Ivanka 75 -> RE: MPR (MMR) vakcina (10.7.2012 14:24:56)
|
IZVORNA PORUKA: Tash Bila sam u Dečijoj bolnici, zakazala sam MMR za utorak sledeće nedelje (17.7.). Plače mi se od muke što to treba da primimo. U principu, bilo bi mi mnogo lakše da nisam iščitala sve one priče o vezi između MMR i autizma (ja takvo nešto nisam imala pojma kada sam vakcinisala Luku), i i dalje smatram da kod zdrave dece takvo nešto ne može da se desi, da se to dešava kod dece koja su od rođenja imala neki genetski problem koji je bio prikriven pa se aktivirao tom vakcinom, ali s druge strane, kako da znam da moje dete takvo šta nema... ma milion stvari mi se mota po glavi. Dr je rekla da ostavimo to za sledeću nedelju jer najavljuju pad temperature, a pošto je ovo živa vakcina, ona ne bi da ga vakciniše baš po najvećim vrućinama... Jel Glaksov Priorix uopšte živa vakcina, po čemu se razlikuje od Torlakovog MMR-a? Inače, reakcija se javlja otpilike 12 dana nakon vakcine, to je period inkubacije za Rubelu. Meni su svi savetovali da Iva primi vakcinu pre leta, ali ona je primila 1 juna i baš je zahvatile one velike vrućine u vreme kad je trebalo da se pojavi neka reakcija ali od reakcije ni R. Uradili smo krvnu sliku pred vakcinu i dr reče da je ks odlična i da može da je primi bez problema ali da je čuvamo, ne izlažemo prekomernoj toploti i gužvi zato što će biti podložnija infekciji zbog vakcine. Leukociti su bili 9.9 (sama gornja granica). IZVORNA PORUKA: Tash A u čemu je problem sa vrućinom i vakcinom? Mihi, javi se, pojasni mi! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Mislim da ima veze sa spoljašnjom temp, pa ako dete dobije temp i od vakcine - kako ga rashladiti? Nismo kupili Priorix, primila je državnu. Moja drugarica je baš zbog straha od svega što je čitala o MMR vakcini detetu dala Priorix i malena nije imala nkakve reakcije, a roditelji opušteni.
|
|
|
|