Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.2.2012 18:00:34
|
|
|
|
Nina777
|
Nismo jos kupili, razmisljam sta je bolje, kupiti od 9-36kg odmah ili prvo ona do 18kg, sta je udobnije za duze putovanje, npr na more. Da li ovasto obuhvataju i III grupu mogu da se obore kao grupa II
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.2.2012 18:14:35
|
|
|
|
Ana RR
|
Pa piše da ima 7 položaja naslona, trebalo bi da je to ok.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.2.2012 18:19:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Recaro se obara, a vidim na linku koji je Ana postavila da se i Cybex obara. A koliko je koje udobno to mora da kaže neko ko je koristio, ja sam samo čitala...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 11.2.2012 18:26:57
|
|
|
|
Nina777
|
Pogledacu kad stignem u Aksi imaju Cybex, nego znate li postoje li neka od 9-36kg a da moze baza da im se rotira ka vratima kao kod Bebe Confort Axiss
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.2.2012 14:34:22
|
|
|
|
jance
|
pitanje: kada beba prelazi u AS grupe I? imam nedoumicu, trebali bi uskoro (citaj za mesec-dva) da kupimo AS. trenutno mi majstor putuje u AS jaje marke Bertoni, koje je doslo sa kolicima Bertoni Plazma i prezadovoljna sam. ali, za ovo AS pise da je do 9kg a majstor mi evo sa 4 meseca ima oko 7.5kg pa racunam da ce za najvise mesec dana imati vec oko 9kg, 100g manje-vise. sada, moja nedoumica jeste dali da kupimo AS sediste 0+ ili da odma kupim AS grupe I? nije mi bas najjasnije kada je beba spremna za to AS grupe I? kada ima 9kg ili kad napuni 1 godinu? kad pocne samostalno da sedi?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.2.2012 14:54:34
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jance pitanje: kada beba prelazi u AS grupe I? imam nedoumicu, trebali bi uskoro (citaj za mesec-dva) da kupimo AS. trenutno mi majstor putuje u AS jaje marke Bertoni, koje je doslo sa kolicima Bertoni Plazma i prezadovoljna sam. ali, za ovo AS pise da je do 9kg a majstor mi evo sa 4 meseca ima oko 7.5kg pa racunam da ce za najvise mesec dana imati vec oko 9kg, 100g manje-vise. sada, moja nedoumica jeste dali da kupimo AS sediste 0+ ili da odma kupim AS grupe I? nije mi bas najjasnije kada je beba spremna za to AS grupe I? kada ima 9kg ili kad napuni 1 godinu? kad pocne samostalno da sedi? Kad ima minimum 9 kg i čvrsto sedi, negde oko 9 meseci.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.2.2012 17:10:20
|
|
|
|
Ana RR
|
Jance, mi planiramo negde u martu ili aprilu da kupimo sedište od 9-36kg a Marko već ima 9,5kg i stabilno sedi. Nemoj žuriti, kada otopli i kada mu skineš debelu jaknu lepo će stati u to AS.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 23.2.2012 17:57:48
|
|
|
|
Sashica82
|
Mi imamo Recaro za 0+, i sa 4 meseca imamo sigurno 8 kila. Ne mogu više detetu da oblačim skafander niti jaknicu, jer onda ne može u sedište. Neki dan smo išli na kontrolu kukova, i stavila sam ga u sedište samo u duksiću i pokrila ga ćebetom. Za"starije" sedište nismo jer ne sedimo, bez obzira na kilažu. Sedišta za 9+ kilažu pretpostavljaju da beba već sedi. A i jedva ga zakopčavam u sedištu zbog širokog povoja
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.2.2012 11:17:17
|
|
|
|
nela79
|
Ja maloprije narucila OVO Gledali smo ga za vikend u Aksi i nadam se da cu biti zadovoljna. Dvoumila sam se da li da uzmem ono do 18 kg ili ovo do 36 i na kraju je prevagnulo to da nismo u mogucnosti svako malo mijenjati sjedista. Ovo ima neku polugicu sa strane tako da citavo sjediste moze malo da se nagne.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 28.2.2012 21:03:31
|
|
|
|
ljubičica
|
Mi smo kupili Chicco Proxima auto sedište. Ima 3 položaja i + uložak za male bebe koji se vadi. Na kopči ima alarm i kad hoće da otkopča ono počne da pišti.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 5.3.2012 10:12:57
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ima li neko iskustva sa Cybex sedištima (mene konkretno zanima grupa 2 i 3)?
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 7.3.2012 20:19:29
|
|
|
|
nokinoki
|
Jel može neko da napiše iskustvo sa Maxi-cosi XP sedištem. Već mesecima gledam sedišta i ne mogu da se odlučim ovo mi je za sada favorit.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 7.3.2012 21:31:38
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kad bebci prelaze iz jajeta u veliko autosediste ? Mloja cura ce jos malo 5,5 mes, jel rano sa 6 meseci? Kada je inace dozvoljeno da deca sede? Jer ona je prerasla jaje , neznam jadnicka kako da upakujem
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 7.3.2012 22:15:31
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Kad bebci prelaze iz jajeta u veliko autosediste ? Mloja cura ce jos malo 5,5 mes, jel rano sa 6 meseci? Kada je inace dozvoljeno da deca sede? Jer ona je prerasla jaje , neznam jadnicka kako da upakujem Uskoro će izaći iz skafandera i debele jakne pa će biti lakše. Za veliko sedište treba da ima 9 kila i da baš čvrsto sedi.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 7.3.2012 22:34:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Ima li neko iskustva sa Cybex sedištima (mene konkretno zanima grupa 2 i 3)? JA! Kupil Luki, EXTRA JE! (Grupa II/III) Solution X-FIX Mislim da će Marko svoje sedište prerasti do sledeće zime, a tada će verovatno da dobije ovo: (Grupa I/II/III) Pallas Fix
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 7.3.2012 22:35:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Ovo Markovo se posle tranformiše u Lukino, a oba se na kraju transformišu u buster.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 7.3.2012 23:10:10
|
|
|
|
Ana RR
|
E mi planiramo Marku to sedište da kupimo. Tash, znači zadovoljna si?
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 0:51:11
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Ja se dvoumim između Cybex KLIK i Recaro KLIK, naravno da je i cena odlučujući faktor. Mnogo bi mi značila iskustva. Nina, jeste li već kupili to Cybex? Ana Cybex definitivno. Prvo i najbitnije ima bolje sigurnosne ocene , a onda je i daleko udobnije sediste koje se puno vise i daleko lakse naginje od Recaro. Ali sigurnost na prvom mestu. Ja bih ti samo savetovala da ako mozes pronadjes Cybex Pallas 2Fix koji ima LSP tj "air bag"-ove sa strane i jos vecu bocnu zastitu. Ali da me ne shvati neko pogresno mislim da su 3 najbolja sedista iz ove grupe upravo ova dva i Romer (Britax) Evolva 123. Jedino je Cybex poslednjih godina otisao za koplje gore po sigurnosnim standardima i sto se udobnosti i praktikalnosti tice ubedljivo vodi po mom misljenju. Nama su u jednom trenutku ta 3 bila u uzem izboru pa smo ih testirali.
< Poruku je uredio Bebilina -- 8.3.2012 0:58:36 >
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 1:03:04
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: Nina777 Nismo jos kupili, razmisljam sta je bolje, kupiti od 9-36kg odmah ili prvo ona do 18kg, sta je udobnije za duze putovanje, npr na more. Da li ovasto obuhvataju i III grupu mogu da se obore kao grupa II Ja bih odmah uzela Cybex Pallas Fix ili 2Fix jer po udobnosti ne zaostaje ni za jednim iz grupe 1. Licno ga iz iskustva poredim da Maxi Cosi-jevim Tobi i XP kao jednim od najboljih u toj klasi i definitivno je super izbor za dete od 9+kg.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 1:05:22
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Ima li neko iskustva sa Cybex sedištima (mene konkretno zanima grupa 2 i 3)? Imamo mi sa Cybex X2fix pa pitaj ako nesto zatreba
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 1:27:41
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: nokinoki Jel može neko da napiše iskustvo sa Maxi-cosi XP sedištem. Već mesecima gledam sedišta i ne mogu da se odlučim ovo mi je za sada favorit. Ja ti imam licnog iskustva sa Maxi Cosi i to Tobi i XP kao i sa Priori Fix koje prijateljica ima pa sam ga vise desetina puta premestala Mi smo izmedju Tobi i XP odabrali Tobi jer: - ima sigurniji sistem vezivanja - udobnije (mekse, jastuk za glavu, vise pa u nasim kolima sa visokim staklima dete ipak vidi napolje) - prakticnije podesavanje visine kaiseva i jastuka za glavu jednom rukom pa je u njega prepodne mogla moja cerka a popodne bratanica (sveki ga zato i dalje koristi) XP je takodje super ali u poredjenju sa Tobi-jem ja sam uvek za Tobi. E sad XP poznajem jer ga bratanica sad ima kod roditelja, a nase Tobi kod sveki, pa ga koristimo za nju, ali ipak prednost dajem Tobi. To je sve ako mora da bude MC. Ako ne mora procitaj malo o Cybex Pallas-fix jer njega jos vise preporucujem i da ga je 2008-e bilo u izboru njega bih uzela i pre Tobi. Plus je isofix i pokriva grupe 1-2-3 tako da nema dodatnog troska za jos jedno i problema: sta sa ovim manjim. Jao cure srecno u odabiru! Ja sam to 4 puta prosla i dosta je bilo
|
|
RE: Autosedišta za bebe i decu 8.3.2012 4:32:05
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Većina roditelja, nažalost, još nije dovoljno svesna opasnosti koju donosi vožnja male dece bez dečjeg sedišta u automobilu. Poražavajuća statistika pokazuje da godišnje čak 20 mališana strada u vozilu, a procenjuje se da svega deset_ odsto roditelja kupuje bezbednosno sedište za decu. Sedište mora da ima etiketu koja garantuje sigurnost Kako bi bili sigurni da su odabrali odgovarajuće auto-sedište, roditelji moraju da provere da li je ova oprema testirana, odnosno da li ima etiketu narandžaste boje sa oznakom ECE R44 kao dokaz da je bezbedno i homologovano. Pre kupovine ovog sedišta neophodno je pogledati i da li sedište odgovara kilaži deteta. Inače, na osnovu Zakona o bezbednosti u saobraćaju kazne za ovaj prekršaj kreću se od 15.000 do 30.000 dinara. - Važeći zakon nije dovoljno precizan pošto, primera radi, ne predviđa bezbednosno dečje sedište za decu stariju od tri godine koja nisu dostigla visinu od 150 centimetra, pa zbog toga ne mogu da nose sigurnosni pojas - kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju. Mnogi roditelji smatraju da su njihova deca bezbedna ukoliko im sede u naručju. - Roditelji nisu svesni da prilikom nezgoda mogu svojim telom da povrede decu ukoliko ih drže u naručju. Primera radi, prilikom frontalnog sudara pri brzini od 60 kilometara na čas roditelj od, recimo, 75 kilograma deluje na svoje dete snagom od 1,5 tone - kaže Okanović. U zavisnosti od težine deteta, razlikuje se pet grupa dečjih sedišta sa oznakama 0 za bebu tešku do 10 kilograma, 0+ do 13 kilograma, 0+/1 do 18 kilograma, zatim 1 za dete težine od 9 do 18 kilograma i 2/3 od 15 do 36 kilograma. Cena se, u zavisnosti od grupe sedišta, kreće od 5.000 do 35.000 dinara, s tim što se mogu naći i kombinovana za težinu od 0 do 18 kilograma i od 9 do 36 kilograma. Izvor: Blic Nasla sam za SAD - zakonom su obavezna u svakoj drzavi dok dete ne napuni 3 godinen a u Kentakiju dok dete ne predje 40 inca. klikni
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 8:15:29
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Kad bebci prelaze iz jajeta u veliko autosediste ? Mloja cura ce jos malo 5,5 mes, jel rano sa 6 meseci? Kada je inace dozvoljeno da deca sede? Jer ona je prerasla jaje , neznam jadnicka kako da upakujem Uskoro će izaći iz skafandera i debele jakne pa će biti lakše. Za veliko sedište treba da ima 9 kila i da baš čvrsto sedi. U bre gae znas ti gde je 9 Kg, pa ne bi onda sedela za jos pola godine taru smo stavljali kad je vec cvrsto sedela, ali tada nismo nesto preterano puno putovali kao sad, pa neznam
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 8:25:30
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR E mi planiramo Marku to sedište da kupimo. Tash, znači zadovoljna si? Nisam uzela za Marka još, samo planiram. Lena je kupila sada maloj to sedište, extra je zadovoljna. Kada smo kupovali Luki Cybex, Marko je bio malen, i ovo Pallas sedište sa tim ne-znam-kako-da-ga-nazovem ispred ga je progutalo, virila mu je glava i tabani , pa ja nisam htela. Ali, mislim da bi mu sada odgovaralo! Sada će ići letnja garderoba, pa ćemo gurati ovo što imamo, ali već na sledeću jesen ne staje u njega.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 8.3.2012 8:33:32
|
|
|
|
jance
|
mi smo dobili AS od muzevog sefa, staro je 5 godina ali savrseno ocuvano, i 0+ je! vozili smo majstora za SU za vikend u tome i odusevljen je . dovoljno je visoko da i on moze da gleda kroz prozor pa i nije ni spavao puno tokom voznje, sve mu bilo interesantno.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?