Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.12.2014 23:10:41
|
|
|
|
bubulence
|
evo mene, jos uvek nismo kupili Emi sediste. i sada sam htela da porucim, da kazem ono pravo, ali sam se ipak zamislila. posto jos uvek ne smem da je pustim da sama sedi nazad, i kakva sam verovatno cu sedeti sa njom do punoletstva, sta da radim kada dodje beba koja treba da stane sa Emom i samnom na zadnje sediste? mislim da ce biti puno dva sedista i mama sa velikom guzom. da li je ipak dete sigurno ako joj uzmem booster?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.12.2014 23:21:43
|
|
|
|
branki*
|
bubi,mi imamo sediste i sad za novu bebu i za bozu,ali sto ti kazes,nema sanse da dva autosedista i sebe strpam pozadi,tako da ce kod na beba u as,a bozi isto da kupimo booster.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.12.2014 23:23:22
|
|
|
|
little_one
|
Nama je Andrea dosta dugo sama bila na zadnjem sjedistu, bez problema. Kad je dosla beba, zbog toga da bi je vidjeli, stavili smo je u jaje, naprijed, i tako se vozimo. Ja nazad, ili muz, zavisi ko vozi, ANdrea u svom sjedistu nazad, a beba na suvozackom u jajetu sa iskljucenim airbagom. I sve super. Kad dobije svoje sjediste, tj doraste da se vozi naprijed, icice nazad sa sestrom, a mi ostajemo naprijed.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.12.2014 23:25:19
|
|
|
|
choopa choops
|
Ja ću morat svo troje da ih naguram pozadi kako znam i umijem Nisam probala, ali valjda budu mogle stat njihove dvije sjedalice i bebina...Kasnije ću L da uzmem booster, a beba nek ide u njenu sjedalicu... bubu zašto te strah da su sami iza? Moji se tako voze od rođenja...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.12.2014 23:27:30
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: little_one Nama je Andrea dosta dugo sama bila na zadnjem sjedistu, bez problema. Kad je dosla beba, zbog toga da bi je vidjeli, stavili smo je u jaje, naprijed, i tako se vozimo. Ja nazad, ili muz, zavisi ko vozi, ANdrea u svom sjedistu nazad, a beba na suvozackom u jajetu sa iskljucenim airbagom. I sve super. Kad dobije svoje sjediste, tj doraste da se vozi naprijed, icice nazad sa sestrom, a mi ostajemo naprijed. O ovome sam i ja ramišljala, tj da stavim 0 sjedalicu na suvozačevo mjesto, a ja pozadi sa njima, ali u CG po zakonu to nije moglo, ne znam da li se šta mijenjalo u zadnje 4 godine?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.12.2014 23:32:54
|
|
|
|
bubulence
|
i ja sam razmisljala da beba bude kod tate napred ali ne volim to. volim da su samnom... ne znam da li je Ema dovoljno velika za booster
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.12.2014 23:38:17
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops bubu zašto te strah da su sami iza? Moji se tako voze od rođenja... ne znam ali nekako se osecam nesigurno ako nisam pored nje, tj ona mi je nesigurna. dodatni problem je sto E i pored tabletica jako cesto povraca ... i jos jedan problem, ona ooobooooozava njeno sediste i ne znam kako ce prihvatiti da se vozi u necem drugom...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.12.2014 23:52:40
|
|
|
|
choopa choops
|
Bubu koliko se ja sjećam u principu u boster idu djeca od 4 g, teža od 18 kg ili ako su visinom prešišala AS za svoj uzrast. Mada kod nas koriste boostere mnooooooooogo ranije. Ali ja sam odlagala booster koliko god sam mogla, jer mislimda su obične AS mnogo udobnije, fino se naslone, mogu da zaspe, sigurnija su mi nekako...ALi eto, kad beba bude blizu godine dana L će morati u booster, jer ne vjerujem da će nam moć stat još jedna velika AS.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 6:43:55
|
|
|
|
vonavoj
|
Bubulence,a kako im pruzas sigurnost nazad kad su vezane u AS? Ja sam i T od 2 mes vozila nazad,a ja napred..i tako je navikla. Nikad je nisam vadila u toku voznje,zna se gdd joj je mesto. Evo i sad beba u svom as sa njom nazad.. A mozes buster,T ima ono od 9-36..i vezana je pojasom..to ti dodje kao da ima buster,kaisevi od as su joj kratki..ima 17,5 i 105. Choopo,stanu tri as nazad,probali smo!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 6:49:45
|
|
|
|
bubulence
|
pa ne znam Von, ali sam pored nje, da je zastitim ako se nesto desi , da joj dam kesu ako povrati... ni ja nju nikada ne vadim, kazem, ona voli svoje sediste. nikada nije pokusala da sedi van njega... ona kada seda u taxi pita ciku da nema sediste kao sto je njeno . mene samo zanima da li je taj booster bezbedan
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 6:53:29
|
|
|
|
Ana RR
|
I ja sam od početka sedela pozadi sa Markom, sad ga odvikavam od toga. Ako baš zakuka onda sednem pored njega, iskreno meni je sasvim svejedno. Kad ja vozim onda se ne buni.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 11:34:16
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Poenta ovih sedista je da imitira konstituciju odrasle osobe. Najveca bezbednost je kad sediste prati naslon sedista auta, zato ta sedista moraju da budu ravnih naslona. Tu birate izmedju udobnosti i sigurnosti deteta. Samo ako je ispravno vezano sediste, ispravno vezano dete i da AS odgovara uzrastu deteta ima sve ovo svrhe. Kategorija III se vezuje pojasom auta a ono sluzi samo da dete dobije na visini, da bi pojas bio pravilno namesten, da ne sece vrat i da ne ide preko stomaka. da li ovo znaci da se booster ipak ne preporucuje?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 11:44:22
|
|
|
|
jabudic
|
Mi imamo booster za obojicu, potpuno mi izgleda sigurno i udobno. Plus ne mogu da ih zamislim u onim velikim sjedištima, i jednostavno nemam toliko mjesta u autu. Nemam pojma gdje da stavim treće sjedište pozadi I da, oni su uvjek sami pozadim, jer ih obično ja vozim...
< Poruku je uredio jabudic -- 27.12.2014 11:45:25 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 11:48:24
|
|
|
|
bubulence
|
a ja moram da odlucim u narednih pola sata jer su moji sa Emom u gradu i cekaju da im javim sta da joj kupe. marku, boju itd... jabude a jel oni ponekad spavaju u tome?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 11:49:33
|
|
|
|
jabudic
|
Zaspi Jakov ponekad, nije baš zgodno za spavanje, jer nema ništa da drži glavu, ali kako su jedan do drugog on se nasloni bratu na rame
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 14:02:56
|
|
|
|
ishler
|
Meni je najbitnija sigurnost starija se cerka ima 3,5g vozi se u sedistu romer od 9 kg,a beba u jajetu.Kada beba predje u njeno starija ce dobiti isto sediste a ne booster jer mislim da je mala za njega.Po meni bi trebalo u sedistu do 7god ono ipak drzi glavu....
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 14:08:50
|
|
|
|
jabudic
|
Ja imam dijete od skoro 6, i vjeruj mi izgleda nenormalno u sjedištu. Boster mu je sasvim dovoljan.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 14:14:29
|
|
|
|
bubulence
|
ja jos nisam odlucila pa sam rekla mojima da posalju pare pa cu uzeti kada odlucim . jedino sto mi je bitno jeste da je sigurno i bezbedno. Ema se nedavno vozila kod Didy u kolima u Stefanovom boosteru i izgledalo mi je skroz ok... poludecu....
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 14:27:11
|
|
|
|
ishler
|
Mozda zavisi koliko je dete ali mi smo gledali cybexova sedista bas je veliko ima samo zastitu za glavu a preko se vezuje pojasom od kola.Inace Bubi mm je po tom pitanju tezak on je i za stariju sva proucavao sanima gledao nemacke testove itd da uzme najsigurnije,jer oni rade probe tj kako se sedista ponasaju pri sudarima,za nju smo tada uzeli romer,a sada cemo to cybex.Veruj mi da i neke poznate marke prodaju sedista koja nisu uopste sigurna i bukvalno se raspadnu pri sudaru.Ko se dosta vozi treba mu dobro sediste to je moje misljenje,najbitnija je bezbednost a booster nije bezbedan,prvo ne drzi glavu itd.Da ne ulazim u polemiku,pogledajte po netu te testove
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 14:33:12
|
|
|
|
bubulence
|
znam da ime ne mora da znaci i kvalitet... ja ne mislim da stedim, nije mi bitno koliko kosta, to moji kupuju a i ima njena kasica koja sluzi za te stvari. meni je problem samo da li je bezbedno i da li cemo imati sve tri mesta nazad... mm se slaze samnom, inace ne volim da kupujem skupe stvari za nju, tipa ogradice, hranilice itd ali AS je nesto drugo, tu stvarno ne moramo da stedimo. mada je njeno prethodno sediste cipolino, savrseno je udobno, cvrsto, sigurno a kostalo je svega 80-90e...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 14:43:31
|
|
|
|
jabudic
|
Ja definitivno neću imati mjesta pozadi za veliko sjedište za bebu i dva boostera... Imam sportski auto
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 15:15:56
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Ja imam dijete od skoro 6, i vjeruj mi izgleda nenormalno u sjedištu. Boster mu je sasvim dovoljan. Pa meni moje ne izgleda nenormalno. Nije sad to ono sedište ušuškano sa svih mogućih strana. Ali danas sam morala da podižem naslon za glavu. Dizanjem naslona se širi i ramenski deo. Kasnije se ja mislim rasformira i ostaje samo buster. Do tad ću joj verovatno uzeti samo buster, a mali će nasleđivati sva sedišta jer su neutralna.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 20:24:17
|
|
|
|
jabudic
|
Ne znam, možda je on višlji, baš mi je veliki, da ne kažem i za booster.
< Poruku je uredio jabudic -- 27.12.2014 20:29:37 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.12.2014 21:32:40
|
|
|
|
Tiziana
|
Mi imamo Recaro i Concord. Concordu dajem prednost jer sediste moze da se obori u skoro lezeci polozaj.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.12.2014 0:10:35
|
|
|
|
choopa choops
|
Moji se voze i dalje u sjedalicama 123 (9-36kg). Često idemo na putovanja, duga preko 1000km. Prošle godine je L imala 5 godina i skroz joj je OK bila. Sad nju već moram da vežem pojasom od auta, a njega i dalje vežem pojasom od AS, a AS pričvrstim sa pojasom od auta. Kažem za mene su ove AS zakon, jer ih koriste od godine dana. A kako kod nas nisu obaezne često sam nailazila na podsmjeh što vozim djecu u AS. Brojne su prednosti kao što rekoh: sigurnost, udobnost, podignutiji su pa mogu da gledaju kroz prozor i td. Sigurno sam stavljala slike, ali ajde još jednom Ćerkina Sinova Do godine dana su koristili KLIK
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Ime za devojčicumicolinaKoje Vam je ime najlepšePetra (
30%)
Mina (
28%)
Dunja (
42%)
Ukupan broj glasova: 317Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!