|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
31.1.2011 15:09:36   
Trudnicica83

IZVORNA PORUKA: Jele

na nekim iz te grupe od 9-36 ima opcija poluležećeg položaja, recimo Neptun Kikov Nema tu opciju, a opet Storčmule Star Lajt ima...

Ja bas trazim takvo sediste, 9-36 a da moze naslon da se obara. Jel znas kako se pise to sediste? Gde ima da se kupi i po kojoj ceni? Uh, koliko pitanja...user posted image

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 701
31.1.2011 15:24:20   
nela79
Evo nasla sam ti na netu mislim da su to ta sjedista. Izvinjavam se unaprijed sto jos nisamnaucila napraviti link
http://www.storchenmuehle.de/en/car-seats/

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 702
31.1.2011 15:27:28   
Snelle
Koliko ja znam, u Srbiji u prodaji nema ovih sedišta, a ona koja su od 9-36kg se ne spuštaju, zato sam ja naručila ono do 18kg. Jeste finansijski neisplativo, ali ne mogu da gledam dete kako joj se, kada spava, glava klati napred-nazad user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 703
31.1.2011 15:29:43   
nela79
I meni se to cini, al sta da radimo, trebalo nam je sjediste kupili smo ono koje smo mogli da priustimo.
Za ovo sljedece cemo vjerovatno uzeti ovo do 18 kg, a onda booster. Mislim da ce to biti dovoljno

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 704
31.1.2011 15:31:03   
Snelle
Nela, i ja sam planirala posle ovog booster, i onda nisam u velikom finansijskom gubitku user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 705
31.1.2011 15:32:57   
Trudnicica83
Nela hvala! Snelle, ja svakako hocu ovo sa spustanjem naslona, bas me briga za pare, ima da svi daju po malo! A kad sam ih onako ovlas gledala po radnjama, na prvi pogled mi se ucinilo da bas ta od 9-18 ne mogu da se spustaju, jer su nekako iz jednog dela, a ova od 9-36 su lepo iz dva, pa sam zato pomesala.

Znaci sva sedista od 9-18 mogu da spustaju naslon? Tacno su zato ta i skuplja...user posted image

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 706
31.1.2011 15:36:38   
Snelle
Trudnicice, ja sam gledala online, i svuda piše kao objašnjenje da ta od 9-18kg mogu da se spuštaju. Evo ja sam naručila OVO i tu piše da naslon ima više položaja. Javljam utiske kad stigne! 

"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 707
31.1.2011 15:37:27   
nela79
Ta do 36kg mozes da spustis al skroz do zemlje user posted image . I onda se naslon skroz odvoji

Direktna veza do poruke: 708
31.1.2011 15:46:54   
Jele
Uroš se nikada nije bunio sem na dužim putovanjima kada mu dosadi pa onda smišljam svašta da ga zabavim... Sad nađoh kojekakve stvarčice:

user posted image

user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 709
31.1.2011 15:48:21   
Jele

IZVORNA PORUKA: Trudnicica83

IZVORNA PORUKA: Jele

na nekim iz te grupe od 9-36 ima opcija poluležećeg položaja, recimo Neptun Kikov Nema tu opciju, a opet Storčmule Star Lajt ima...

Ja bas trazim takvo sediste, 9-36 a da moze naslon da se obara. Jel znas kako se pise to sediste? Gde ima da se kupi i po kojoj ceni? Uh, koliko pitanja...user posted image

sad tek videh poruku, sorry, ali evo nela ti napisala user posted image

Direktna veza do poruke: 710
31.1.2011 16:21:03   
choopa choops
Ko je pitao za Britax Evolvu user posted image nema je u Srbiji, CG, HR, BiH. Zapravo nije je bilo prije  godinu i po kad sam ja narucivala za L user posted image .
Onda sam kupila Storchemuehle user posted image Ali iz Austrije mi je poslala drugarica user posted image Savrseno je sjediste, moze malo da se nagne, ali nije to Bogznasta. E sad kod nas imaju da se kupe u Encimenciju takva Recaro sjedista. To vam je potpuno isto. Tipa Neonato i Cam. Ista firma ih proizvodi, ali se razlicito zovu. Ja sam uzela STM samo radi boje, jer za djevojcice i nemaju neki izbor Recaro, ali cu M da uzmem vjerovatno recaro, ako ne budem opet mogla da narucim STM.

Ako koga interesuje, nek pita slobodno.user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 711
31.1.2011 16:35:14   
Lu
IZVORNA PORUKA: Shishica

Ma naravno da cemo morati da kupimo pogotovo zbog dugog puta na more! Ali brate mili nismo losi roditelji zato sto razmisljamo o finansijama, zato sto je vozamo tako sto je drzim u krilu a ne u onom malom sedistu koje imamo iz kolica..

Trazicemo one koje mogu do trece godine. Taj Smeskicin mi super izgleda. A ovi koji mogu da se spuste su manji zar ne?

Shishice nisi loš roditelj, možda samo nisi dovoljno svjesna opasnosti jer dijete na krilu nije nikako sigurno bila ti vezana ili ne,evo pogledaj OVAJ video možda ti bude jasnije.
Ne moraju sjedalice da koštaju 200 eura ali bolje je staviti bebu-dijete u bilo kakvu nego nikakvu, može se naći i dobra polovna sjedalica ako nemate novaca za nova, treba prije svega misliti na djetetovu sigurnost i da nam je to ispred svih drugih prioriteta!user posted image

Pročitajte i ovo:

Usprkos Zakonu koji propisuju korištenje autosjedalice, mnogi ljudi i dalje nastavljaju dovoditi život svoje djece u opasnost. Većina sudara dešava se unutar nekoliko desetaka kilometara od kuće. Upravo iz tog razloga je važno da se dijete prevozi u odgovarajućoj autosjedalici svaki put kad je u vozilu. Bez iznimke. Bez izgovora. Mnogi odrasli misle da je držanje djeteta u krilu jednako sigurno kao i prijevoz djeteta u autosjedalici i da će, ako do sudara dođe, imati dovoljno vremena i snage da zadrže dijete u naručju i zaštite ga.

Istina je sasvim drugačija.

Držanje djeteta u naručju ili krilu najgora je moguća opcija za prijevoz u automobilu. U trenutku sudara djetetova će se težina mnogostruko uvećati (bit će to veća što je brzina vozila veća) i dijete će poletjeti prema kontrolnoj ploči ili kroz vjetrobransko staklo. Ilustracije radi, kod sudara pri brzini od 50 km/h, dijete će udariti u prvu prepreku istom jačinom kao da je palo s prozora na trećem katu. Jednostavno rečeno - ne postoje ruke jake dovoljno da zadrže dijete u trenutku sudara i spriječe njegovo izlijetanje. Kod sudara pri brzini od 40 km/h, potrebna je samo četvrtina sekunde da dijete udari u prvu prepreku.

Vezanje dvije osobe istim pojasom također nije dobra ideja. Nećete biti zaštićeni ni vi ni dijete ako dijete držite u naručju i vežete pojas oko vas oboje.

Dijete staro osamnaest mjeseci putovalo je sa svojim roditeljima kasno noću. Dječak je spavao prije nego što su krenuli i majka ga nije željela probuditi stavljanjem u autosjedalicu. Umjesto toga, stavila ga je u naručje i vezala sigurnosni pojas oko njih, vjerujući da ih je tako osigurala.

Obitelj se kretala kroz raskršće kad je naletjela na drugi auto.

Dijete je poginulo, zdrobljeno majkom s jedne i sigurnosnim pojasom s druge strane. Kičma mu se slomila, a glava udarila u kontrolnu ploču.

Roditelji nisu imali pojma koliko je takav način prijevoza opasan i koliko je autosjedalica sigurnija.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 712
31.1.2011 16:43:49   
Lu
IZVORNA PORUKA: Modessty

Zene pomagajte. Imam ponudu da mi donesu sediste za Danila iz Italije. Imate li neku preporuku? Mozgamo dal da trazimo do 18kg ili do 36? I koje marke? Na sta da im kazem da obrate paznju? Please HELP

Mod, možeš reći to od 9-36, bitno je da ima poluležeći položaj za spavanje, ali su ona malo skuplja od recimo 9-18, kakva je tvoja financ. situacija i koliko je bitno njima koji ti poklanjaju, ti najbolje znaš.
Bitno je da ima oznaku ECE R44/04, dalje su sve finesseuser posted image
Ako oni imaju djecu vjerojatno će dobro izabratiuser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 713
31.1.2011 22:24:13   
Jele
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Ko je pitao za Britax Evolvu user posted image nema je u Srbiji, CG, HR, BiH. Zapravo nije je bilo prije  godinu i po kad sam ja narucivala za L user posted image .
Onda sam kupila Storchemuehle user posted image Ali iz Austrije mi je poslala drugarica user posted image Savrseno je sjediste, moze malo da se nagne, ali nije to Bogznasta. E sad kod nas imaju da se kupe u Encimenciju takva Recaro sjedista. To vam je potpuno isto. Tipa Neonato i Cam. Ista firma ih proizvodi, ali se razlicito zovu. Ja sam uzela STM samo radi boje, jer za djevojcice i nemaju neki izbor Recaro, ali cu M da uzmem vjerovatno recaro, ako ne budem opet mogla da narucim STM.

Ako koga interesuje, nek pita slobodno.user posted image

Mene zanima Čupa. Da li se dete ako recimo ima 17 kg i visoko je oko 1m na tom storčmule AS vezuje pojasevima samog sedišta (što bih ja volela) ili se provlače pojasevi auta? Kažeš nije bogznašta ležeći položaj, a da li je makar dovoljno udoban za duža putovanja, itd? Daj malo detalja user posted image
Fala unapred user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 714
31.1.2011 22:35:17   
choopa choops
uuuuuuuuhu Jele 17kg user posted image Mi jedva 12/13kg user posted image

Pa kako da ti kazem...Sjediste jeste malo uze, ali mislim da bi komotno mogao u njemu da bude vezan user posted image Cini mi se da bi mogao jer su dosta dugacki pojasevi. L ima 92cm i ima mjesta poprilicno. Ali opet ona  je sitna, pa ne znam tacno da ti kazem, ali imam priju koja ima dva momka u tim sjedalicama, pa cu da je pitam kako joj se cini. Koliko ja znam pojasevi se skidaju od 18kg, pa se onda veze samo sa auto pojasom. 
A taj nagib...pa zavisi i od samog sica u autu. Nas je dosta kos (je l' se tako kaze user posted image ), pa onda kad sjediste iskrivim to nije mnogo. Ali AS je sama od sebe mnogo udobna. Ima te jastucice oko guze i oko glave (sigurno si cula za SIP), pa iako sjedi nije bas kao da je na stolici. Ne znam, ja sam dosta zadovoljna user posted image

Ću ti javnem cim pitam user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 715
31.1.2011 23:02:50   
choopa choops
Samo da ti pokazem ako nisi vec i sama trazila (Recaro=STM, samo razliciti dezeni)
KLIK

E (kako su slatke user posted image ) ovakva je Larina identicna
STM

< Poruku je uredio choopa choops -- 31.1.2011 23:04:57 >

Direktna veza do poruke: 716
1.2.2011 9:57:35   
Jele
Hvala Čupa user posted image Sad se troumim i četvoroumim između STORCHENMÜHLE MY SEAT XL I IPAI, RÖMER KID PLUS, GRACO JUNIOR MAXI, CONCORD LIFT PRO I NEKO RECARO....Jel' znaš nešto kakva su Römer sedišta?

Direktna veza do poruke: 717
1.2.2011 11:21:56   
Lu
Jele Romer sledalice su na svim testovima sigurnosti na vrhuuser posted image
Ja nisam bila u prilici da kupim Romer pa sam uzela ovo Graco Junior Maxi, šta da kažem nije loše i služi svrsiuser posted image
Još uvijek imamo naslon na busteru i mislim da ćemo ga imati još par godina, jer štiti glavu i kroz njega ide pojas od auta tako da je podesiv po visini djetetauser posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 718
1.2.2011 11:30:55   
usamljena
Lu u potpunosti se slazem s tobom vezano za sigurnost. Bolje bilo kakvo AS nego nikakvo, ima i polovnih. Ja sam isto citala za Romer da je naj, naj na testovima ali ja na zalost nisam bila u prilici da ga kupim jer je zaista cena bila previsoka za nas.

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 719
1.2.2011 12:40:11   
Didy
Ja kritikujem sve one koji ne voze svoje dete u AS. Najbolje prijatelje, rođake, poznanike... Sve... I budem baš gruba! I svašta im kažem... Ako hoće da se ljute, nek se ljute, ali meni je nezamislivo voziti dete u autu i držati ga na rukama, pogotovo na dužim relacijama. Osim što nije bezbedno, nije ni udobno ni mami ni bebi.
Mi smo Stefana od prvog dana stavljali u jaje koje smo pozajmili od kumova, posle smo dobili od mog ujaka sedište do 18kg. Nije neka marka, već sam i zaboravila koja je, ali je dobro služilo. Pre nekoliko meseci smo kupili ono do 36kg što se transformiše u buster posle. Isto je neki manje-više anonimus, ali smo gledali karakteristike svih sedišta koja smo našli u našem mestu i shvatili da ovo najviše nudi za tu cenu. Meni su važni i oni bočni štitnici za glavu, a ovo naše ima baš široke. I dosta je udobno, a platili smo ga nepunih 5 hiljada. Ne može da se obori, ali može malo da se donji deo povuče napred, taman dovoljno da detetu glava ne pada napred. Iskreno, sada se retko i desi da spava u autu, od leta nismo išli na neke duže destinacije, a tad smo imali još ono do 18 kg.
Ono do 18 kg je moglo da se izvuče, ali je mm čitao da to nije baš bezbedno, pa smo vrlo nerado to radili. Kad smo išli na more, celu noć je prespavao u tome i mislim da mu je bilo udobnije u tome nego na mojim rukama ili na zadnjem sedištu automobila, kako su nas roditelji nekad vozili. Srećom, svest roditelja se menja iz generacije u generaciju, što je dobro.
Ja bih stavila te kazne za AS toliko velike da nikom ne bi ni palo na pamet da vozi dete bez sedišta. I još bih naplaćivala i ako dete nije dovoljno čvrsto vezano, ako sedalica nije pravilno postavljena, ako nije prilagođena uzrastu... I napravila bih jedan ceo mesec da zaustavljaju svakog dana i proveravaju i da budu baš rigorozni. Ako je novčana kazna, a ne briga o bezbednosti sopstvene dece presudna da natera roditelje da budu savesni, onda bih ih klepala po novčaniku sve dok im ne izbijem i poslednji dinar. Surova sam, ali mislim da je to jedino rešenje.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 720
1.2.2011 12:43:01   
Jeca*
ok, rekla si....hajde sad brisi u Temu pomirenja user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 721
1.2.2011 12:44:28   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Didy

Ja bih stavila te kazne za AS toliko velike da nikom ne bi ni palo na pamet da vozi dete bez sedišta. I još bih naplaćivala i ako dete nije dovoljno čvrsto vezano, ako sedalica nije pravilno postavljena, ako nije prilagođena uzrastu... I napravila bih jedan ceo mesec da zaustavljaju svakog dana i proveravaju i da budu baš rigorozni. Ako je novčana kazna, a ne briga o bezbednosti sopstvene dece presudna da natera roditelje da budu savesni, onda bih ih klepala po novčaniku sve dok im ne izbijem i poslednji dinar. Surova sam, ali mislim da je to jedino rešenje.

Moram se složiti sa tobom, bezbednost deteta pre svega!!!!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 722
1.2.2011 12:46:36   
Didy

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

ok, rekla si....hajde sad brisi u Temu pomirenja user posted image

Što? Šta se tamo događa?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 723
1.2.2011 12:49:53   
lanajelena
Neko je gore spominjao sedista po tezini onda bi moja Lana jos uvek dzedzala u jajetu user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 724
1.2.2011 12:54:15   
Didy
Mi smo iz jajeta izašli čim je počeo lepo da sedi. Noge su mu virile iz jajeta i to mi je bilo jako nebezbedno jer nije mogao skroz da ih opruži, već se opirao o sedište.
Inače, gledala sam neke emisije o as i o vožnji dece u sedištu kojem još nije doraslo. To može biti jednako opasno kao i voziti dete bez as. Npr. one sedalice gde se dete kači pojasom iz auta - ako dete nema određenu težinu i visinu, pojas ga jednostavno udavi pri nekoj nezgodi jer mu dođe skoro pod vrat.user posted image Uopšte nije naivno.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Njoj je 15, jednom nogom još u detinjstvu,...
Teško je imati 15 godina. Takođe je prilično sjajno biti 15. 15 je hodajuća kontradiktornost.
Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here