|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
27.1.2011 14:11:28   
Lu
Ma da znam, bezveze i oni očito vide da su se zeznuliuser posted image
Tako nije ni u HR, BiH a da ne govorim o drugim zemljama, svugdje je obavezno do 12 tj. preciznije do 150 cm djetetove visine da bi se moglo bezbjedno svazati pojasom.
Doduše, kad se kaže sjedalica do 12 god.  mnogima je smiješno ali i taj buster je sjedalica i neka djeca od 12 godnemaju 150cm.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 676
30.1.2011 19:04:59   
Modessty
Zene pomagajte. Imam ponudu da mi donesu sediste za Danila iz Italije. Imate li neku preporuku? Mozgamo dal da trazimo do 18kg ili do 36? I koje marke? Na sta da im kazem da obrate paznju? Please HELP

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 677
31.1.2011 11:49:15   
Shishica
Bas sam htela da vas pitam moze li za dete od godinu dana zakonski, a i prakticno da posluzi ovo sediste? Mi bismo ga koristili prakticno veoma malo, kad naidjemo na policiju user posted image A ovako ona uvek sedi kod mene, a na putu za more ce sigurno spavati lezeci na zadnjem sedistu... tako da mi se ne daje 7000 i vise za sediste..

Iskreno.. ko ima para super i ja bi pazarila sve i svasta.. ali mi trenutno zivimo od jedne plate.. Evo kako izgleda ovo lepo sediste bez naslona:

user posted image

Bellelli auto sediste Eos pink jeans -UNIVERZALNO AUTO SEDIŠTE -GRUPA 2 / 3 (od 15 do 36 kg) -JEDNOSTAVAN ZA UPOTREBU -KORISTI SIGURNOSNI POJAS AUTOMOBILA -VELIKA I UDOBNA POVRŠINA ZA SEDENJE -PROIZVEDENO PO STANDARDU ECE R44/04

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 678
31.1.2011 12:04:40   
Jele
Po zakonu ne sme to sedište, ima zakonski propisano koje sedište sme, a ni praktično ti nije to za dete od godinu i kusur, o bezbednosti da i ne govorim. Jesu sedišta skupa, ali su sada već i obavezna, a po meni i veoma važna, tako da ne znam šta da toi kažem, probajte da pozajmite od nekoga za recimo more...

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 679
31.1.2011 12:06:56   
Ana RR
Slažem se sa Jele, to uopšte ne deluje bezbedno a Ema je ipak mala, treba joj stabilno i udobno sedište.
Imaš onaj sajt justklick.rs (tako nešto) prelistaj, mislim da imaju pristupačne cene.

< Poruku je uredio Ana RR -- 31.1.2011 12:08:32 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 680
31.1.2011 12:07:10   
Jeca*
ne moze. Po zakonu je, milslim, za ovo sto si ti postavila, a to je booster, da dete mora imati 3 god i cak mislim da je i visina propisana, tipa 120cm. To je zbog toga sto tek na toj visini dete moze lepo da se veze pojasom. Mozes ti da rizikujes, ali mislim da je kazna veca nego sto sediste kosta.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 681
31.1.2011 12:10:18   
Jele
Evo šiši u aksi za 4500,00
http://shop.aksa.rs/index.php?mod=catalog&op=product&product_id=2313

< Poruku je uredio Jele -- 31.1.2011 12:11:41 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 682
31.1.2011 12:24:28   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Shishica
Mi bismo ga koristili prakticno veoma malo, kad naidjemo na policiju user posted image A ovako ona uvek sedi kod mene, a na putu za more ce sigurno spavati lezeci na zadnjem sedistu...

Zamisli situaciju, vrlo realnu - ona spava na zadnjem sedištu, tvoj muž naglo zakoči i ode ti dete sa sedišta, ko zna gde mu je glava, kako li je mogla da se povredi... Nemoj da si luda, kupite sedište, pozjamite, makar bilo kakvo. Nije to zbog policije, to je zbog sigurnosti TVOG deteta. Saobraćaj je mnogo gušći nego što je bio pre 20 godina, kola su mnogo brža, ludaka ima na sve strane...
Ne razumem kako možete da vozite decu bez sedišta, kako se ne plašite? Ne daj Bože da te u inostranstvu uhvate bez AS, platićeš debelu kaznu i ko zna kakve će još probleme da ti prave.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 683
31.1.2011 12:45:25   
Mishica 77
Potpisujem sve što je Alexx rekla! user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 684
31.1.2011 13:56:38   
Shishica
Mozemo da je vozamo bez sedista jer je vozamo samo po gradu koji je zr a ne bg.. i to kratko. A veoma ne udobno izgleda da tu spava tokom puta. A sigurno dete ne bi samo pustila da spava na zadnjem sedistu!

Hva na preporukama user posted image

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 685
31.1.2011 14:00:48   
*Alexx*

Mozemo da je vozamo bez sedista jer je vozamo samo po gradu koji je zr a ne bg.. i to kratko. A veoma ne udobno izgleda da tu spava tokom puta. A sigurno dete ne bi samo pustila da spava na zadnjem sedistu!

1. Ne možete da je vozate bez sedišta. Ne radi se o policajcima, već o sigurnosti. Ne radi se o razdaljini.
2. Neudobno? Da samo znaš kako se oni lepo tu uvale i prespavaju ceo put.
3. Dete, ako nije u svom AS, ili je tebi na rukama ili leži na samom sedištu. Ako vozač naglo zakoči, ti NE MOŽEŠ da reaguješ na vreme i sprečiš katastrofu. Ne možeš, fizički, fiziološki, ne možeš.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 686
31.1.2011 14:02:09   
Jele
Šišice, mi imamo sedište koje se može spustiti u ležeći položaj, tj. u poluležeći položaj što neka sedišta imaju kao opciju, treba pogledati. Uroš kada zaspi, mm samo povuče AS za tu ručku i on maltene leži, ja ga pokrijem i čovek spava. Eto.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 687
31.1.2011 14:06:34   
Shishica
Hvala Jele !

A Alex mogle bi se prepucavati do sutra, a sad nemam zivaca iskreno...

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 688
31.1.2011 14:13:23   
minavb
Shishi nemoj da si tvrdoglava. Mojoj drugarici se dete povredilo. Imala je godinu i po, drzala je u krilu na zadnjem sedistu i tata je morao naglo da zakoci. Mala slomila rebarce a vozali se po gradu. Veruj mi, najbezbednije je preopisao AS, u tome lepo spavaju a i mozete opasno da platite ako vas policajci uhvate, mnogo vise nego sto sediste kosta. Jeste skupo, mi smo imali srece pa smo dobili i ono najmanje i ono za sedenje, ali i da nismo, kupila bih.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 689
31.1.2011 14:13:34   
Mishica 77
Ludaka ima svuda. Nije važno da li je Bg ili Zr ili Tomaševac. Šiši, nije prepucavanje... samo ti je malo loša logika. Izvini. Auto može biti udaren i na parkingu i dok stojite ispred zgrade. Nije bitan intenzitet saobraćaja. Nikada je ti ne možeš zaštititi koliko i najjeftinije AS. Kapiram finansije i sve to ali makar se uzajmite. Jbg, takvo je vreme došlo. Sigurno ima i polovnih. Dečija bezbednost je na prvom mestu. user posted image

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 690
31.1.2011 14:24:11   
Jele

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Ludaka ima svuda. Nije važno da li je Bg ili Zr ili Tomaševac. Šiši, nije prepucavanje... samo ti je malo loša logika. Izvini. Auto može biti udaren i na parkingu i dok stojite ispred zgrade. Nije bitan intenzitet saobraćaja. Nikada je ti ne možeš zaštititi koliko i najjeftinije AS. Kapiram finansije i sve to ali makar se uzajmite. Jbg, takvo je vreme došlo. Sigurno ima i polovnih. Dečija bezbednost je na prvom mestu. user posted image

Upravo tako, ne zavisi sve nažalost od nas, već i od drugih vozača... Iskreno, mi Uroša stavljamo u AS i do radnje, to mi je čas posla, a znam da je bezbedan. Mm kad mi je pričao pre neki dan kako se neki kreten iz suprotnog smera (trake) počeo klizati na putu prema njemu jer je jurio, nije mi bilo dobro... A i Uroš je bio sa njim, ijuu sva se naježim... Uspeo je na kraju taj vozač da ispravi i prikoči, ali kaže mm da mu nije bilo svejedno...

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 691
31.1.2011 14:32:46   
Shishica
Ma naravno da cemo morati da kupimo pogotovo zbog dugog puta na more! Ali brate mili nismo losi roditelji zato sto razmisljamo o finansijama, zato sto je vozamo tako sto je drzim u krilu a ne u onom malom sedistu koje imamo iz kolica..

Trazicemo one koje mogu do trece godine. Taj Smeskicin mi super izgleda. A ovi koji mogu da se spuste su manji zar ne?

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 692
31.1.2011 14:33:52   
nela79
IZVORNA PORUKA: Jele

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Upravo tako, ne zavisi sve nažalost od nas, već i od drugih vozača... Iskreno, mi Uroša stavljamo u AS i do radnje, to mi je čas posla, a znam da je bezbedan. Mm kad mi je pričao pre neki dan kako se neki kreten iz suprotnog smera (trake) počeo klizati na putu prema njemu jer je jurio, nije mi bilo dobro... A i Uroš je bio sa njim, ijuu sva se naježim... Uspeo je na kraju taj vozač da ispravi i prikoči, ali kaže mm da mu nije bilo svejedno...

Upravu ste za sigurnost 100%.
I ja sam srecna samo sto se ovaj moj mali divljak navikao na sjediste. Sjediste je u auto stavljeno cim je mogao da sjedi, ali kako izadjemo iz nase ulice on pocne da vristi i hoce da izadje. Ma ne mozes ga slusati koje je to vristanje. Voljela bi da mi je tad neko dao recept kako da ga zadrzim u njemu. Ali srecom nekako je presao tu fazu, jednostavno dijete sazri. Sad me malo nervira sto mu glava leti napred ka zaspi u sjedistu. Izabrali smo ono do 36 kg. Mozda bi bilo bolje da smo izabrali ono do 18 pa da mogu da ga oborim u polulezeci polozaj, al sta je tu je, kontali smo ovako cemo bolje proci finansijski, jednom kupis i nema mijenjanja kako dijete raste. U svakom slucaju glasam za sigurnost djeteta.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 693
31.1.2011 14:42:56   
minavb

Ma naravno da cemo morati da kupimo pogotovo zbog dugog puta na more! Ali brate mili nismo losi roditelji zato sto razmisljamo o finansijama, zato sto je vozamo tako sto je drzim u krilu a ne u onom malom sedistu koje imamo iz kolica..

Naravno da niste. Kako nemate od nekoga da nasledite, to bi bilo idealno?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 694
31.1.2011 14:43:18   
marija32

Iskreno, mi Uroša stavljamo u AS i do radnje, to mi je čas posla, a znam da je bezbedan.

Tako i mi radimo. Deca se uce od malih nogu. Moje starije dete je od rodjenja bilo u AS, poslednju godinu, dve ima buster, i prvo sto uradi kada udje u auto je da se veze.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 695
31.1.2011 14:43:58   
Jele

Trazicemo one koje mogu do trece godine. Taj Smeskicin mi super izgleda. A ovi koji mogu da se spuste su manji zar ne?

Misliš u ležeći položaj? Ovo naše je do 18kg... Sad tražim ona od 9-36kg a da može da se spusti u taj poluležeći položaj.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 696
31.1.2011 14:45:12   
marija32

Shisi, kada se vozite, obavezno se ti vezi, pa bebanu u krilo.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 697
31.1.2011 14:46:41   
nela79
Mislim da ta do 36 kg ne mogu da spustaju naslon. Ona se rastavljaju pa ostane booster(neko je postavljao sliku ranije)

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 698
31.1.2011 14:49:23   
Jele

IZVORNA PORUKA: nela79

I ja sam srecna samo sto se ovaj moj mali divljak navikao na sjediste. Sjediste je u auto stavljeno cim je mogao da sjedi, ali kako izadjemo iz nase ulice on pocne da vristi i hoce da izadje. Ma ne mozes ga slusati koje je to vristanje. Voljela bi da mi je tad neko dao recept kako da ga zadrzim u njemu. Ali srecom nekako je presao tu fazu, jednostavno dijete sazri. Sad me malo nervira sto mu glava leti napred ka zaspi u sjedistu. Izabrali smo ono do 36 kg. Mozda bi bilo bolje da smo izabrali ono do 18 pa da mogu da ga oborim u polulezeci polozaj, al sta je tu je, kontali smo ovako cemo bolje proci finansijski, jednom kupis i nema mijenjanja kako dijete raste. U svakom slucaju glasam za sigurnost djeteta.

Nela, možda da mu okačite igračke ispred, ima sad raznoraznih zezalica, kao neki volan sam videla, pa kao i oni vozeuser posted image ...

Nela, ja sad tražim to od 9-36kg jer Uroš ima 17 kg i krupan je pa je prerastao ovo staro AS.. E sad, na nekim iz te grupe od 9-36 ima opcija poluležećeg položaja, recimo Neptun Kikov Nema tu opciju, a opet Storčmule Star Lajt ima...

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 699
31.1.2011 14:55:13   
nela79

IZVORNA PORUKA: nela79

Nela, možda da mu okačite igračke ispred, ima sad raznoraznih zezalica, kao neki volan sam videla, pa kao i oni vozeuser posted image ...

Nela, ja sad tražim to od 9-36kg jer Uroš ima 17 kg i krupan je pa je prerastao ovo staro AS.. E sad, na nekim iz te grupe od 9-36 ima opcija poluležećeg položaja, recimo Neptun Kikov Nema tu opciju, a opet Storčmule Star Lajt ima...

Ma sad  je Jele super, navikao se divljakovic. A u tom ranijem periodu, ma nebi mu 100 igracaka pomoglo. Bilo je izaci ili puknut. Ma ne mozes to ni da zamislis. I onda svako malo idemo kod mojih u Bosnu. Zamisli kako mi je bilo, vise je visio po meni nego je sjedio. user posted image Hvala Bogu taj je period iza nas.

Ja sam ta najveca AS vidjela samo ta koja se ne spustaju. Voljela bi da smo nasli jedno takvo kad smo vanji kupovali AS

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here