nenja22 -> RE: MPR (MMR) vakcina (12.7.2012 14:27:56)
|
uzgajanje na podlozi od belanceta je ono što je problem kod alergija, pa se zbog toga proverava da li je dete na nešto alergično, tj. posebno na jaje. međutim, koliko ja znam, a mihi će verovatno znati i detaljnije, sadašnje tehnologije uzgajanja vakcina su daleko uznapredovale, te ni to više nije problem, konkretno nama je doktorica upravo rekla da je kod tih novih vakcina minimalna mogućnost pojave reakcije. da, naravno da to nije bitno onima čija su deca u tih nešto minimalno, ali prosto, oni ne mogu raditi drugačije nego nam govoriti statistiku kada se raspitujemo oko takvih stvari... a bubulence, naravno da treba da se informišeš o svemu pre nego nešto oko deteta odlučiš, ali eto, recimo, mi nismo radili krvnu sliku, proverila ga je uobičajeno (pogledala grlo, poslušala pluća, pitala je je l' mu nešto fali, ja rekla da je malko slinavio, kao što i jeste tih dana, ali bez temperature i verovatno zbog zuba) ja sam pitala oko alergija, tad mi je rekla to da su reakcije jako jako retke (navela je čak i ređe nego kod pentaxima) objasnila kako i šta se može javiti (oko 10 dana kasnije otečenost oko žlezda, krajnika, i osip) i to je to (rekacije nije bilo, već sam spominjala)
|
|
|
|