Didy -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (3.9.2013 23:34:38)
|
Mod, ne kažem da Danilo izmišlja, ali ja svaku dečju priču proverim ako nekako mogu. Npr. meni Stefan često prča kako je nešto bilo u vrtiću i ja pitam vaspitačice nakom nekog vremena, one kažu - Ne, nije se to desilo! Npr. jednom nam je pričao kako su imali neku predstavu i kako neku decu vaspitačice nisu pustile da gledaju. Pitam ja nakon nekoliko dana kakvu su predstavu gledali, kažu one - Nisu nikakvu predstavu gledali već duže vreme. Posle smo se smejali zajedno kad sam im ispričala njegovu verziju priče. Konkretno, ja sam baš zadovoljna (skoro) svim njegovim vaspitačicama. Bila je jedna koja ga je kažnjavala kad se upiški u krevet, svoj deci da keks kad ustanu, a njemu ne, a on počeo da piški ponovo kad mu se rodila sestra i onda počeo i da kuka kako neće u vrtić, kako mu nije lepo i onda mi jednom ispriča zašto neče da ide. I ja otvoreno kažem starijoj vaspitačici, koja mu je bila od početka, i kažem joj da kao prvo nije u redu da ga kažnjavaju kad se upiški u snu jer je on to uradio nesvesno, a pogotovo nije u redu da ga uslovljavaju i kažnjavaju hranom. Osim što nije u redu, one to ni ne smeju da rade. Ona je najnormalnije rekla da će popričati s mlađom koleginicom i da stvarno nije u redu, ali ova je mlada i nova i nema još iskustva. Odnos sa obe od njih mi je i posle ostao normalan, ja kažem svoje, one urade ono što mogu, meni je to fer. Ok, mlada je, desi se, niko nije savršen. Htedoh pitati da li si otvoreno razgovarala s vaspitačicama? Da li si im predočila da Danilo nerado ide u vrtić razloge koje ti on navodi, da li si pitala kako se on ponaša tamo, da li pati, da li učestvuje u aktivnostima? Možda da pokušate da nađete zajednički neko rešenje?
|
|
|
|