malastrumpfeta -> RE: Klomifen II deo (22.8.2013 14:12:39)
|
Drage moje javljam vam se i ja da podelim moju pricu sa vama. imam 30 g, ceo zivot neredovne menstruacije. godinama sam bila yasmin i uz njegovu pomoc menstruacije su dolazile u dan, ali cim prestanem sa njim, sve se vrati na staro. par meseci dolazi na 50 dana, a onda je nema tri meseca...onda ponovo yasmin, i tako u krug dok nisam pre godinu dana pozelela da ostanem u dr.stanju. i prestala da ga pijem skroz. uradila sam sve analize, i ispostavio se da imam pcos i blagu insulinsku rezistenciju. pila sam dva meseca glucophage po 500 dnevno koji mi nista nije pomogao, pa mi je dr rekla da samo izbacim slatkise i da prestanem ga pijem. sa druge strane LH mi je 2 dc 18,8 (ref vr 1.1-11.6) sto upucuje na izrazeni pcos. progesteron mi je 21 dc 0,68 (ref vr 13.9-90). osim ova dva svi ostali hormoni su u referentnim vrednostima. dr je odlucila da ovaj ciklus probamo sa klomifenom. pila sam odmah najjacu dozu 3*50 dnevno, od 2 - 7 dc, i rezultat je bio jedan jedini folikul. doduse, rekla je da sve izgleda super, pa mi je kad je narasto na 20mm tj u petak, 16.08. dala pregnil 5000 i rekla da sledeceg petka sto ce biti sutra, uradim progesteron da potvrdimo da li je ovulacije bilo. od trenutka kad sam primila pregnil imala sam odnos na 12 pa na 36 sati, ali bolovi u jajnicima ni nakon 6 dana primanja pregnila ne prestaju, kao ni osetljivost bradavica. Moje pitanje za vas je da li je moguce da taj folikul nije ni pukao tada, i da me jajnici bole zbog toga? da li je moguce da nije pukao ni 6 dana nakon primanja pregnila? takodje, ako je vec videla da mi je progesteron 21 dc uzasno nizak, zasto mi nije odmah dala neki lek (ne znam ni sta se pije za to) kako bi ukoliko uopste dodje do trudnoce postojala podrska plodu da se zakaci? Da li sada zbog tog niskog progesterona postoji mogucnost da sam ja mozda i ostala u dr stanju ali da u prvoj ili drugoj nedelji moze doci do "pobacaja" zato sto je progesteron inace nizak u mom telu? mnogo pitanja.... :) hvala puno
|
|
|
|