Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 8:53:32
|
|
|
|
Jovana131
|
Mi smo as poceli da koristimo tek kad je Janja napunila 6mes, tj pocela da sedi, pre toga nismo ni putovali. Zanima me do koliko godina dete treba da koristi sediste? Jednom kad nas je zaustavio pandur pogledao je Janju i rekao joj To ti je dok ne podjes u skolu??
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 8:58:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma nema on pojma, sad mislim do 4 god
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:04:41
|
|
|
|
Jovana131
|
Pa to me je bas zacudilo. Dete od 7 god je vec veliko za as, moze da se veze obicnim pojasom.. mada opste je poznata njihova inteligencija cast izuzecima..
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:08:02
|
|
|
|
Mama 78
|
IZVORNA PORUKA: Jovana131 Jednom kad nas je zaustavio pandur pogledao je Janju i rekao joj To ti je dok ne podjes u skolu?? Ma on je samo hteo da se nasali,a ako je detetu udobno u sedistu neka sedi dok ono hoce nemoze da skodi.A zokonski:Dete do 3 godine starosti prevozi se u bezbednosnom sedištu, odnosno korpi, osim u vozilima za javni prevoz putnika. Izuzetno, dete do 3 godine starosti može se prevoziti na prednjem sedištu ukoliko se prevozi u bezbednosnom sedištu, korpi, koja je okrenuta suprotno pravcu kretanja vozila, kada vozilo nema ili je isključen bezbednosni vazdušni jastuk.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:09:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Dete mora da sedi u sedištu do 150 cm visine. Kad je mamo starije koristi se booster. Ali sve do 150 cm mora jer tek sa tom visinom može da se veže standardnim pojasom. Dok je niže pojas kači vrat i davi dete u slučaju sudara. Tako da je poslednja as faza booster koji ide pod guzu da dete izdigne da može da se veže pojasom dok ne postigne visinu da može bez njega.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:12:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Na RR pise do 4 god a sad citam na forumu Vrele Gume do 5 a ja sam skoro negde citala do 3 god ...eto ti sad , ali do 7 sigurn o nije!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:13:39
|
|
|
|
maslackic
|
bas me zanimaju ta pravila, evo mm ova sestra ima cerkicu 132 cm visoku, i uvek sedi pozadi nemaju pojaseve iza znaci nije vezano, da li mora da se veze, i dali mogu kaznu da im napisu?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:17:05
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ako auto ima pojaseve nazad po propisu Moraaaa da se veze!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:32:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Mene ne zanimaju toliko kazne koliko bezbednost mog deteta. Tako da će UVEK biti vezano jer je to bezbednije.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:33:40
|
|
|
|
jance
|
gledala sam na TVu kako se to u stvari odredjuje. stavite dete na sediste i vezite mu pojas. ako pojas naleze duboko u donje udubljenje karlice i gore u udubljenje kljucne kosti izmedju vrata u ramena (ne tik na vrat jer moze da zadavi niti na rame jer moze da sklizne) onda ste ok. ako donji deo naleze previsoko, dete moze da proklizne ispod pojasa pa npr prilikom prevrtanja (nedaj Boze!) moze da isklizne ispod sedista i bude katapultirano van vozila.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:34:52
|
|
|
|
nokinoki
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina IZVORNA PORUKA: nokinoki Jel može neko da napiše iskustvo sa Maxi-cosi XP sedištem. Već mesecima gledam sedišta i ne mogu da se odlučim ovo mi je za sada favorit. Ja ti imam licnog iskustva sa Maxi Cosi i to Tobi i XP kao i sa Priori Fix koje prijateljica ima pa sam ga vise desetina puta premestala Mi smo izmedju Tobi i XP odabrali Tobi jer: - ima sigurniji sistem vezivanja - udobnije (mekse, jastuk za glavu, vise pa u nasim kolima sa visokim staklima dete ipak vidi napolje) - prakticnije podesavanje visine kaiseva i jastuka za glavu jednom rukom pa je u njega prepodne mogla moja cerka a popodne bratanica (sveki ga zato i dalje koristi) XP je takodje super ali u poredjenju sa Tobi-jem ja sam uvek za Tobi. E sad XP poznajem jer ga bratanica sad ima kod roditelja, a nase Tobi kod sveki, pa ga koristimo za nju, ali ipak prednost dajem Tobi. To je sve ako mora da bude MC. Ako ne mora procitaj malo o Cybex Pallas-fix jer njega jos vise preporucujem i da ga je 2008-e bilo u izboru njega bih uzela i pre Tobi. Plus je isofix i pokriva grupe 1-2-3 tako da nema dodatnog troska za jos jedno i problema: sta sa ovim manjim. Jao cure srecno u odabiru! Ja sam to 4 puta prosla i dosta je bilo Ne mora da bude MC nego mi materijal na tom sedištu nekako izgleda najbolje pošto se moja beba jako znoju u AS, a imamo kola bez klime i isofixa i tek su sledeće godine u planu za menjanje. Jel mi možeš reći da li je u ovom Pallas sedištu vruće za dete i da li naslon može da se spusti kada je dete u sedištu.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:39:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Još jedna stvar vezana za AS na koju definitivno treba obratiti pažnju: veličina automobila. Nama je ovo jako bitno jer imamo Punta. Recaro Young Sport je pravljen tako da odlično staje u male automobile jer ima najmanju osnovu.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:40:12
|
|
|
|
JMPM
|
IZVORNA PORUKA: Jovana131 Mi smo as poceli da koristimo tek kad je Janja napunila 6mes, tj pocela da sedi, pre toga nismo ni putovali. Zanima me do koliko godina dete treba da koristi sediste? Jednom kad nas je zaustavio pandur pogledao je Janju i rekao joj To ti je dok ne podjes u skolu?? Ima sediste i za tu malo stariju decu, koje ne izgleda kao za bebe, vec ima samo taj sedalni deo, odignuto je, da moze lepo dete da se veze nazad. Ali da, treba biti vezano. Neko mi je rekao da do 12- te godine ide u sediste \ Sad citam u kojim se sve zemljama deca do 12-te ili 14-te godine voze u sedistima vezana pojasem. Nije to u zemlji Srbiji.
< Poruku je uredio JMPM -- 8.3.2012 9:46:32 >
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 9:53:21
|
|
|
|
*Alexx*
|
Divno, žene, znači, zadovoljne ste Cybexom Ima li negde da se kupi letnja presvlaka za sedište (ima na njihovom sajtu, tj. postoji, samo ne znam nude li ih ovi naši)?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 10:03:24
|
|
|
|
jance
|
ja trazim neku univerzalnu presvlaku, pojma nemam koja je marka ovo AS koje smo dobili a htela bi da ga sacuvam koliko mogu...
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 10:12:10
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Divno, žene, znači, zadovoljne ste Cybexom Ima li negde da se kupi letnja presvlaka za sedište (ima na njihovom sajtu, tj. postoji, samo ne znam nude li ih ovi naši)? Kad saznaš, javi i meni. Lukin Cybex je extra, dešavalo se da se i ja vozim u njemu kada nas ima više odraslih a deca ne idu sa nama.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 10:17:32
|
|
|
|
Mama 78
|
A u cemu ste vozili decu dok nisu pocele da sede,jer u onom jajetu?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 10:18:46
|
|
|
|
Anoniman
|
U jajetu
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 10:21:16
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: *Alexx* Divno, žene, znači, zadovoljne ste Cybexom Ima li negde da se kupi letnja presvlaka za sedište (ima na njihovom sajtu, tj. postoji, samo ne znam nude li ih ovi naši)? Kad saznaš, javi i meni. Lukin Cybex je extra, dešavalo se da se i ja vozim u njemu kada nas ima više odraslih a deca ne idu sa nama. Gde si ti kupila? Na njihovo sajtu piše da ih ima samo u Aksi (na online shopu, naravno, nema presvlake).
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 10:23:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: *Alexx* Divno, žene, znači, zadovoljne ste Cybexom Ima li negde da se kupi letnja presvlaka za sedište (ima na njihovom sajtu, tj. postoji, samo ne znam nude li ih ovi naši)? Kad saznaš, javi i meni. Lukin Cybex je extra, dešavalo se da se i ja vozim u njemu kada nas ima više odraslih a deca ne idu sa nama. Gde si ti kupila? Na njihovo sajtu piše da ih ima samo u Aksi (na online shopu, naravno, nema presvlake). Zovi Aksu i pitaj jer mnogo toga ima u radnji što nema na sajtu.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 10:27:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: *Alexx* Divno, žene, znači, zadovoljne ste Cybexom Ima li negde da se kupi letnja presvlaka za sedište (ima na njihovom sajtu, tj. postoji, samo ne znam nude li ih ovi naši)? Kad saznaš, javi i meni. Lukin Cybex je extra, dešavalo se da se i ja vozim u njemu kada nas ima više odraslih a deca ne idu sa nama. Gde si ti kupila? Na njihovo sajtu piše da ih ima samo u Aksi (na online shopu, naravno, nema presvlake). U Aksi sam kupila, ali nisam pitala za letnju presvlaku.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 10:28:28
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ma ja danas odoh u Aksu i kupujem sve redom ako imaju
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 11:13:25
|
|
|
|
Ana RR
|
Alexx, javi šta si uradila, mi ćemo tek sledeće nedelje ići.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 10.3.2012 1:51:15
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: nokinoki Ne mora da bude MC nego mi materijal na tom sedištu nekako izgleda najbolje pošto se moja beba jako znoju u AS, a imamo kola bez klime i isofixa i tek su sledeće godine u planu za menjanje. Jel mi možeš reći da li je u ovom Pallas sedištu vruće za dete i da li naslon može da se spusti kada je dete u sedištu. Nokinoki naslon se spusta dok je dete u njemu- jednom rukom, rucicom sa prednje strane sedista, cini mi se lakse nego XP, teze nego Tobi jer Tobi ima tu svoj specifican mehanizam i klizenje bez sile. A za materijal ti mogu reci da je meni prijatniji od svih MC, ne znam zbog cega. Doduse mi imamo klimu i nemamo ni inace cesto problem sa vrucinama, tako da ga nismo preterano isprobali na tom polju. Ne znam, nigde nisam procitala da se na to neko kod Cybex-a pozalio. Recaro sa svojim plisancima ima taj problem, al ostala sedista su generalno ok. A koje vi sad imate?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 10.3.2012 12:32:35
|
|
|
|
Mama 78
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr U jajetu Evo ga nase "jaje"
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKEGrčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?