mihi -> RE: MPR (MMR) vakcina (18.4.2012 12:45:44)
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Sanchy doktori uglavnom ne vakcinisu svoju decu sticajem okolnosti krecem se u tom krugu ljudi pa zasto bih onda ja?mora da imaju valjan razlog..... Ja sam dete dva lekara, oboje su doktori nauka, vidim, ovde je to bitno napomenuti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image], brat i ja smo vakcinisani svime što je bilo u kalendaru vakcinacije, takođe i moja deca (starije je čak primilo i vakcinu za svinjski grip). Napomenuću, mlađe dete nije redovno vakcinisano zbog alergija, kasni sa jednim Pentaximom i sa MMR-om dok se ne odradi PRIC test i otkrije dal je alergičan na jaja, ali ako nije, biće vakcinisan kao i stariji sin. Svako ima pravo izbora. Nedavno sam pričala sa jednom dr koja je godinama radila kao pedijatar kod nas, onda se iselila u Ameriku. Kaže, morala je da se revakciniše Pertusisom, jer je u Americi porast obolele dece od te bolesti jer su roditelji odlučili da nema potrebe da se deca vakcinišu protiv te bolesti jer je izumrla. Biće da ipak nije izumrla, i nastao je haos. Dakle, sve vakcine imaju svoju svrhu, problem je samo taj što kod nas lekari popravljaju roletne, moleri popravljaju struju... svako bolje zna tuđu struku nego svoju. U našoj zemlji nema reda u smislu da bih svakog pedijatra koji javno kaže roditeljima ne morate da vakcinišete decu MMR vakcionom kaznila novčano ili kako god..... Ako je neko propisao za našu zemlju obavezne vakcine onda su one zakonom obavezne. Takva deca dolaze u vrtić ne vakcinisana i ne znam da li su roditelji svesni da im zaista preti opasnost, jer obzirom da se dugo vakciniše protiv ove tri bolesti a virus nije iskorenjen jer postoji rezervoar uglavnom kod Romske populacije, kada ovi virusi napadnu dete koje nije vakcinisano mogu da imaju vrlo malignu formu. Kao što reče ova doktorka eto šta se desilo u Americi gde i dalje postoji veliki otpor vakcinaciji zbog propagande o vezi ove i drugih vakcina za decu sa autizmom. Prema tome SZO prati epidemilošku situaciju i propisuje program prema tome, npr velike boginje su iskorenjene (upravo vakcinacijom) i nije potrebno danas vakcinisati decu protiv njih, Ništa se ne radi napamet ni slučajno, a ko ne veruje nek što Mina reče vodi svoju decu kod šamana ili već.......
|
|
|
|