Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 8:25:06
|
|
|
|
jess021
|
Drage moje, stigla jutros, tj. najavila da stize. Nisam ni vadila krv. Idemo dalje!! Ne znam sta da radim, kontala sam da ovaj mesec pauziram, a mislim da je bolji efekat kad se rade jedna za drugom, jer sam prvi put imala samo jedan vodeci folikul, a drugi tri. Ako se odlucim da idem, trebala bi sutra krenuti sa Klomifenom, a tek cu u ponedeljak moci kod dr. j@n@, branaV, izgleda da cemo zajedno cekati ili visoku betu
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 8:58:15
|
|
|
|
J@n@
|
Jess021,zao mi je! !Nema vec odmah u akciju-novi ciklus i nova sansa za !Mislim da je najbolje da se konsultujes sa tvojim dr.!Moj dr. ne praktikuje IUI ciklus za ciklusom zbog stimulacije klomifenom tj. da ne bi doslo do hiperstimulacije bla,bla,bla i kao klomifen ima produzeno dejstvo....A ja bih bas radila ciklus za ciklusom sve dok ne bude !Srecno i javljaj sta se desava!Ljubim te!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 9:04:09
|
|
|
|
jess021
|
IZVORNA PORUKA: J@n@ Jess021,zao mi je! !Nema vec odmah u akciju-novi ciklus i nova sansa za !Mislim da je najbolje da se konsultujes sa tvojim dr.!Moj dr. ne praktikuje IUI ciklus za ciklusom zbog stimulacije klomifenom tj. da ne bi doslo do hiperstimulacije bla,bla,bla i kao klomifen ima produzeno dejstvo....A ja bih bas radila ciklus za ciklusom sve dok ne bude !Srecno i javljaj sta se desava!Ljubim te! Ma ok sam, vise me izludjivalo to iscekivanje, bar znam na cemu sam. Javicu sta sam uradila, iako bi ja ipak ovaj mesec opet. Ljubim i ja tebe, uzivaj za vikend!!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 9:31:46
|
|
|
|
ivalina
|
Jess021, samo danas je bzv osećaj, od sutra iz početka....znaš već Ja sam krenula u Front ponovo na folikulometriju, 3 IUI, danas je tamo bilo ludilo....nastavljam u ponedeljak, mada ni jednom nikakvu stimulaciju nisam imala. Plašljiva, ko tebi radi u Frontu?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 11:42:13
|
|
|
|
branaV
|
jess021 samo hrabro, u dogovoru sa dr ti odluci kada nastavljas sa borbom za , meni je dr rekla da pravim pauzu ovog meseca, a i malo psihicki da se oporavim, prijace mi . Nema odustajanja samo napred, odmorimo malo pa opet akcija !
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 11:46:48
|
|
|
|
jess021
|
Ja cu da odlepim nacisto. Jutros kad sam ustala videla sam braon iscedak na ulosku i odustala od vadjenja krvi, jer sam kontala da stize . Medjutim sad vise nista nema, tako da sam . Zakazala sam danas u 16:30 uz, pa da napokon saznam sta se desava. Ovo je ludilo
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 12:11:11
|
|
|
|
ivalina
|
Hihihihihi, Jess021, to može da bude i trudnoća ... Ne bih da ti ulivam lažnu nadu, niti govorim iz ličnog iskustva, ali imala sam u okruženju dosta ženica sa takvim simptomima na samom početku trudnoće! No dobro, danas će ti se sve kazati...da ne razbijaš glavu više....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 12:18:20
|
|
|
|
J@n@
|
Jess021,mila, !Drzim palceve najjace sto mogu da je !Javljaj!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 12:23:20
|
|
|
|
jess021
|
ivalina, j@n@, divne ste , ne mogu docekati danas taj UZ. Javljam se cim dodjem kuci, veliki poljubac obema!!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 14:18:49
|
|
|
|
dimnjacar
|
jess021 SRECNOOOOOOO ...
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 17:06:51
|
|
|
|
plašljiva
|
Jess 021 srećno....svi navijamo da bude Ivalina u frontu sam prvi put bila kod dr.Vasiljevića koji mi je preporučio HSG pa insemenaciju, s obzirom da su mi na HSG-u dobri rezultati čim sam dobila došla sam u potragu za Vasiljevićem ali njega nije bilo tamo pa sam usput srela dr Hadzovića koji mi je radio HSG i koji je pogledao istoriju i prepisao mi klomifeni i rekao da dodjem na folikulimetriju izmedju 8 i 10 dana ciklusa. 17 joka Hvala draga na podršci, nadam se da ćemo sve imati što pre sreću da ugledamo .
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 19.10.2012 17:45:13
|
|
|
|
jess021
|
Nista, nisam trudna, a dr kaze da mi verovatno kasni zbog Utrogestana. Idem da spavam, ovo me iscrpelo skroz. Imam ceo vikend da razmislim sta cu dalje.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 20.10.2012 10:43:02
|
|
|
|
dimnjacar
|
jess021 Zao mi je bice sledeca uspjesna
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 21.10.2012 19:13:56
|
|
|
|
ivalina
|
E, Jess021 jbg-a, baš mi žao ! Koja je to IUI bila po redu? Ja se spremam za još jednu, treću u Frontu, pa krećem sa pripremama za VTO. Šta se mora nije teško....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 21.10.2012 19:18:26
|
|
|
|
jess021
|
ivalina, ovo mi je bila druga iui. Ma naravno, smao pozitivno. Ja mislim da cu sad malo napraviti pauzu, ujutro idem kod dr da se dogovorimo. Javljam sta sam odlucila.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 21.10.2012 21:15:48
|
|
|
|
margom
|
Cao devojke, do sada sam vas samo citala, a evo me sada stajem u prvo borbene redove sa vama. Naime imam 36, suprug 37, u vezi smo 19 godina, a u braku 6. Do pred brak cuvali smo se trudnoce, jer eto nikako nije bilo uslova, prilike i bla bla bla, medjutim kada smo mi resili da hocemo, e onda ono nece ! Nekih narocitih problema nemamo, ja sam cak i pre par godina radila detaljne analize hormona, radila folikulometriju (sve je bilo kao u skolskom udzbeniku), ali nista..... Sada smo konacno resili da se ozbiljno pozabavimo problemom, znam da ce vecina prokomentarisati "dobro ste se setili", ali moram odmah da stanem u nasu odbranu i kazem da nas vec 12 godina prati drugi problem, a to je bolest supruga koji ima ustanovljen vaskularni poremecaj zbog koga cak i jako tesko hoda (sto se tice onih stvari sve je ok , redovno muckamo, , samo bez uspeha). E sada, mi smo odlucili da probamo sa inseminacijom, najverovatnije u privatnoj klinici (pitanje je kako bi se cela stvar zavrsila na nekoj drzavoj klinici, kao sto rekoh suprug tesko hoda-cak ponekad koristimo kolica da se ne bi maltretirao, i kako bi i gde dao uzorak, WC na zalost nije opcija )....Konkretno nas zanima Specijalna bolnica Beograd doktora Radulovica, vase iskustvo sa njima, ko je od lekara pristupacan i onako ok lik......Takodje me zanima da li je sve neophodne analize bolje raditi u privatnoj klinici za koju se odlucimo ili u domu zdravlja, bolnici, a to pitam zato sto je neko ranije pisao da se za eventualnu VTO priznaju samo izvestaji iz drzavnih institucija. Svima vama devojke zelim da sto pre ugledate sto pre u narucje uzmete svoju ili cak i vise !
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 22.10.2012 0:23:37
|
|
|
|
degu
|
Margom dobrodošl naravno da vas niko neće osuđivati što niste ranije krenuli u rešavanje problema, za lečenje steriliteta čovek mora da oseti da je osihički a bogami i finansijski spreman. E sad ne mogu da ti odgovorim na sva pitanja. Uglavnom se većina analiza radi privatno, jedino spermogram što zahtevaju nekad da bude urađen u toj ustanovi ili nekoj određenoj privatnoj laboratoriji. To je bar dosadašnje moje iskustvo. I želim vam uspešnu prvu IUI!!!
|
|
RE: Inseminacija III deo 22.10.2012 13:10:00
|
|
|
|
ivalina
|
Margom, dobrodošla! Ako radiš na privatnoj klinici, onda sve može kako vama odgovrara. Ja sam radila u Frontu inseminaciju, a pre toga sve analize radila privatno, da bih na kraju saznala da sam sve mogla u državnoj. Dakle, ako ti nije problem da se bar malo u početku iscimaš po klinikama i dobiješ neki uput, to će ti uštedeti dosta novca i oduzeti prilično vremena. E, sada, kažu i da na državnim klinikama, ukoliko postoji problem sa ostavljanjem uzorka, mogu da pošalju muža da ostavi kod kuće, pa da donese u što kraćem roku. Moj je ostavljao u Frontu za 2 inseminacije (verovatno će i za treću sutra) i baš se smorio. Kaže da je prljavo, al uspeo je ! U privatnoj je svakako daleko veći komfor što se svega tiče, ali ovo što mi odradimo u Frontu kod iste dr privatno košta 60000-70000 dinara po jednom ciklusu, pa ti vidi.... Meni će verovatno u sledećih par dana raditi 3 IUI, pa bismo posle možda još jednom pokušali privatno kod PApića. Oni su dobri, a cene nisu strašne... Eto, "čujemo se"
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 22.10.2012 14:28:10
|
|
|
|
margom
|
Devojke veliki poljubac za odgovore ! Razmisljala sam i ja o Frontu, ali me najvise koci to ostavljanje uzorka, mislim da bi to mom dragom bio prilican problem ! Zato i razmisljam par pokusaja u Specijalnoj bolnici Beograd, i oni mi se kao i Papici ne cine skupima, a i imaju neku zanimljivu spravicu, zove se "kolektor sperme" za muskarce koji iz psihickih ili fizickih razloga ne mogu lako da ostave uzorak ! Zato sam i pitala za iskustva devojaka koje su tamo radile ! Ivalince tebi drzim fige sutra, i zelim ti trecu srecu , pa da ugledas ovog puta i dobijes svoju ! Degu tebi takodje puno , doklu ste ti i z-mu stigli ? Veliki CMOK svima !
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 22.10.2012 16:03:32
|
|
|
|
zeljazeljena
|
Ivallina, Jess i ostale devojke koje su radile vise IUI, da li ste ih radili za redom, mesec za mesecom ili je bilo neke pauze izmedju? Citala sam na forumu da neki lekari ne preporucuju za redom da se radi. Ja se iskreno nadam da mi je uspela ova IUI, ali da otprilike znam sta mogu da ocekujem ako nije? Ja sam imala stimulaciju klomifenom od 2.dc i pregnil, 14.d.c. Da li ne praktikuju vezane IUI kad je stimulisan ciklus? I kolike pauze onda prave? Da li vam je lekar rekao da nemate odnose do vadjenja bete, posle IUI?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 22.10.2012 16:16:15
|
|
|
|
ivalina
|
Željaželjena, ja sam 1. IUI radila u junu, pa septembar pa sada, dakle 2 u kontinuitetu, s tim što sam ja čula da je bolje da se rade za redom, jer imaju kumulativan šansu za uspeh. Dakle, 1 put npr 12%, pa sledeći 24, pa sledeći 36%... E sad, ja nisam ni jednom imala bilo kakvu stimulaciju, niti sam išta pila, tako da ja mogu u beskraj ovako... Moguće da sa klomifenom ili još nekom dodatnom terapijom mora da se pravi pauza. Mada sa stimulacijom ima više folikula i veća je šansa, a ja imam stalno po jedan, eventualno 2....šta znam.... Mi još ovu u Frontu, onda možda odmorimo mesec-dva pa pokušamo još jednu privatno, a u međuvremenu krećem sa skupljanjem papira za VTO....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 22.10.2012 16:17:17
|
|
|
|
ivalina
|
Ps-Niko mi nikada nije skrenuo pažnju na odnose, premda je moja dr inače ćutolog
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 22.10.2012 20:20:20
|
|
|
|
jess021
|
IZVORNA PORUKA: zeljazeljena Ivallina, Jess i ostale devojke koje su radile vise IUI, da li ste ih radili za redom, mesec za mesecom ili je bilo neke pauze izmedju? Citala sam na forumu da neki lekari ne preporucuju za redom da se radi. Ja se iskreno nadam da mi je uspela ova IUI, ali da otprilike znam sta mogu da ocekujem ako nije? Ja sam imala stimulaciju klomifenom od 2.dc i pregnil, 14.d.c. Da li ne praktikuju vezane IUI kad je stimulisan ciklus? I kolike pauze onda prave? Da li vam je lekar rekao da nemate odnose do vadjenja bete, posle IUI? Ja sam radila dve IUI jednu za drugom, oba puta je bio stimulisan ciklus Klomifenom od 2.dc. Sutra idem kod dr da vidim sta cemo dalje, jer sam obe radila privatno, a ovaj mesec nemam bas para, tako da ni sama ne znam sta da radim. Mislim da je bolje da se rade jedna za drugom, jer je bolja stimulacija. Npr, ja sam 1. put imala dva folikula, od kojih je jedan bio vodeci, a sledeci put 3 preko 20mm. Bojim se ako budem pravila pauzu da cu sledecu IUI opet imati manje folikula. S druge strane, cula sam da neki dr ne preporucuju jednu za drugom zbog hiperstimulacije. Sto se tice odnosa, nama je oba puta dr rekla da mozemo imati odnos isti dan, da je to cak i pozeljno. Koliko se secam, mi smo imali redovno odnose i posle IUI . Javljam ujutro sta sam odlucila.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 23.10.2012 11:58:42
|
|
|
|
janabons
|
IZVORNA PORUKA: ivalina Margom, dobrodošla! Ako radiš na privatnoj klinici, onda sve može kako vama odgovrara. Ja sam radila u Frontu inseminaciju, a pre toga sve analize radila privatno, da bih na kraju saznala da sam sve mogla u državnoj. Dakle, ako ti nije problem da se bar malo u početku iscimaš po klinikama i dobiješ neki uput, to će ti uštedeti dosta novca i oduzeti prilično vremena. E, sada, kažu i da na državnim klinikama, ukoliko postoji problem sa ostavljanjem uzorka, mogu da pošalju muža da ostavi kod kuće, pa da donese u što kraćem roku. Moj je ostavljao u Frontu za 2 inseminacije (verovatno će i za treću sutra) i baš se smorio. Kaže da je prljavo, al uspeo je ! U privatnoj je svakako daleko veći komfor što se svega tiče, ali ovo što mi odradimo u Frontu kod iste dr privatno košta 60000-70000 dinara po jednom ciklusu, pa ti vidi.... Meni će verovatno u sledećih par dana raditi 3 IUI, pa bismo posle možda još jednom pokušali privatno kod PApića. Oni su dobri, a cene nisu strašne... Eto, "čujemo se" Ivalina,kako tri iui bez stimulacije,pa kod kog si dr,i ja sam prve dve radila bez stimulacije,na kraju je uspela treca sa stimulacijom. Mislim da je mnogo bitno da bar jednu od te tri uradis sa stimulacijom?Vidi da ti dr radi jos neku iui sa stimulacijom,to stvarno nije fer
|
|
RE: Inseminacija III deo 23.10.2012 12:02:45
|
|
|
|
janabons
|
Jess,bas mi je zao Nastavi hrabro i glavu gore,sa svakim postupkom si korak blize svojoj Vuuuucem vas sve jako J@n@,Brano, navijam za vas sledeci mesec i sve vas
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?