RE: Kucni budzet (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

MarijaBg -> RE: Kucni budzet (24.3.2011 15:32:22)

Moja mama ima pika karticu, super stvar, ja nikako da izvadim i sebi

Ana RR -> RE: Kucni budzet (24.3.2011 15:33:00)

Kako se uopšte dobija ta kartica? Nikad se nisam raspitivala.

Anoniman -> RE: Kucni budzet (24.3.2011 15:36:26)

Uzmeš u Rodiću bilten - prijavnicu , odneseš u firmu , oni ti napišu prosek plate , predaš to u Rodić i za oko mesec dana dobiješ karticu na kućnu adresu . Njome kupuješ sve u Merkatoru - garderobu , tehniku , plastiku , sve sem hrane i hemije ti ide na rate . Sama izbabereš datum u mesecu kada će da prave presek , i svakog meseca ti stiže račun - rata koji plaćaš kao i ostale račune . Ako je kupovina 6 000 ide na 4 rate , a a kako se vrednost kupovine povećava tako se i broj rata povećava . Kamate nema .

isidora88 -> RE: Kucni budzet (24.3.2011 15:36:46)

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Super stvar kod rodića je Pika kartica . Mi smo uzeli neke stvari na 12 meseci bez kamate - plaćali Pika karticom , i super se isplati . Recimo , plazma TV koji je oko 55 000 , dobiješ 10% popusta pa mu je cena onda 50 000 , i na 12 rata ... Super isplativo . Nema šanse da bi poljunula 50 000 odjednom .

sad videh odgovor[sm=bravo.gif]

Ana RR -> RE: Kucni budzet (24.3.2011 15:44:25)

Tnx, BM [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dunja RR -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 18:09:22)

Nemam pojma kako, mi ovog meseca što se tiče struje ostadosmo samo u zelenoj zoni, račun nam je 1600,00 a čini mi se da je struja i poskupela od aprila?

mislim, ne bunim se što nam je mali račun [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

moja ciklama -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 18:11:28)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Nemam pojma kako, mi ovog meseca što se tiče struje ostadosmo samo u zelenoj zoni,

mislim, ne bunim se što nam je mali račun [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

i mi[sm=zmeden.gif]

dunja RR -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 18:14:05)

Ciklama i vi?

Mi uvek bar malo odemo i u plavu, ali sada ne, a ništa nismo drugačije radili nego inače.....

moja ciklama -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 18:15:15)

osim što smo bili 3 vikenda odsutni, a uglavnom smo 2!

dunja RR -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 18:16:55)

IZVORNA PORUKA: moja ciklama

osim što smo bili 3 vikenda odsutni, a uglavnom smo 2!

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] a mi smo uvek tu, a sada nismo bili 3 dana - bili na slavi u Bosni, eto samo to je razlika:)

isidora88 -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 18:51:38)

nama je 2500 racun sa pretplatom,meni masina za sudove i ves radi svaki dan,nekad i 2 puta dnevno,bojleri su stalno ukljuceni...

dunja RR -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 18:56:13)

IZVORNA PORUKA: isidora88

nama je 2500 racun sa pretplatom,meni masina za sudove i ves radi svaki dan,nekad i 2 puta dnevno,bojleri su stalno ukljuceni...

to je baš malo....

da li neko zna, da li je u Beogradu struja skuplja nego u ostalim gradovima? po ovome što isi kaže, trebalo bi da jeste - jer je meni račun 2100 sa pretplatom, a bojler palim samo noću, mašinu za veš samo noću, mašinu za sudove nemam. znači samo mi računar upaljen ceo dan, kuvam po potrebi za nas dvoje, ništa preterano.

Isi u Novom Sadu beše jeftina preko dana? Znam da u Kamenici jeste.

jance -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 19:01:52)

kako kad i kako kome.. nama je evo stigla 8000 ovog meseca, za sta je navodno kriva moja grejalica iz kupatila, koju ja palim na maksimum 10min dnevno. e sad, ja sam preuzela stvar u svoje ruke pa bojler ukljucujem na 2 sata dnevno kad se kupamo, iskljucila iz struje sve el. uredjaje koji mi samo tako "stoje" eventualno pokazuju vreme, pa cemo videti kolka ce biti usteda... da, tv ukljucujem samo u poslepodnevnim satima.. jedino mi je komp ukljucen veci deo dana...

JMPM -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 19:10:41)

Nama je racun za struju zimus bio oko 3500-4000 a grejemo se sa dve TA peci.Jeftina struja nam se pomera svaki dan pola sata unazad (sat je pokvaren u zgradi i koliko god su ga puta namestali da krece jeftina od 23h on se opet nastavi pomerati).Inace,masinu,bojler i peci ukljucujemo po jeftinoj,a rucak pravim normalno pa koja me struja zapadne.TV je ukljucen otprilike stalno,komp takodje.Sada nam je racun oko 2500.A nemam ni masinu za sudove,tako da ne znam kako je kod Isi racun 2500 sa tolikim koristenjem struje.Cak ni ves masina ne radi svaki dan.

dunja RR -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 19:11:58)

IZVORNA PORUKA: JMPM

Nama je racun za struju zimus bio oko 3500-4000 a grejemo se sa dve TA peci.Jeftina struja nam se pomera svaki dan pola sata unazad (sat je pokvaren u zgradi i koliko god su ga puta namestali da krece jeftina od 23h on se opet nastavi pomerati).Inace,masinu,bojler i peci ukljucujemo po jeftinoj,a rucak pravim normalno pa koja me struja zapadne.TV je ukljucen otprilike stalno,komp takodje.Sada nam je racun oko 2500.A nemam ni masinu za sudove,tako da ne znam kako je kod Isi racun 2500 sa tolikim koristenjem struje.Cak ni ves masina ne radi svaki dan.

ni ko mene

bebać -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 20:27:32)

ništa ja te uštede ne pratim,meni je to samo dodatno opterećenje,a možda je ušteda u 5-10 eura,možda griješim[sm=zmeden.gif]

dunja RR -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 20:33:11)

IZVORNA PORUKA: bebać

ništa ja te uštede ne pratim,meni je to samo dodatno opterećenje,a možda je ušteda u 5-10 eura,možda griješim[sm=zmeden.gif]

pa ja recimo plaćam 40 eura manje struju od komšinice pored, koja ne vodi računa o jeftinoj a živi sama - nije lovatorka, nego jednostavno je baš briga - pali bojler danju, pali grejalicu čim malo dune vetar, mašinu danju itd....

Anoniman -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 20:38:51)

mm i ja nismo potrosili ni onih 350 kb, a ni ja ne vodim racuna o potrosnji. Bojler je ubek ukljucen a znam da pustim i dve masine za redom... ali valjda gde nas je dvoje pa ne trosimo toliko

dunja RR -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 20:40:13)

inače, mene muževljeva rodbina, koja živi u Bosni, godinama ubeđuje da kod vas ne postoji ta opcija sa jeftinom strujom, -  oni su u Foči........

dunja RR -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 20:41:38)

IZVORNA PORUKA: MaliMis

mm i ja nismo potrosili ni onih 350 kb, a ni ja ne vodim racuna o potrosnji. Bojler je ubek ukljucen a znam da pustim i dve masine za redom... ali valjda gde nas je dvoje pa ne trosimo toliko

koliko plaćate?

dunja RR -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 20:47:21)

znam da si pisala da ti muž često putuje, sigurno i to ima uticaja, jel primetiš razliku kada nije tu u potrošnji?

mi eto 3 dana nismo bili, i manji račun nego prošli mesec.....
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Anoniman -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 20:48:08)

poslednji racun iz marta je 2.457.

bebać -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 20:55:53)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

inače, mene muževljeva rodbina, koja živi u Bosni, godinama ubeđuje da kod vas ne postoji ta opcija sa jeftinom strujom, -  oni su u Foči........

Dunja ima nekad naveče ta jeftina struja,samo što ja to ne pratim...dok nisam radila veš sam prala uvijek ujutro,a sad kako radim perem kad dodjem s posla-posle podne....doduše sad će biti manje sigurno,jer nas do 16,00h nema nikog u kući i sve je pogašeno....ne radi mi rerna,ni komp ni tv...ništa....ali inače ja to ne pratim...mi i nismo neke štediše...a nismo ni lovatori....nego eto tako se naviklo i tako i ostalo[sm=smiley1.gif]

isidora88 -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 21:13:53)

nije jeftina struja preko dana nego nocu od 23h[sm=smiley1.gif]
ni mi nismo potrosili tih 350 kw[sm=bravo.gif]
inace u kupatilu nam 24h gori sijalica,tv radi po ceo dan i komp takodje,masinu za sudove i ves palim nocu uglavnom pre nego sto legnem ali bar svaki drugi dan perem i preko dana,bojlere nikad ne gasim,imam veliki frizider sa zamrzivacem,mikrot. sve svakodnevno koristim,super sto je ovako mali racun,ja sam se plasila da mi ne stigne bar duplo veci,necu da se bunim dok je ovoliki [sm=bravo.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Kucni budzet (19.5.2011 22:01:38)

Ja tu jeftinu jedino koristim kad palim ves masinu, namestim tajmer i sama se upali.

A mislim da je svuda to isto  od 23 pa do negde ujutru do 6

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>