vukosava -> RE: Kucni budzet (23.3.2012 18:11:50)
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR A jel'' koristite e-banking, tj. kako plaćate račune - on line ili idete u banku? Ja sam do sada išla u banku, navika, ali kapiram da je jeftnije on line, ispravite me molim, ako grešim. U svojoj banci (gde mi leže plata) plaćam proviziju za sva plaćanja a za e-banking se plaća samo mesečno održavanje 50 RSD. To mi je mnogo povolnjije. Podneću zahtev za e-banking. Da se vratim na pitanje - vi, kako plaćate? Ja ovde u SAD sve racune placam preko neta, podeseno mi je da mi skidaju automatski sa cekovnog racuna ili kreditne kartice. Sve placam kreditnom a kes imam jako malo, cesto i nemam. A u Srbiji sam koristila kreditnu od 2002 gde god da je mogla... Moj recept je sledeci: plata minus fiksni troskovi (stanarina, komunalije, mobilni, troskovi oko auta i sve ostalo). Ono sto preostane, podelim na cetiri dela, i svake nedelje smem da potrosim toliko koliko imam za jednu nedelju. Uvek imam u glavi cifru preko koje u kupovini ne idem. I ako sam u situaciji da imam malo para, recimo idem u kupovinu jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje. Zacrtam u glavi sta se kupuje i cao. Kupujem voce i povrce u sezoni koje je jeftinije.
|
|
|
|