ucionice sa starijom decom, ne iz nase... kao onako ne bas da urlaju, nego da podviknu i to...

dijana1* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (7.10.2013 22:46:03)

Isi mozda mu je bio takav dan, mozda sutra bude bolje. Meni je teta rekla adaptacija traje dve nedelje ali vi budite spremni da to traje tri meseca. Nisu sva deca ista. Znam da je tesko ali za njih je bolje da se sto pre adaptiraju na kolektiv.
Sanjice ovde ima privatni vrtic, kosta 105 eura a drzavni 80 eura (smesna razlika) ali taj privatni ima kamere i ti u svakom momentu mozes da se konektujes i da vidis sta ti radi dete. Ali opet to zvuci lepo ali da li je dobro[sm=zmeden.gif] ti tu samo imas sliku, nema tona.
Evo mm je npr veceras odveo V u balon i ja sam sto puta usla u kameru da vidim sta radi, nije ni to dobro. Ako ja samu sebe naucim da ga imam stalno na oku sta cu kada poraste, kada ode u skolu u grad........zato je bolje dok su manji u vrtic ali kod dobrih teta da se uklope i nauce na kolektiv i mnoge druge stvari

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>