Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2015 22:07:24
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj IZVORNA PORUKA: wivern Zene treba mi jedna informacija, kako vezujete jaje u kolima u smeru kretanja ili obrnuto? Obrnuto! Obrnuto! dunja gledaj neko iz grupe 1,2,3 od 9-36kg
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 22:13:05
|
|
|
|
acalukic
|
Mi imamo Maxi Cosi CabrioFix i prezadovoljni smo
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 23:08:29
|
|
|
|
wivern
|
Maslacak bas tako, sto ga ne okrenem da gleda kroz prozor?! Pa i ovako gleda. Dobro je, sad mi je lakse kad znam da nisam potpuni retard
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 23:14:55
|
|
|
|
Ivanka 75
|
mi smo ladno do prošlog leta koristili sedište grupe do 18kg, da Ivka nije visoka pa ga prerasla mogli smo ga još koristiti. Znači imala je 3god i 10 meseci kad smo kupili veće sedište, do 36kg. Imala je oko 113cm tada.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 23:18:24
|
|
|
|
Bibilib
|
Mi imamo jedno do 36 kg....
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 23:27:43
|
|
|
|
mila83
|
Mi imamo i jaje, i ono do 36 kg,to je najprakticnije. Po novom zakonu,valjda od 1.juna najbitnije je da je autosediste ATESTIRANO,znaci gledas deklaraciju na autosedistu ima li to.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 23:36:53
|
|
|
|
veselicaa
|
Mi trenutno imamo bustere,A je bas rano presla na njega,jer je visoka i nije joj odgovaralo sediste
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 23:40:24
|
|
|
|
mila83
|
I mi imamo bustere za M i D,takodje su atestirani. Kaze mi muz,posto on prati sve vezano za automobile,da ce se uskoro usvojiti zakon da deca do 12godina moraju imati svoje sediste,ako vec i nije.Moram proveriti. Onda nama ti busteri odgovaraju valjda.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 23:41:49
|
|
|
|
veselicaa
|
Taj zakon odavno postoji,koliko ja znam.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 23:51:33
|
|
|
|
mila83
|
Koliko ja znam,u Srbiji je bilo do pune tri godine.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2015 23:53:38
|
|
|
|
veselicaa
|
Secam se kada je Stasa bila manja,uvek smo nosili i to sediste dok smo u Nisu.Dok sa A.ne jer tada nije bio taj zakon.To ja znam,mozda je nesto drugacije.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:00:51
|
|
|
|
mila83
|
evo bas gledam na netu,nesto treba da se usvoji.Izgleda ce biti kao u Eu, dete preko 150cm visine ne treba. a nigde se ne spominje do 12 da kod nas vazi.Ali svejedno,busteri trebaju zbog bezbednosti.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:02:36
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: mila83 evo bas gledam na netu,nesto treba da se usvoji.Izgleda ce biti kao u Eu, dete preko 150cm visine ne treba. a nigde se ne spominje do 12 da kod nas vazi.Ali svejedno,busteri trebaju zbog bezbednosti. Mislim dasu rekli OD 135cm da ne treba buster.
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 9.3.2015 0:03:16 >
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:04:36
|
|
|
|
veselicaa
|
Moja Stasa je negde 120 cm i ovde se vozi u busteru,ali kada idemo za Nis nosimo sediste,mada nam je malo.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:06:34
|
|
|
|
mila83
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 IZVORNA PORUKA: mila83 evo bas gledam na netu,nesto treba da se usvoji.Izgleda ce biti kao u Eu, dete preko 150cm visine ne treba. a nigde se ne spominje do 12 da kod nas vazi.Ali svejedno,busteri trebaju zbog bezbednosti. Mislim dasu rekli OD 135cm da ne treba buster. Hvala na informaciji.Moja M je 126cm a D 116cm,jos cemo koristiti dakle.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:08:35
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Meni je sedište zakon, imali smo 2-3 cimanja po gradu, da nije bila u sedištu ladno bi pala između sedišta, ovako samo pita "Šta to bi?", a ja jednom nisam bila vezana pozada, predeče nas jedan u kružnom toku i ja zveknem glavom napred, bolela me glava i vrat danima.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:10:56
|
|
|
|
mila83
|
Mi nigde ne idemo bez sedista, i oni su se bas lepo navikli,nemaju problem ni sa vezivanjem,vide od nas.ma saobracaj je nepredvidiv.Dobro si ti i prosla Ivanka.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:11:32
|
|
|
|
veselicaa
|
Ma naravno da su sigurniji u sedistu,a to cimanje mi je poznato,ja se uvek vozim napred jer nazad nema mesta kada su obe u kolima i jednom je muz tako jako zakocio da zamalo da poljubim onu pregradu ispred.A deci nista,sto akze Ivanka samo pitaju "sta je to"
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:16:02
|
|
|
|
Mala Elena
|
A koja je razlika izmedu sedista od 9-18 i 9-36 kg osim tezine koju podrzavaju..cini mi se da su ta druga iz grupe 1,2,3 jeftinija ? Ako sam dobro videla?
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:17:06
|
|
|
|
mila83
|
A nama kada se to desi,moji grde tatu,kao da je on kriv sto je cimnuo auto
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 9.3.2015 0:17:22
|
|
|
|
veselicaa
|
Pa Me sama kilaza ti kaze,prva su za manju decu a druga za vecu.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 10.3.2015 23:55:31
|
|
|
|
Bibilib
|
IZVORNA PORUKA: mila83 Mi imamo i jaje, i ono do 36 kg,to je najprakticnije. Po novom zakonu,valjda od 1.juna najbitnije je da je autosediste ATESTIRANO,znaci gledas deklaraciju na autosedistu ima li to. nase je atestirano,da ne brinemo....
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 10.3.2015 23:59:43
|
|
|
|
mila83
|
A i najsigurnije je tako,ima i falsifikata koliko hoces.
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 11.3.2015 16:33:12
|
|
|
|
vonavoj
|
Da li neko ima iskustva sa dodatkom za AS,koje sluzi da dete spava u ovim vecim sedistima do 36kg? Stalno joj pada glava..a OVO sam nasla na sajtu..valjda sluzi tome!
|
|
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 11.3.2015 16:37:03
|
|
|
|
veselicaa
|
Mi smo trazili nesto slicno kada je Stasa bila mala,isto je spavala sa nagnutom glavicom ali nismo nasli tada.Koristili smo obicno malo jastuce ili bi ona sama stavila njeno cebence.Deluje mi da je dodatak dosta mali,kako ustvari pomaze?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Koksaki virus hara vrtićima širom SrbijeAmerički koksaki virus, u narodu poznat i kao bolest prljavih ruku hara po vrtićima u Srbiji i regionu i beleži se mnogo...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKEGrčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Anketa
krevet na spratVVVVKreveti na sprat: da/ne i zasto? ne znam (
17%)
da (
47%)
ne (
36%)
Ukupan broj glasova: 159Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!