Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 9:26:01
|
|
|
|
jess021
|
branaV, cekamo te sa lepim vestima, sta si odlucila kad ces raditi? Navijam jakooooooooooo
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 10:16:59
|
|
|
|
J@n@
|
BranaV, !Pridruzujem se navijanju !
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 11:47:49
|
|
|
|
ivalina
|
Hajde BranaV, evo malo podrske i iz mog office-a :-):-)... Javljaj za betu...
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 12:12:23
|
|
|
|
natinati
|
branaV
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 13:05:06
|
|
|
|
branaV
|
Devojke ipak nije uspelo, jutros mi je stigla , malo sam tuzna ali idemo dalje!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 13:07:15
|
|
|
|
17 joka
|
brano bice sledeci put samo se nadaj i veruj, mozda mislis da je lako reci ali nije prošla sam svasta i jako dobro znam kako se osecas
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 14:30:42
|
|
|
|
natinati
|
branaV Ali , naravno, glavu gore i idemo dalje sve dok se ne desi
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 14:39:30
|
|
|
|
branaV
|
lakse je sa vasom podrskom ici dalje, danas je bljak dan ali ce sutra vec biti bolje
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 15:03:35
|
|
|
|
J@n@
|
BranoV, !Na zalost poznat mi je taj osecaj...Samo danas ti je dozvoljeno a vec sutra i u nove pobede-sve za !Ljubim te!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 15:19:28
|
|
|
|
jess021
|
branaV, j.... mu misa:)
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 16:52:13
|
|
|
|
zeljazeljena
|
Devojke, jedno pitanje, da li ste posle IUI striktno lezale neki dan, da li su vam to preporucivali? I da li ste isle pod obavezno na UZ posle IUI i da li je to bio vaginalni? Ja se nesto plasim da posle IUI radim vaginalni UZ, ipak je mozda rizicno bilo sta cackati tako rano za slucaj trudnoce?Tako je meni rekao jedan prijate;j ginekolog. Ali ssta ako nisu popucali svi folikuli? Janabons koliko si imala folikula i da li na oba jajnika? Da li utrogestan pijes ili vaginalno stavljas?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 17:12:30
|
|
|
|
twinss
|
zeljazeljana, ja kad sam radila IUI samo taj dan sam leskarila malo a sutradan sve normalno. cak mi jei dr rekao ponasaj se normalno. naravno podrazumeva se da neces posle IUI dizati dzakove od 50kg i teske stvari...
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 19:03:12
|
|
|
|
ivalina
|
Zeljazeljena, ja sam lezala 10-ak min na stolu, i pravo na posao. Niko mi ništa nije rekao u vezi sa mirovanjem, tako da sam ja nastavila istim tempom, jednom sam čak išla i na plivanje istog dana Ne znam da li je iko ikada u Frontu radio ultrazvuk posle IUI, mada ima logike da se uradi... Meni je dr rekla da uzimam utrogestan, a tek kada sam pročitala uputstvo shvatila sam da se primenjuje na 2 načina. Ja sam 2 puta pila a samo uveče pred spavanje stavljala vaginalno... BranaV- koja je IUI bila po redu? Ne odustaj svakako....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 19:42:00
|
|
|
|
jess021
|
Znatizeljna, ja sm posle obe onseminacije lezala po pola sata i to je bilo to, ponasala sam se sasvim normalno. Posle druge sam sama otisla na ultrazvuk, dva dana posle inseminacije, jer me zanimalo da li su popucali folikuli. Mislim da ultrazvuk ne moze da utice na ishod.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 21:43:58
|
|
|
|
mickybap
|
Pozz svima,zanima me da li se ide na inseminaciju drzavno i koliko dugo se ceka?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 22:39:59
|
|
|
|
maca821
|
A zašto rade UZ posle IUI?
|
|
RE: Inseminacija III deo 16.10.2012 22:40:45
|
|
|
|
maca821
|
Ahah da vide jesu pukli folikuli...
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.10.2012 8:20:19
|
|
|
|
jess021
|
mickybap, ne znam odakle si, ali u Novom Sadu, u Betaniji se ceka oko 6 meseci.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.10.2012 9:46:32
|
|
|
|
zeljazeljena
|
Setila sam se jos necega. Da li vam je neki ginekolog rekao da pre inseminacije ne pude apstinencija veca od 5 dana, jer to utice negativno na spermogram. MM je radio spermogram 3 nedelje pre IUI i bio je super, tj. normospermia, i onda je bila apstinencija 21 dan (tako se potrefilo, bila je menstruacija, pa klomifen, pa je dr rekla da nemamo odnose zbog folikula do IUI) i spermogram za IUI je bio neverovatno losiji. Bio je dobar broj ali sve ostalo je bilo mnogo losije (pokretljivost, morfologija). I onda mi je biolog rekao da apstinencija treba da bude 3-5 dana max. Da li je vama to neko napomenuo i da li se spermogram menjao u zavisnosti od perioda apstinencije? E sad, rec je i o dve laboratorije,NF i Visegradska, ali nekako mislim da ne bi smelo toliko da se razlikuje. odnosno ne bi smelo uopste da se razlikuje.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.10.2012 10:20:55
|
|
|
|
Snekile7
|
Mm danas bio u Visegradskoj, da se raspita za iui, i zakazali su nam kod Tulica za 31.10 razgovor, inace kada se radi iui ne ostaje se 10 dana u bolnici kao ranije, vec dodjes samo taj dan, odrade ti iui i ides kuci.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.10.2012 10:41:48
|
|
|
|
jess021
|
zeljazeljena, na spermogram mnogo utice duzina apstinencije, zato ti je i receno da je idealno 3-5 dana, apstinencija od 21 dan je bas duga i zato je sigurno spermogram bio losiji, da broj bude dovoljan, ali pokretljivost losa. Ja sam uvek pred inseminaciju gledala da mm apstinira bar 3 dana, to znam da su rekli kad smo radili spermogram, a tako mu je rekao i urolog.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.10.2012 11:10:21
|
|
|
|
natinati
|
Meni danas stigla i zvala sam kliniku da se dogovorimo , rekli mi da pozovem posle 3, i da ce najverovatnije dr usmeno da mi da klomifen da pocnem s terapijom prekosutra. Sta vimislite? Da li se radi neki UZ pre toga ili nije potreban?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.10.2012 11:14:53
|
|
|
|
jess021
|
natinati, bas mi je zao. Znam da sad nema neke utehe, ali bice sledeci put. Koja ti je to insem. po redu? Ja sam pre obe radila uz da slucajno nemam neku cistu, jer u tom slucaju ne bi trebala da se radi insem. Mislim da bi trebala da uradis uz, da proveris da li su svi folikuli prsli. Da li si primila Pregnyl pre inseminacije?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.10.2012 11:29:42
|
|
|
|
zeljazeljena
|
jess021, hvala ti puno. Eto, mi to nismo znali , niko nam nije rekao, neverovatno. Ustvari, kad spo radili spermogram u NF to su nam rekli i to smo ispostovali i bila je normospermia 85% pokretnih, 75% progresivnih. A za IUI uopste nismo razmisljali da je logicno da ne bude vise od 5 dana. I bilo je svega 15% brzo pokretnih i 25 % pokretnih i 20 % pokretnih u mestu, morfologija normalnih 35%, patoloskih 65%, Aglutenacija 2 (a ne pise sta je normalno jedino raspon ide od 0 do 4, nama je zaokruzeno 2). U NF uopste se ne spominje aaglutenacija. Sperma je obradjena SWIM UP metodom, pa se nadam da je to ipak uticalo da izdvoje samo dobre. Opet, ne znam, pricali smo samo sa biologom nakon toga,nismo sa ginekologom. A planiramo da ponovimo spermogram u NF.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 17.10.2012 11:33:36
|
|
|
|
jess021
|
zeljazeljena, ako je tm dijagnoza normospermija, onda je sigurno apstinencija uticala na losiji spermogram pre IUI, ali prilikom obrade sperme izdvoje samo najbolje, tako da ce sigurno biti ok. Nadam se da ti nece uskoro trebati i da ce ova uspeti
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?