|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija III deo
17.10.2012 12:31:05   
janabons

IZVORNA PORUKA: zeljazeljena

Devojke, jedno pitanje, da li ste posle IUI striktno lezale neki dan, da li su vam to preporucivali? I da li ste isle pod obavezno na UZ posle IUI i da li je to bio vaginalni? Ja se nesto plasim da posle IUI radim vaginalni UZ, ipak je mozda rizicno bilo sta cackati tako rano za slucaj trudnoce?Tako je meni rekao jedan prijate;j ginekolog. Ali ssta ako nisu popucali svi folikuli? Janabons koliko si imala folikula i da li na oba jajnika? Da li utrogestan pijes ili vaginalno stavljas?

Lezala sam ta dva dana kada sam radila iui,jer je mene dosta boleo stomak,nekih 2,3 sata nakon ubrizgavanja,posle sam normalno funkcionisala. Nisam isla na uz sve dok mi nije kasnila user posted image .Imala sam 4 folikula(stimulacijom klomifenom), 2 na levom ,2 na desnom jajniku.Ubedjena sam da je klomifen odradio posao,jer mi prve dve nisu uspele(bile su bez stimulacije i imala sam 1 folikul).Utrogestan ujutru pijem,uvece stavljam vaginalno.Pitaj slobodno sve sto te interesuje,zelim vam svima puno uspehauser posted image

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu zeljazeljena)
Direktna veza do poruke: 301
17.10.2012 12:46:18   
mickybap
Strasno,sto se toliko dugo ceka,a kolika je cena privatno da se radi,i koliko traju te pripreme za inseminaciju?

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 302
17.10.2012 13:30:42   
zeljazeljena
Janabons, hvala ti sto mi odgovaras. Iskreno i mene je jako boleo stomak posle IUI, da ne kazem grozno. Imala sam grceve i bolove po stomaku kao da me je neko rezao, to je trajalo negde od posle inseminacije (zavrsena oko 13h) pa do uvece u 20h, i onda je prestalo. Ja sam taj dan lezala, i jos 2 dana. Mislim da je taj bol bio zbog pucanja folikula, to je pocelo tacno 24h posle pregnila (od 5000 ij) a neposredno posle IUI. S tim da sam se ja malo uplasila posto su devojke ovde pisale da nista ne boli. Pila sam i ja sada prvi put klomifen i imala 4 folikula na jednom jajniku (dva veca) i dva na drugom (malo manja), ukupno 6.Sada pijem utrogestan 3x1 od 100mg, a dr je rekla da eventualno mogu vecernju dozu da stavljam vaginalno ako zelim (ovo mrzim kad meni ostave da biram a ne kazu sta je najbolje), ja za sada samo pijem. U principu ga dobro podnosim, malo me je sinoc i preksinoc pekla desna noga (list)kao da me je neko peckao strujom takav nekav osecaj, pa sam pomislila da nije od njega. I ustajem nocu da piskim cesto u zadnja 3 dana (a pijem ga vec 5 dana), da li se tebi to desava? Negde sam procitala da se visak eliminise urinom pa mislim mozda je to to?

(odgovor članu mickybap)
Direktna veza do poruke: 303
17.10.2012 13:31:09   
jess021
mickybap, , veruj mi stvarno ne znam sto se ceka toliko kad traje 2-3 min. U Betaniji mozes da radis o svom trosku, kao ja i to je 25000 din, ali meni su oba puta ovulacije bile vikendom, pa smo isli u privatnu ordinaciju gde je ista cena i u cenu je kod njih ukljucen Pregnyl.
Ja pred prvu insem. koju sam radila 01.09., sem UZ nisam radila nista drugo, ali sam u maju radila laparoskopiju pa su mi svi nalazi od te intervencije.

(odgovor članu mickybap)
Direktna veza do poruke: 304
17.10.2012 13:37:51   
zeljazeljena
I jos nesto. Mene je i sam postupak IUI uzasno boleo. Ja jesam osetljiva i plasljiva ali i ono je bilo bas bolno i neprijatno. Mada je dr rekla da je sve super proslo, ja mislim da je ona necim sirila grlic da bi ubacila cevcicu -kateter i to je bilo meni strasno. Mislim da je pored spekuluma ubacila jos nesto, nisam videla, nego tako mi je izgledalo. Nije dugo trajalo, ali bas, bas boli. Ustvari izgleda da sam i ja bila stegnuta, mada sam pokusavala da se opustim (brojanjem i nekom pesmom u sebi) ali nije mi uspevalo. Da li je tebe bolelo? Devojke su ovde rekle da ne boli, ne znam sto je mene tako bolelo?

Direktna veza do poruke: 305
17.10.2012 13:56:48   
jess021
zeljezeljena, mene nijednom nije bolelo uopste, samo je stavila spekulum, isprala Fizioloskim rastvorom, kateter nisam ni osetila, dr je samo posle 4-5 sec rekla da je gotovo.
Ne znam sta bi te moglo boleti, sem ako su ti bolne ovulacije.
ja sam prvi put imala 1 vodeci folikul, a sad poslednji put 3, ali nije me bolelo kad su poprskali.

Direktna veza do poruke: 306
17.10.2012 14:37:42   
Zell
jess021, znaci privatno je 25000?
Ja sam bila juce 11 dc na folikulometriji posle klomifena imam 3 folikula 13,14 i 16mm izgleda da ce bas za vikend biti O tako da nista od IUI ovaj mesec... Kolike su sanse da nesto bude prirodnim putem? I da li je potrebno, ukoliko se ne uradi IUI koristiti utrogestan do user posted image ?
user posted image ti baksuza!!!!!!

< Poruku je uredio Zell -- 17.10.2012 14:38:01 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 307
17.10.2012 14:46:10   
jess021
zell, jesi i ti iz NS?
Da, privatno je 25000. Ako ne budes isla na inseminaciju, ja ti preporucujem da kupis testove za ovulaciju, pa da se bacis na akcijuuser posted image , sanse su ti povecane zato sto imas vise folikula. A za utrogestan ne znam sta da ti kazem....

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 308
17.10.2012 15:30:53   
ivalina
zeljazeljena, ne znam jesam li dobro razumela da si u Frontu radila inseminaciju?

Odakle ti rezultati spermograma za svaku inseminaciju? Ili ste radili samoinicijativno?

Ja sam radila u Frontu kod Arsićke oba neuspela puta. Nisam ni jednom išta osetila, osim kao pri gin. pregledu. Nisam uzimala nikakvu stimulaciju, osim Pregnil dan pre...

A ko je tebi radio?

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 309
17.10.2012 15:51:25   
zeljazeljena
Ne, radila sam u Visegradskoj i to sada prvi put. Dali su nam rezultat nakon toga, zar vama nisu? A ovaj prethodni spermogram koji je bio super je radjen u NF cisto kao provera pre IUI posto nije radjen vise od godinu dana, moj m je tako dobio uput

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 310
17.10.2012 16:02:13   
ivalina

Ne, nisu nam dali, a i kad je trebalo da radimo pre ulaska u postupak, sve smo radili privatno!

Ccccc, kakvi idioti....

Direktna veza do poruke: 311
17.10.2012 16:30:22   
Zell
IZVORNA PORUKA: jess021

zell, jesi i ti iz NS?
Da, privatno je 25000. Ako ne budes isla na inseminaciju, ja ti preporucujem da kupis testove za ovulaciju, pa da se bacis na akcijuuser posted image , sanse su ti povecane zato sto imas vise folikula. A za utrogestan ne znam sta da ti kazem....

Nisam ali idem u Betaniju, testove radim i pregnil cu primiti kad bude pozitivan samo za utrogestan ne znam sta da radim user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 312
17.10.2012 17:10:16   
jess021
Zell, kod kog dr ides u Betaniji? Sto se tice utrogestana, mozda bi i trebala da ga koristis, jer i odnos negde ima sanse kao i inseminacija. Kontam da ne bi smelo da ima neke posledice, jer koristimo ga svi nakon inseminacije.
Inseminacija samo skracuje putuser posted image

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 313
17.10.2012 18:47:27   
natinati
jess021 Ovo mi je prva inseminacija , zato bas i ne ocekujem puno.Prosle godine sam imala dva spontana (normalna, prirodna trudnoca) ali to su bila jako mala zaceca , u stvari biohemijske trudnoce , jedna kiretaza , druga je posla sama. Imam cistu i zapusen mi jedan jajovod, al dr kaze da bi trebalo da moze da se odradi IUI.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 314
17.10.2012 20:46:44   
degu

IZVORNA PORUKA: Zell

jess021, znaci privatno je 25000?
Ja sam bila juce 11 dc na folikulometriji posle klomifena imam 3 folikula 13,14 i 16mm izgleda da ce bas za vikend biti O tako da nista od IUI ovaj mesec... Kolike su sanse da nesto bude prirodnim putem? I da li je potrebno, ukoliko se ne uradi IUI koristiti utrogestan do user posted image ?
user posted image ti baksuza!!!!!!

Zell ima još baksuza, ne sekiraj se user posted image prošli mesec cista, pa sam počela da radim i ostala bez knjižice kad je stigla user posted image pa sam nastavila sa pilulama i ovaj mesec, a i meni je IUI pala za vikend, pa mi je DR. Trninić uradila privatno, bilo je 23000 sa mojim pregnilom. A utrogestan ne može da škodi, a šanse zavise i od spermograma, ako je dobar šanse su velike. user posted image Po meni IUI ima malo veći procenat uspešnosti nego prirodni radovi, eto toliko koliko je skraćen put plivačima i što koriste obrađen materijal. Samo se vi bacite na posao, lepi su ti folikuli user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 315
18.10.2012 8:24:52   
J@n@
Degu,Zelluser posted image !
Zeljazeljena,navijam da IUI bude uspesna!
Janabons,user posted image !Vuci nas jakoooooo!
Ivalina,Natinati,Jess021,BranoV po user posted image !I da sto pre ugledamo user posted image ili visoke bete!

< Poruku je uredio J@n@ -- 18.10.2012 8:25:22 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 316
18.10.2012 9:25:33   
jess021
Radila sam insem. 01.10. i radila dva testa (13. i 17. dan), oba su bila negativna, a kasni mi vec 4 dana, sto se meni skoro nikad ne desava, ja imam cikluse na 25-27 dana.
Sta da radim? Help, please!!!

(odgovor članu J@n@)
Direktna veza do poruke: 317
18.10.2012 9:29:55   
Verolina
Vadi betu i ako je negativna prestani da pijes progesteron.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 318
18.10.2012 9:35:34   
jess021
verolina, mislila sam da ujutro izvadim betu,a i sad sam dr poslala poruku, pa se nadam da ce mi odgovoriti.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 319
18.10.2012 10:00:18   
J@n@
Jess021,navijam za trocifrenu betu!Zasto je danas ne odradis?Rezultati su gotovi za 2h pa da se radujemoooo!user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 320
18.10.2012 10:02:04   
jess021
j@n@, na poslu sam do 16h.

(odgovor članu J@n@)
Direktna veza do poruke: 321
18.10.2012 10:12:33   
ivalina
jess021, meni je kasnilo 1 dan od utrogestana, a dosta njih mi je reklo da može da kasni i duže od njega.

Ako je beta negativna, doćiće ti user posted image čim prestaneš da ih piješ, ali sačekaj odgovor lekara.

To su iskustva za koja ja znam, a možda kod tebe bude drugačije, pa nas obraduješ....user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 322
18.10.2012 10:25:41   
jess021
ivalina, ne verujem da sam trudna, ali da znam na cemu sam. Da stigne user posted image , pa da krenem dalje. Jutros sam bila besna kao nikad do saduser posted image , ali sta da se radi.
Prestacu da stavljam Utrogestan, pa cemo videti.
Devojke, hvala Vam svima na odgovorima i podrsci, saljem Vam svima velikiuser posted image

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 323
18.10.2012 12:08:39   
branaV
jess021 uradi obavezno betu, navijam da je visoka user posted image , mislim da testovi i nisu bas pouzdani, a ako je negativna beta prestani sa utrogestanom obavezno jer nije on tako bezopasan.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 324
18.10.2012 12:11:39   
jess021

IZVORNA PORUKA: branaV

jess021 uradi obavezno betu, navijam da je visoka user posted image , mislim da testovi i nisu bas pouzdani, a ako je negativna beta prestani sa utrogestanom obavezno jer nije on tako bezopasan.

Sutra ujutro cemo resiti dilemu.
Jesi ti krenula sa stimulacijom?

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
5 prednosti kasne trudnoće
Danski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here