RE: Idemo u vrtić-2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

srna001 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (5.9.2013 22:03:14)

Mi krećemo u ponedeljak, adaptacija prvi dan pola sata a verovatno će tako biti i par narednih dana.Dopada mi se što svako dete dolazi na adaptaciju u određeno vreme pa vaspitačica može da im se posveti.Inače državni je vrtić u pitanju.

madre -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 0:29:48)

mi ipak nismo otisli, celu noc smo se mucili sa temperaturom... danas je mnogo bolje, samo je slinav... ipak je prehlada[sm=smiley13.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 8:15:19)

Mi smo super, sve 5..jedva ceka sledeci dan da ide u vrtic [sm=smiley1.gif]

Ali.... od juce slini, kija i kaslje....[sm=smiley13.gif] eto... a treci dan vrtica...toliko!

Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 9:13:00)

danas je dobio nalepnicu smajlija i cvet, zato sto ne place i jede user posted image

[sm=smiley20.gif][sm=smiley32.gif]

vaspitacica je htela da me zove ali nije imala moj broj...

Kako? Zar se na upisnici ne ostavlja kontakt roditelja? Šta bi bilo da je nešto ozbiljnije od suza? [sm=smiley13.gif]

isidora88 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 9:17:14)

i vaspitacica mi kaze da nema moje upisnice[sm=zmeden.gif], ja sam to popunila u upravi i tamo ostavila jer su mi tako rekli, a vaspitacica mi kaze da sam to trebala njoj da donesem[sm=smiley29.gif]
juce sam joj ostavila svoj broj, jos jednom cu proveiti gde ga je upisala.
ne znam na koliko danas da ga ostavim, mateja je inace razmazen tako da place i od besa ili kad nesto nije po njegovom

Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 9:20:01)

Isidora , naucice , polako
a broj , pa to mora da im se ostavi , ja sam ostavila sve moguce brojeve telefona cak i mamin i bratov , za svaki slucaj
a kad par puta Mateja ne istera suzama i vikanjem sta je hteo prestace , mali je jos

Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 9:21:00)

Ja te ne bih savetovala, ja sam malo surova [sm=smiley9.gif]

IZVORNA PORUKA: Olga RR

a kad par puta Mateja ne istera suzama i vikanjem sta je hteo prestace , mali je jos

[sm=smiley20.gif]

Didy -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 10:30:07)

Sofija je juče ostala od 8 do 10h. Kad smo dolazili u vrtić, sve je bilo ok, kad smo otvorili vrata i videli svu decu kako stoje kod vrata i jako plaču, ona se okrenula i htela da je uzmem. Urlala je, čulo se na spratu do Stefanove sobe. Kad sam došla po nju, bila je vesela, nije zaplakala ni kad me je videla (Stefan je to uvek radio, od sreće što ga spašavam[sm=smiley36.gif]), već je počela da igra, da trči po sobi, da mi pokazuje šta je sve radila... Kad sam je pitala - Hoćemo li kući? Rekla je - Ne.[sm=smiley36.gif] Vaspitačica kaže da se brzo smirila i zaigrala. Kad bi se rastužila, ne plakala, govorili su joj - Nemoj da plačeš, tu ti je i Stefan, pa kažu da je odmah prestajala.
Danas ostaje i na ručku. Odvela sam je pre 8h, plakala je na rastanku, ali vrlo malo, čula sam da je brzo prestala. Vaspitačica je samo za nju i još jednu devojčicu rekla da ostaju na ručku, ostala deca lkoja su na adptaciji idu u 10h kući. Valjda je to znak da bolje prihvata i da ne plače.
Inače, kod kuće priča pozitivno o vrtiću, kaže da će opet ići i sl. Stefan je plakao čim otvori oči ujutro, sve vreme dok se oblačimo, ceo put u autu, tako ispred vrata drama. Ona samo kad je ostavim tog trena. I on nikad nije jeo, ona sve po redu od prvog dana.
Da, i njoj je nos juče procurio.[sm=smiley13.gif]
Isidora, oni moraju da usvoje pravila vrtića. Ne moraš da jedeš, ali moraš da sediš dok drugi jedu. To je još dodatno opterećenje ako nisu navikli na pravila kod kuće.

Anck Su Nmaun -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 10:46:06)

Sto se tice plakanja i vristinja, mame tu vise moraju da izdrze, to je sve normalno.
Juce kad sam je ostavila svi su plakali, a jutros pre nego sto je usla oni vristeeee ..uzasss. Al zato kad sam dosla po nju svi se lepo igraju...niko nije plakao.

isidora88 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 11:49:41)

kod mateje u grupi nijedno dete nije plakalo, svima je prvi put da idu u vrtic, a mateja je toliko urlao da su sve vaspitacice morale da zatvaraju vrata svojih soba jer se orilo kroz hodnike[sm=smiley13.gif]
dobro je sto ih nema puno, samo jos mateja da se malo opusti i da ih upozna jer je jako nepoverljiv prema nepoznatima, a i stidi se...
a kod kuce rekto kad sedi za stolom, uvek je borba oko hranjenja, tu sam pogresila dok je bio mali i sad mi je teze da ispravim tu gresku[sm=hudicek1.gif]

Moiraina -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 20:10:27)

Moje dete je od ponedeljka krenulo u vrtić, tj. prešlo iz jaslica u vrtić... Baš sam se plašila kako će to podneti pošto je stare vaspitačice obožavao i stvarno su bile divne. Uglavnom, prvo jutro je plakao, kada sam došla po njega vaspitačica je rekla da se brzo smirio, pitala sam ga kako mu je bilo, on kaže "lepo". Dobro je što su svi njegovi drugari iz jaslene grupe i sada sa njim u ovoj starijoj. Onda smo se dogovorili da neće da plače više, ali je sutra ujutru opet plakao. Treći dan je već prošlo bez suza. Kaže da mu je lepo, da mu se vaspitačice sviđaju, ali vidim kada dođem po njega da nije veseo kao ranije. I svako jutro kada ga ostavljam obavezno kaže "doći će mama po mene" [sm=smiley13.gif] To ranije nije govorio... Sigurna sam da će se to srediti kada se navikne...

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (6.9.2013 23:49:22)

nase dete je cak sta vise odlicno u vrticu. danas je rucao pasulj i to kaze vaspitacica, bas je lepo jeo, a kod kuce nece ni da ga lizne[sm=zmeden.gif]
inace bas mi se dopala vaspitacica, danas sam upoznala i drugu... bas su mi prijatne, nadam se da ce se zadrzati ovaj prvi utisak do kraja.
e sad jedino ne kontam kako je kod nas u vrticu toliko dece i jedna vaspitacica, vidim da je u drugim vrticima drugacije.

Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (17.9.2013 11:27:11)

Danas prvi dan vrtića [sm=smiley1.gif]

Bili smo nekih 40 minuta, ja sam ušla sa njim (i malo uznemirila drugu decu, čiji roditelji više ne ostaju). Mare je malo bio uplašen i ukopao se na vratima ali je sa mnom ušao. Nema puno dece, ukupno ih je 12 ali danas ih je bilo možda 7 ili 8. Međutim, prostorija je jako mala i ona im služi i za igranje i za jelo i za spavanje [sm=smiley13.gif]

Maretu je bilo interesantno ali je plašljivo prilazio svemu i uglavnom me vukao za ruku da idem i ja sa njim, onda ga je pozvala mlađa vaspitačica pa je sa njom nešto crtao dok smo druga vaspitačica i ja pričale. Onda sam ja izašla, htela je da vidi kako će on reagovati. Posle nekih 15-20 minuta je izvela Marka, kaže tražio me par puta, ona mu je rekla da sam otišla da kupim smoki (tu je već trebao da pretpostavi da laže, haha), pa su mu dali smoki da gricka (to mi se već ne dopada, to ni kući ne jede), bio je ok, ali kaže da očekuje burnu reakciju od njega, po svom iskustvu.

On nije navikao da boravi u jednoj prostoriji, navikao je na prostor, na dvorište (ovde nemaju dvorište, ima neki minijaturni deo oko vrtića ali nemaju ništa tu), dok mu je zanimljivo biće ok, ali kada mu postane dosadno ili ako ga neko bude gnjavio, on će tražiti mene.. Kada ima više dece on se uglavnom povuče i posmatra sa strane ili se igra sam. Ako ga niko ne dira ok je ali čim ga neko bude dirao, gnjavio, ne daj bože gurao, čupao ili šta ja znam, on će se povući u sebe, tražiće mamu i počeće da plače.

Uh, videćemo, danas je tek prvi dan..

nela79 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (17.9.2013 16:37:48)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Danas prvi dan vrtića [sm=smiley1.gif]

Bili smo nekih 40 minuta, ja sam ušla sa njim (i malo uznemirila drugu decu, čiji roditelji više ne ostaju). Mare je malo bio uplašen i ukopao se na vratima ali je sa mnom ušao. Nema puno dece, ukupno ih je 12 ali danas ih je bilo možda 7 ili 8. Međutim, prostorija je jako mala i ona im služi i za igranje i za jelo i za spavanje [sm=smiley13.gif]

Maretu je bilo interesantno ali je plašljivo prilazio svemu i uglavnom me vukao za ruku da idem i ja sa njim, onda ga je pozvala mlađa vaspitačica pa je sa njom nešto crtao dok smo druga vaspitačica i ja pričale. Onda sam ja izašla, htela je da vidi kako će on reagovati. Posle nekih 15-20 minuta je izvela Marka, kaže tražio me par puta, ona mu je rekla da sam otišla da kupim smoki (tu je već trebao da pretpostavi da laže, haha), pa su mu dali smoki da gricka (to mi se već ne dopada, to ni kući ne jede), bio je ok, ali kaže da očekuje burnu reakciju od njega, po svom iskustvu.

On nije navikao da boravi u jednoj prostoriji, navikao je na prostor, na dvorište (ovde nemaju dvorište, ima neki minijaturni deo oko vrtića ali nemaju ništa tu), dok mu je zanimljivo biće ok, ali kada mu postane dosadno ili ako ga neko bude gnjavio, on će tražiti mene.. Kada ima više dece on se uglavnom povuče i posmatra sa strane ili se igra sam. Ako ga niko ne dira ok je ali čim ga neko bude dirao, gnjavio, ne daj bože gurao, čupao ili šta ja znam, on će se povući u sebe, tražiće mamu i počeće da plače.

Uh, videćemo, danas je tek prvi dan..

Anci nemoj toliko da brines.
Znam da ne mozes protiv sebe ali tako je. Sjecas se kad sam ti pricala da me dusa bolila sto sam Vanju morala prebaciti u ovaj vrtic nakon onog naseg iz komsiluka, sa ogromnim dvoristem, puno igracaka u dvoristu.... Ali kako je tako je. Meni je jako bitno sto su se moja djeca navikla. Vidi se da se sa djecom radi. Koliko je samo cvjetica Vanja donio nacrtanih na ruci jer je dobro naucio pjesmicu i izrecitovao je pred djecom.
Za smoki se isto ne brini. To je samo sad dok su na adaptaciji, cisto da im odvrate paznju. Nas su bas zbog toga pitali da li ima neko ko je alergican na kikiriki ili tako nesto. Jeste sve malo al sta da se radi. Izvode ih ponekad na ono igraliste pored vrtica. Ja sam cak za to da ih zamolim da ih izvedu sto vise (da potegnemo inicijativu mama :-)). Mozda je njima i lakse tako. Ali i jako se boje povredjivanja djece. Na ostalo se sve oni naviknu. Ono  sto ih u vrticu nauce, znas kako primjenjuju i kuci :)
Matija ne da nikom da ga gnjavi.I pitao je za MAKA jutros :) A Vanja je kmezo, ja se vise za njega brinem iako je stariji, jako je emotivan.

Rekla sam ti da sam imala osjecaj ko da ih u rat saljem, a sve to prodje i onda se samo nasmijes na te stvari. Nece i ne moze da mu bude kao kod kuce, ali vjeruj da ce im biti lijepo. Sve koje do ima svoje, mali vrtic manje djece. U veliko vrticu jesu vece sobe ali ih i ima vise. I opet se svede na isto prostora po djetetu :) Ne mozes dva dobra sastavit pa to ti je.

Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (17.9.2013 17:57:19)

Znam, draga, ali eto, jače je od mene. Malo me i vaspitačica obeshrabrila pričom kako su tu nehumani uslovi za decu i za njih, kako je mali prostor, kako se pokajala što je prešla tu da radi..

Sa druge strane, znam svoje dete i znam da neće biti lako.

nela79 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (17.9.2013 18:47:08)

Pa svi bi voljeli da je bolje, al opet s druge strane bolje im je nego da su kuci.
Mira to ja mislim malo vise zakukava da bi je "starjesine" cule pa da nadju bolju soluciju.
Planirana je bila ona zelena zgrada za renoviranje(do vrtica), no neko se pametan dosjetio da kopa s donje strane zgrade i proradilo kliziste, tako da....to nam je sto nam je :) Nego Vanji nasli bakteriju u brisu pa sad mora da pije sirup. Bez vrtica smo do daljnjeg. Ko bi primjetio te bakterije...dijete mi skroz zdravo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (17.9.2013 20:00:21)

E bzvz.. valjda ćete se brzo rešiti nepoželjnih "gostiju" [sm=smiley1.gif]

Sesilija 83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.9.2013 13:01:07)

evo nas sa izvestajuma iz vrtica, krenula je prosle srede,kod nas ne ulaze roditelji sa decom u boravak, prvih tri dana bila je po sat,pa dva a cele prosle nedelje do rucka i u 11;15 je pokupim, malo place kad je ostavim ali cim se zatvore vrata ona prestaje, vaspitacice su zadovoljne, kazu slusa,jede,pije... daje igracke drugoj deci i stalno trazi muziku da igraju,kad dodjem po nju zaplace se malo ali mase vaspitacici i klima glavom da ce doci i sutra... e sad svidja mi se sto su dva boravka jaslica povezana kuhinjicom pa menjaju igracke i menjaju prostorije malo su tamo malo ovamo,u njenoj grupi ih je 17 ali nisu svi jos krenuli, najvise ih bude 9-10 eto ja sam zadovoljna.

Ana RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.9.2013 14:34:17)

Mi smo posle tri dana adaptacije zaradili virus. Juče nismo išli, danas je već ok.

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.9.2013 14:40:41)

Mi smo se malo prehladili. Malo kija, ali kljukamo je limunadom i cajevima. Vec je bolje. S obzirom da mnoge dece nema posle dva dana ona je dobro prosla.

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (21.9.2013 14:43:23)

Una je isla 2 nedelje i vec je bolesna, visoka teperatura i grlo, nadam se da ce do ponedeljka vec biti bolje...[sm=smiley13.gif]

tanjicak79 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.9.2013 10:37:34)

IZVORNA PORUKA: tanjicak79

Petra kreće 9. septembra na privikavanje u jaslice. Sad smo na letovanju, pa kad se vratimo kući na sistematski kod pedijatra, pa onda pravac jaslice. Renovirali su objekat, i kao nov je.
A što se tiče nje, znam da će biti žestoko. jer baš polako prihvata nove osobe. I 100% će burno reagovati. Ali što pre krenemo, pre će da se navikne na vaspitačice, prostor i drugare. Sa decom je o.k. a i nije jedinica, pa joj dečje društvo prija.

Javljam kako će proći prvi dan!

Evo već dve sedmice u jaslicama su prošle. Od prošlog četvrtka ostaje na ručku i spavanju, ali od ručka slabo šta pojede, a zaspala u jaslicama još nije. Svi spavaju, samo ona neće i bojkotuje, pa ja dolazim po nju i onda se ukomira kad stigne kući. Od petka je dovodim i na doručak. Danas je novi dan, pa ćemo videti kako će proći.
Ali svakim danom je sve bolja i više interaguje sa decom. Od početka je htela da se igra sa igračkama, ali ne voli kad je uzimaju vaspitačice u ruke, jer još nema poverenja u njih. I naravno da plače kad je dovodim, sad već počinje da se žali pre ulaska u jaslice.
Nadam se da će do kraja meseca biti malo lakše i da će početi da prihvata svoju ljutu sudbinu [sm=smiley36.gif]

Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.9.2013 10:41:56)

Posle mesec i po procureo nosić, dobio bronihitis, i kada sam mislila da je prošlo i da ga vratim i vrtić sutra, on sinoć dobije temperaturu. [sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.9.2013 12:01:09)

Šta da vam kažem što već ne znate[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] to je normalno, dok imunitet ne ojača
Mi smo se patili u februaru,martu,aprilu i od prvog maja do danas je bio samo dva puta nešto kao bolestan, jednom neki kratki virus i jednom početak bakterijske upale, ali sve je to trajalo dan,dva tako da i ne računam i nešto ozbiljnije. Imunitet mu je ojačao nadam se pa to brzo i bezbolno pregura. A dajem mu i med baš od prvog maja do danas, svaki dan po kašičicu,dve. Ne znam koliko je to pomoglo ali moguće da jeste.

Tiziana -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.9.2013 12:06:59)

Pa prva godina je uvek najgora.Od septembra do marta je spasavaj se ko moze,ali zato je svak anaredna bolja. Zarade samo neki virus ili grip sto i mi svi mozemo da zaradimo. Moji su oboje te prve godine imali i varicele i nakon prelezanih varicela kao da im je ojacao generalno imunitet i daleko se manje razboljevaju..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>