Yula -> RE: MPR (MMR) vakcina (5.7.2012 22:08:39)
|
IZVORNA PORUKA: Yula IZVORNA PORUKA: Christabel Ma je l; to sigurno da je mmr torlakova izbacena? Kod nas u gradu dr nista ne pricaju ni o cemu, samo napisu kad je sledeca vakcina i to je to. Ma ni za te nus pojave, nista. Kad dodjete na vakcinu, oni vas pitaju da li je dete imalo temperaturu, proliv, povracanje u zadnja 3 dana i to je sve. Ovde svi koje znam primaju te torlakove i tek kad smo dobili prvu sam saznala da se moze i kupiti. Sad me zanima da li se ta za mmr moze kupiti ako su prethodne isle torlakove? Imamo jos vremena do mmr-a ali gledacu da je odlozim sto vise mogu, pogotovo sto mi je mala sad malo malo pa nesto prehladjena, pa virus, a u zabaviste nece skoro... Eto, ni to ovde ne gledaju koliko je koje dete jako sa imunitetom, nego valjda hajde da vakcinisemo po kaendaru pa cao djaci da ne razmisljamo o tome Chris, prvo malenoj uvedi jaje pa onda razmisljaj o MMR-u, jer ta vakcina ima podlogu od belanaca. Moram sada samu sebe da citiram, ali i pedijatrica mi je rekla da je njena prijateljica alergolog rekla da deca alergicna na jaja mogu potpuno opusteno da prime MMR jer ona do sada nikada nije imala nikavih reakcija kod alergicne dece. To mi je i moj alergolog rekla. Mi cemo je svakako primiti u bolnici, jer sam to zamolila alergologa, pa mi je na uputu napisala da mu je tamo daju kada budemo isli na testiranje na jaja. Ipak, s obzirom da ti bebu nisi testirala na jaja trebalo bi da proba jaje ili bar zumance do prvog rodjendana i do vakcinacije, ali pitaj ipak pedijatra sta misli o svemu tome.
|
|
|
|