RE: Idemo u vrtić-2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta

Poruka

Peace* -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (23.9.2013 12:11:32)

Ma znam, nije frka, nego mi žao što izostaje jer voli da ide.

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.9.2013 11:57:36)

Mi smo krenuli u vrtic proslog ponedeljka. Za sada je sve super. Svidjaju mi se vaspitacice jer su spremne za saradnju.
Teodori se dopada da ide. Jos uvek nisu spavali
Od sutra ce krece spavanje. Pricala sam sa vaspitacicom kaze da nema problema sa njom. Jedini problem koji imaju je hrana. Znaju svi sa foruma koliko sam se zalila. Jede sve, ali je jako spora. Sredice oni to da brze jede.Rekla sam da joj stave pelenu za spavanje. Kaze da nema potrebe. Nije im problem da je presvlace. Izgleda sam jedina od roditelja koja dygo razgovora sa njima. Na kraju sam se izvinila sto sam ih udavila.

Sandricak -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.9.2013 12:28:24)

Mi smo krenuli u vrtic 02.og septembra i isli smo citavih nedelju dana, pa smo nedelju dana bili bolesni pa opet isli nedelju i sad smo opet bolesni... [sm=hudicek1.gif]

Jos nijednom nije ostao do 14 casova, dosli smo do 10h (od 08-10)...

I ta dva sata jedva izdrzi, navikao na mene i sad drekaaaaa......

Ne znam da li ce se ikada navici na vrtic...

lesica -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.9.2013 12:30:30)

Sandricak, navići će se! Polako i samo strpljivo. Ja to iz iskustva [sm=smiley31.gif]

milicicak -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.9.2013 12:39:41)

Mi smo krenuli pre dve nedelje, izdrzala je 4 dana pa se razbolela i celu proslu nedelju bila kod kuce ;) dovodim je posle dorucka oko 9 a od juce ostaje do spavanja (11:30), bilo je vristanja i plakanja na pocetku, sad se svelo na glasno protestvovanje, a danas smo dobili pohvalu da nikad nisu imali tako pricljivo dete :) nadam se da cemo uskoro ostati i do kraja dana...

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.9.2013 13:26:36)

Bea i ja sam pocela Teodori svako jutro pre vrtica kasicicu meda. Nama je mama davala i skoro nikad nismo bili bolesni. Posle rucka joj cedim i limun. I to bas popije u slast bez trunke secera. A i dobija posle obroka pikovit.

Anoniman -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.9.2013 18:33:11)

Uni je strasno tesko pao povratak, isla je dve nedelje, a onda 4 dana pauze zbog prehlade, i ove nedelje se vratila i pakao, nece da jede, nece da spava, nervozna je po ceo dan, danas je cak pokusala i da pobegne vaspitacici.... i tako... ne znam sta da joj radim, nisam je navikla ovakvu, po ceo dan histerise[sm=smiley13.gif]

Didy -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.9.2013 21:32:31)

Um, tako je meni Stefan prva dva meseca nedelju dana išao, pa nedelju dana nije zbog bolesti i baš mu je dugo trajala adaptacija.[sm=smiley13.gif] Činilo mi se da je svaki ponovni polazak nakon pauze bivao sve gori i njemu sve teže padao.[sm=smiley13.gif]
Šta da ti kažem - Izdrži i jačaj joj imunitet.[sm=smiley31.gif]

milicicak -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (25.9.2013 21:36:36)

IZVORNA PORUKA: milicicak
nadam se da cemo uskoro ostati i do kraja dana...

ko me terao da lajem :( popodne je dobila temperaturu, drugi put za 10 dana :(
sutra imamo prvi roditeljski ali i pre njega moram da pohvalim vaspitacice iz vrtica i upravu jer se bas trude da nam pomognu da alergicno dete uklopimo u kolektiv

tanjicak79 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (26.9.2013 13:37:33)

IZVORNA PORUKA: tanjicak79
Evo već dve sedmice u jaslicama su prošle. Od prošlog četvrtka ostaje na ručku i spavanju, ali od ručka slabo šta pojede, a zaspala u jaslicama još nije. Svi spavaju, samo ona neće i bojkotuje, pa ja dolazim po nju i onda se ukomira kad stigne kući. Od petka je dovodim i na doručak. Danas je novi dan, pa ćemo videti kako će proći.
Ali svakim danom je sve bolja i više interaguje sa decom. Od početka je htela da se igra sa igračkama, ali ne voli kad je uzimaju vaspitačice u ruke, jer još nema poverenja u njih. I naravno da plače kad je dovodim, sad već počinje da se žali pre ulaska u jaslice.
Nadam se da će do kraja meseca biti malo lakše i da će početi da prihvata svoju ljutu sudbinu [sm=smiley36.gif]

Od ponedeljka je potpuno druga priča. Super se opustila u vrtiću. Brblja, priča i igra se sa vaspitačicama. Bolje jede, a i počela je da spava. Danas u 14h idem po nju. Bilo bi lepo da je uskoro ne savata neki virus i da ne napravi veliku pauzu. Držim fige da nastavi ovim tempom.
Jedino još ujutro plače kad je predajem vaspitačici.

mati -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.9.2013 9:13:29)

Nisam znala u kojoj temi o vrticu da napisem pa hajde ovde...
Trebalo bi od ponedeljka da krenemo u vrtic, posle pauze od 2,5 mes... Odem jutros da vidim sta sve treba da se kupi... Ljudi moji, sramota...
Sveska A4, blok br.5, slikovnica, bojanka(zar to nije isto)[sm=zmeden.gif], bojice, flomasteri, lepak i kolaz papir, podrezac, plastelin, fascikla... Pa ja kao da dete od tri god saljem na master...
A da i neki radni listovi [sm=zmeden.gif]

Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.9.2013 9:32:55)

kod nas je trebala prva sveska , radni listovi iz matematike i poznavanja okoline i knjiga za engleski , ustvari samo sam svesku ja kupila a za ostalo sam dala pare a pribor za likovno placaju deca koja su u poludnevnom a za ostale valjda daje grad ili tako nesto
iskreno , vise ni ne razmisljam , kad kazu toliko para ja dam i ono izes ga , puno majkumu al sta ces [sm=smiley24.gif]

Lu -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.9.2013 9:54:50)

Jel to vrtić ili predškolsko?

Olga75 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.9.2013 9:57:45)

Lu , vrtic , sledece godine ide u predskolsko

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.9.2013 10:13:01)

Ako je za utehu, bar će nešto da rade sa tim materijalima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Najgora varijanta je da nemaju sve to, ne traže i onda ništa ni ne rade [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

mati -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.9.2013 11:09:39)

Lu, Matina grupa su trogodisnjaci... Od toga neki kasnije rodjeni jos nose pelene.
On se kuci igra sa plastelinom,obozava,vac smo mu treci kupili, i boji. Mi smo malo i preterali, imamo tri para tempera,dva vodenih boja,blokovi, sveske...
Meni samo nije jasno sta ce njima u grupi 36 podrezaca (toliko ih je trenutno u grupi),pari flomastera i tako oko toga. A i to sve kosta, ima ljudi sa po dvoje dece u vrticu, pa koliko je to para,preko cene vrtica. I kakvi su to "radni listovi"?
Juce mi je bila drugarica kojoj cerka ide isto u drzavni vrtic , ima cetri godine i oni nista ne uzimaju... Mislim da su mali za toliko "talenta".

Torbica -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.9.2013 11:23:18)

Moja cerka je starija grupa u drzavnom vrticu, i mi isto kupujemo potrosni materijal. Danas kupujem blok 5 i makazice a do kraja sledece nedelje dva radna lista, jedan iz matematike a drugi neki opsti. Inace dajemo po 500 din po polugodistu za flomastere i bojice.
Sin mi je mladja grupa, sad je krenuo kod vaspitaca, tamo jos nista ne treba.
Zasad smo platili po 500 din za krecenje cerkine i 500 din za krecenje sinove sobe. U jaslicama smo isto platili 500 din za potrosni materijal.
E, a nov momenat je da kod cerke treba da se naruci servis za ciscenje tepiha!!! [sm=jezicek.gif] To su nam rekli na roditeljskom pre dva dana.

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.9.2013 13:44:39)

Moje dete je jutros cičeći od sreće odletelo u zagrljaj vaspitačici (koja je isto tako cičala) [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Meni srce puno, a posle sam malo i plakala, priznajem, od sreće [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (27.9.2013 16:36:29)

Mi smo danas malo plakali kad sam je ostavljala. Vaspitacica mi je rekla cim sam izasla prestala je da place. I dok traje adaptacija bice raznih reakcija. Od ponedeljka ostaje da spava.
Pohvalila je da brze jede. Od kako mi je rekla da najsporije jede od sve dece forsiram je da jede sama. Tacno se vidi da uziva da sama jede. Ona koja ne voli da jede.[sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (30.9.2013 15:20:11)

Mi smo danas prvi put ostali na spavanju. Sva deca su spavala. Ona nije.[sm=smiley36.gif]
Mene interesuje da li su vasa deca prvi put izbegavala da spavaju u vrticu?
Vaspitacica kaze da je sve vreme bila mirna u krevetu dok su druga deca spavala.I svaki obrok sama jela. Izgleda da sam bespotrebno brinula oko jela.

bea83 -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (30.9.2013 15:23:16)

Moj je spavao od prvog dana, tu nismo imali problem. Al jesmo oko jela, negde mora da škripi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
A inače ja nisam nikad spavala u vrtiću, a krenula sam sa dve godine. Bitno je da ona leži mirno i da se malo odmori

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (30.9.2013 15:38:58)

U pravu si Bea. Ona koja je uvek mucila muku sa jelom tamo super jede. Cak sama jede. Nadam se da ce za koji dan da spava. Evo sad je skroz povilenela jer nije spavala. Zato ce u 8 u krevet.

jovicaa -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (30.9.2013 16:08:40)

ni aleks ponekad nece da spava, sedi sa vaspitacicama, kazu da ga maze i svasta nesto, terorista mali[sm=smiley36.gif]
a jede odlicno, i to sto kazes sanjice, cak i sam... sto je kod kuce retko slucaj.

Didy -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (30.9.2013 21:34:46)

Moji su oboje spavali tog prvog puta. Vaspitačica kaže da deca koja imaju rituale za spavanje ne spavaju prvih dana. Ili ne spavaju uopšte. Sa Stefanom je krenula devojčica kad je imala nepune 2 godine i nikad nije spavala u vrtiću sve do sad, evo već četvrta godina kako idu. Kaže njena mama da ju je ona ljuljala na rukama kod kuće dok ne zaspi. Naravno da to vaspitačice neće raditi.

Sanjica26 RR -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (30.9.2013 22:24:31)

Teodoru ne ljuljamo. Tesko zaspi, pa je verovatno to problem. Evo veceraa sam je stavila da spava oko 7 i odmah je zaspala.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>