RE: Lak za nokte (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Lepota i moda

Poruka

Ana RR -> RE: Lak za nokte (21.7.2013 13:23:36)

Dunja, meni su nokti bili sasvim ok, jedino što ja nisam htela da idem da mi tamo skinu već sam pustila da izrastu moji. Nije bilo lako, ali sam pregurala.

dunja RR -> RE: Lak za nokte (21.7.2013 14:03:31)

E pa to Anči, ja ne bih da ih puštam, jer želim kada krenem u VTO da nema gela na noktima, znači mora da se skida.

Boka je na moru, pisala mi je ..

jovicaa -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 19:58:48)

evo i mene kao glavnog tripera uvek. zanima me da li ste obracale paznju na higijenu u salonima, citam po netu da moze da se prenese cak i hep c i b pedikirom, tj nesterilisanim priborom.. bas sam se uplasila, danas sam uradila nokte i malo me je posekla devojka, a apsolutno sam sigurna da ne sterilise nista, cak mislim da ni ne prebrise pribor.

Didy -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 20:08:43)

I ja sam danas bila i malo mi je jednu zanokticu secnula nezgodno, malo se raskrvarilo. Nisam razmišljala o tome, ali sada si me malko natripovala. Meni je sestra kozmetičarka, moraću baš da je pitam da li steriliše pribor.[sm=zmeden.gif]

caca81 -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 20:44:44)

U svakom kozmetičkom salonu, posebno u onima koji imaju usluge pedikira i manikira postoje sterilizatori u kojima se steriliše pribor, koji se posle svake upotrebe prebriše alkoholom, pa stavi u sterilizator. Tako da devojke, bez brige.

vikiveki -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 20:53:12)

I ja mislim da se sav pribor steriliše...moja drugarica ima salon i videla sam kako sve steriliše....tako da ja mislim da nema opasnosti

jovicaa -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 20:57:51)

ja sam radila u 2 salona i ne sterilisu a turpije ni ne mogu da se sterilisu. ja sam bas pitala.

vikiveki -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 21:02:19)

Neznam stvarno [sm=smiley13.gif] ja kažem videla sam tj. bila sam prisutna kad je sterilisala,e sad možda neki saloni nemaju sterilizator,ipak i to je izdatak koji mnogi nemogu da priušte...Kažem opet za te stvari nisam sigurna jer je nisam mnogo ispitivala nkako se i šta radi[sm=zmeden.gif]

adulence -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 21:13:45)

Hmmmm i ja danas sredih nokte ali sam svojim ocima videla kako pribor vadi iz sterilizatora...ali turpije...hmmm

jovicaa -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 21:53:12)

ja sam bas pitala, nisu pominjale sterilizator. glavno opravdanje im je bilo kako ne rade svakom nokte[sm=zmeden.gif] kao da pise na celu ljudima koji imaju hepatitis ili nesto drugo, gluposti.
uglavnom kao prebrisu alkoholom, tako sam razumela. a turpije ne mogu nikako da sterilisu sto posto, niti rade to. bas sam se smorila sad[sm=smiley13.gif]
po pravilu turpija treba da bude za jednu upotrebu, ali one ih koriste za vise musterija.
mislim isla sam bas u salon, ali ovaj put je sve bilo toliko prljavo... onako na oko... nije ni spominjala sterilizator. bljak. moracu da procunjam po zru malo da vidim da li postoji neki pouzdan salon. ili cu poceti da nosim svoj pribor, ne znam sta drugo. mislim turpije, grickalicu i to.

vikiveki -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 21:58:45)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ja sam bas pitala, nisu pominjale sterilizator. glavno opravdanje im je bilo kako ne rade svakom nokte[sm=zmeden.gif] kao da pise na celu ljudima koji imaju hepatitis ili nesto drugo, gluposti.
uglavnom kao prebrisu alkoholom, tako sam razumela. a turpije ne mogu nikako da sterilisu sto posto, niti rade to. bas sam se smorila sad[sm=smiley13.gif]
po pravilu turpija treba da bude za jednu upotrebu, ali one ih koriste za vise musterija.
mislim isla sam bas u salon, ali ovaj put je sve bilo toliko prljavo... onako na oko... nije ni spominjala sterilizator. bljak. moracu da procunjam po zru malo da vidim da li postoji neki pouzdan salon. ili cu poceti da nosim svoj pribor, ne znam sta drugo. mislim turpije, grickalicu i to.

Ako je već tako onda ili promeni salon ili sve svoje sa sobom nosi[sm=smiley36.gif]

jovicaa -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 22:06:04)

pa moracu tako. ali ja sam zgrozena kako neko moze tako uopste[sm=zmeden.gif] bas sam citaala i da su turpije opasne sad cu staviti tekst.
http://www.youbeauty.com/health/hepatitis-c-manicure-pedicure-linked
citala sam na raznoraznim sajtovima
"Domaći stručnjaci upozoravaju na opasnost od dobijanja ove bolesti pri tetovaži i pirsingu, tretmanima kod pedikira i manikira, hirurškim i stomatološkim intervencijama ako se obavljaju nesterilisanim ili nedovoljno sterilisanim instrumentima, kao i prilikom korišćenja sredstava za ličnu higijenu osobe obolele od hepatitisa B ili C.
KLIK

indy_25 -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 22:07:38)

Ja se bavim nadogradnjom noktiju i manicurom. Sav pribor od metala treba da sterilise.Turpiju i bufer treba odvojiti za stalne musterije i na kutijicama napisati imena tako da svaki ima svoj pribor . Ako se sa acrilom radi obavezno dati masku i musteriji a i onaj ko pravi treba da ima masku. I nemojte nikada ici kod ljudi koji ne nose higijenske rukavice.

jole82 -> RE: Lak za nokte (5.11.2013 22:08:17)

Ovo je odavno prestalo da ima veze sa lakom za nokte [sm=smiley5.gif]

jovicaa -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (5.11.2013 22:25:23)

ali nemamo temu nadogradnja, otvorite je. barem ja nisam nasla..

jole82 -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (5.11.2013 22:39:16)

Da da znam... Malo strpljenja i sredićemo stvar[sm=smiley1.gif]

Lu -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (6.11.2013 9:18:53)

Ja sebi kupila ovo, nanijela na nokte i sad da vidim koliko će da traje.
Sviđa mi se što nema tipsi, nema turpijanja do bola, jednostavno samo ojačani nokti i uživancija je raditi s ovim...zvučim kao s reklame[sm=smiley36.gif]
Inače ja nemam strpljenja za salone ljepote, ni frizerske ni kozmetičke, nikakve, nego kad ja imam vremena i kad mi se hoće e onda žu da se uljepšavam[sm=smiley1.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/13/1106/ee8-Gewinn.jpg[/img]

lesica -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (6.11.2013 9:20:32)

Lu, kad probaš javiii, i ja sam večito sa nedostatkom vremena za sve te salone.

vikiveki -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (6.11.2013 9:22:15)

Lu,ako nije tajna gde si set kupila i koliko si platila?

Janncica -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (6.11.2013 9:29:54)

Lu ako hoces pusti mi pp gde si kupila to i cenu

Lu -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (6.11.2013 9:29:59)

Lesice već sam namazala, samo da vidim koliko će izdržati, piše do 15 dana, ajde nek bude 10[sm=smiley36.gif]
Platila sam lampu i sve ove mazalice i turpiju 45 eura, kod nas u BiH imaju CM-drogerije, nešto kao DM, ali ja mislim da bi to trebalo biti svugdje gdje se prodaju essence proizvodi, inače je to jedna jeftinija marka proizvoda.

vikiveki -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (6.11.2013 9:34:09)

Hvala Lu,i nije skupo sa obzirom šta sve dobiješ

Lu -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (6.11.2013 9:38:57)

Ma da nije, a super je što prije ovog završnog gela možeš da staviš kakav hoćeš lak, šljokice itd i to je trajno jer završni gel ide pod lampu.

Janncica -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (6.11.2013 11:31:07)

Hvala Lu.A lak mazes taj njihov specijalni ili bilo koji?Svidja mi se sto se ne turpija. Mrzim ono izlivanje.Meni to brzo pocne da se dize,pukne nokat.,A nemam kad da sedim svako malo po 2 sata kod kozmeticarke. I nokti mi posle toga budu tanji od papira i bole.
guglala sam malo,ali ne videh da ima kod nas. [sm=smiley13.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Manikir ( lak za nokte, nadogradnja, nega noktiju...) (6.11.2013 11:37:12)

Jannice pa gel lakom, ali za njega moras imati aparat za susenje tj. lampu.

Ja se bas prosle nedelje raspitivala za ovo, jer ja NIKAD nisam zadovoljna kako mi odrade ojacavanje noktiju.
Ili predebelo ( u vecini slucajeva), ili lose crtaju, ili mi isturpija nokte do zivca da me bole 5 dana posle.

Nema ni dve nedelje kako sam zadnji put radila, toliko su bili debeli ( Kupila preko KupiMe) i pre neki dan ih ja isturpijam tj, stanjim jer nisam nista mogla da radim s njima od debljine [sm=smiley13.gif] pa sad moram da ih mazem svaki drugi dan, jer se naravno skida lak.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>