Ivanka 75 -> RE: Tema za istresanje negativne energije - IX deo (28.12.2012 16:44:50)
|
Uđem ja danas s posla u bus kući, gužva, nemaš gde da dišeš a kamoli da stojiš. Posle dve stanice odjednom mi se sloši, noge ko da nisu moje a žena koja je sedela na sedištu pored ustade, izađe a ja jedva dočekah da sednem (prvo sedište pored prednjih vrata). Na sledećoj stanici ulaze 2 žene i devojčica od 11-12 godina a ja se pomislih ajde ustaću ako uđe neko stariji. Kad deda pored mene osu paljbu "Gde ti je kultura da ustaneš ovom detetu ustani (i poče da me gura)!" One žene kažu da nema potrebe jer izlaze na prvoj stanici ali deda nastavi da me psuje "***em ti ja tvoju kulturu kad sediš tako sram te bilo nevaspitana..." i ne znam šta je još rekao kad mi je pao mrak na oči. Reči nisam birala, tresla sam se kao prut. Prvo sam mu rekla da ne treba tako da se ponaša jer ne zna ko je seo pored njega i zbog čega, on priča svoje ja svoje. Do tad on meni TI a ja njemu VI. I na kraju kad rekoh da mi nije dobro i da ne treba da sudi o ljudima koje ne poznaje poče da mi se izvinjava i obraća sa VI a ja okrenem jer mi je prekipelo pa nja njemu TI. "Koji će meni ***ac tvoje izvinjenje deda (ovu reč sam prvi put upotrebila posle ko zna koliko godina, toliko sam bila besna) kad si ti rešio da sam ja nekulturna, a gde je tvoja kultura kad me vređeš ovde u autobusu!" A on meni kaže "ja te ne vređam samo kažem uopšteno kakvi su ljudi" a ja mu odgovorim "ja nisam uopštena ja sam pojedinac za sebe i ti me ne poznaješ i sram te bilo tvojih godina kad me napadaš, guraš i vređaš" Osta on da sedi a ja izađem iz busa 5 stanica pre svoje, toliko mi se smučilo da sedim pored njega a još sam se svojski isvađala. Eto, ovo što sam napisala je u mnogo bažem obliku nego sam događaj ali na svašta nailazim jer se svakodnevno vozim gradskim autobusom, pre neki dan mi je jedan reko "Kako si to stala?" a ja em nosim torbu sa knjigama (pošla na posao) em svoju torbu. Ne možeš narodu ugoditi. Izvinite na dugačkom postu ali sam besna celo popodne [sm=lev.gif]
|
|
|
|