RE: Voda (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Sanja90 -> RE: Voda (20.3.2013 19:06:26)

IZVORNA PORUKA: Snelle

To ćeš najbolje odrediti ako uzorak daš mužu na testiranje. Ako tokom testiranja tm napravi facu kao da je mleko izuzetno grozno i odvratno, onda da, tvoje mleko je definitivno jako, i ima previše masnoće, a malo vode, i zato je dodatak prokuvane vode neophodan [sm=jezicek.gif]

Snelle nadam se da se salis[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Moiraina -> RE: Voda (20.3.2013 19:22:34)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Moiraina , evo tema o patronaznim sestrama KLIK pa udri hejt tamo [sm=smiley1.gif]
jesu one svaka na svoju ruku ali svaka njima cast [sm=smiley1.gif]

Ma joooj ne hejtujem ja nikog, ali priznajem da sam malo u brzini napisala, iznerviralo me ono prejako mleko.
A vezano za temu, ja sam ovakav savet dobila oba puta (ista patronažna): posle SVAKOG podoja ponuditi detetu vodu, mora da popije bar malo, a ako popije više od 30ml, gladno je i treba mu napraviti formulu [sm=smiley24.gif]

Olga75 -> RE: Voda (20.3.2013 19:30:32)

taj savet za vodu sam dobila i ja
i tako sam proveravala kad mi je bilo sumnjivo da li dosta siki i bila je istina
prvie dve nedelje ( a ona je bila nedonosce sa produzenom zuticom ) jeste pila vodu ali kad se laktacija uspostavila nije htela
doduse ja sam davala flasicu pa kad krene da pije onako da se cuje otimala sam joj i daval adaptirano kasicicom ali to je druga tema [sm=smiley1.gif]

pocahontas -> RE: Voda (20.3.2013 19:53:00)

da li neko zna, koliko otprilike vode treba da popije beba koja ima 4 podoja, povrce jedan obtok i pahuljice (koje se prave sa vodom)jedan obrok?

Olga75 -> RE: Voda (20.3.2013 19:55:01)

New Mom je astavila tabelu , trebalo bi malo prosetati stranama[sm=smiley24.gif]
podizala sam ja taj post
nadam se da cu ga ponovo naci

Sanja90 -> RE: Voda (20.3.2013 19:56:35)

Pa posle nemlecne hrane ponudis vodu i to je to,a ako nece tu je sika koja isto sadrzi vodu.

World -> RE: Voda (26.3.2013 13:29:39)

moja beba ima 3,5 mjeseca, dojim je i nisam joj davala vodu.. poslednjih nekoliko dana je bila nesto zlovoljna pa sam joj pokusala dati malo vode, pojela je 2-3 kasicice prokuvane cesmovace..... dr nam nije savjetovala nista, nisam je ni pitala, priupitacu na narednoj kontroli... mislim da joj treba vode da bi se bunila bar malo?

Sanja90 -> RE: Voda (26.3.2013 13:34:00)

Ako je samo dojis nema potrebe da joj dajes vodu,jer u prednjem mleku se nalazi voda koja sluzi da bebi utoli zedj,a zadnje mleko koje je i masnije sluzi da beba dobija na tezini i utoli glad. Malo sam traljavo objasnila ali mislim da mozes da shvatis sustinu[sm=smiley36.gif]

World -> RE: Voda (26.3.2013 13:45:09)

hvala sanja, dobro si objasnila[sm=smiley1.gif]

ja sam se vodila tim principom da ne treba, ali eto, racunam ako joj je nekad mozda prevruce, pa cisto da ponudim, nece joj nista biti...

citala sam sve sta su zene pisale, pa otprilike neko ovako neko onako, nema tu neke egzaktne nauke, nego kako ko misli da treba... jedino se protivim seceru i limunu, strasno.. ne znam da li cu djetetu dati secer da jede i kad poraste, a kamoli sad.. [sm=smiley36.gif]

Sanja90 -> RE: Voda (26.3.2013 13:49:12)

Pa zna se da se secer ne daje malom detetu,kao ni limun,kivi,narandze,visnje,jagode(ne znam da li sam neko voce propustila) pre navrsene prve godine zbog alergija,ali da ne idemo u off,dokle god beba iskljucivo sisa ne treba mu voda.

Figaro88 -> RE: Voda (26.3.2013 13:56:18)

Moj stav je da bebi uvek treba nuditi vodicu izmedju podoja-obroka na flasicu,pogotovo leti.Andrea je pila vodicu i kad je sikila a obavezno posle kada smo presli na ad.Ali nikako secer u vodu,limun i ostalo,samo prokuvana voda.Ja sam se porodila u avgustu,bilo je bas toplo,pila je vodice stalno posle obroka,i nije zbog toga manje ruckala.A kad pitas pedijatre svaki ima drugacije misljenje,pa je onda najbolje raditi ono sto bebcu i mami odgovara....

World -> RE: Voda (26.3.2013 14:11:59)

pa ja nesto racunam s obzirom da je zima da joj ne treba... da je ljeto bila bi druga prica...

Sanja90 -> RE: Voda (26.3.2013 16:20:03)

"Vodaaa,vodaaaa,vatraaa,snijeg,kisaaa i vijeetaar,pomaze Bog domu ovomeee i onomeee i ukucanima i svima prisnimaaa,joooj alah se uvalihhh.......Ja ne mogu ovako radit i dosta tandara i mandara i pu osvecena ti vodica"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Malo za smeh,uvek se toga setim kad citam ovu temu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Voda (5.5.2013 18:20:21)

Vi, mame koje dajete vodu, cujte i pocujte [sm=smiley36.gif]. Samo me zanima koju vodu dajtee, da li prokuvavate, koliko dajete, kada u odnosu na podoj?. Ja bih samo za pocetak da naviknem dete na ukus vode, recimo enterokind kapi za grceve davala bih u kasicici vode, a to dajem oko 4x dnevno.

Sanja90 -> RE: Voda (5.5.2013 18:34:23)

Rosita sto bi joj davala vodu? Beba ti je jos uvek mala,a za nju je najbolja sika,jer se u prednjem mleku nalazi mnogo vode,tako da kada beba siki kratko znaci da je zedna,a kada siki dugo onda je gladna jer joj treba masnije ono zadnje mleko,pri tom mleko stiti bebina creva i zeludac,dok voda tu zastitu spira.

branki* -> RE: Voda (5.5.2013 18:36:25)

ja sam bozi davala rosu,prokuvanu.pocela sam sa 3 meseca.i sad pije rosu,ali ne kuvam,mada popije i sa cesme.

Rosita -> RE: Voda (6.5.2013 10:37:58)

Samo skupljam informacije i iskustva. Hvala :)

Figaro88 -> RE: Voda (6.5.2013 10:41:05)

Rosu,bebi odmenjsu ili bebi humanu,rosu i cesmovacu sam prokuvavala.
Sanja a jesi ti pedijatar,ili si zavrsila neki drugi smer medicine[sm=smiley1.gif]?

cockic -> RE: Voda (6.5.2013 10:51:34)

mi svi pijemo samo flasiranu,i to uglavnom rosu.ali u zadnje vreme i vlasinu ili prolom.deca od rodjenja piju samo flasiranu.sin u vrticu pije sigurno cesmovacu.ali kuci samo flasiranu.pijem je i ja od kad upozna mm,znaci 7 godina.a mm preko 20 godina pije samo flasiranu,cesmovacu ne pije.on me je i navikao na flasiranu.sad cesmovacu nema sanse da popijem.

a deci sam flasiranu kuvala do 3 meseca,od tad samo iz flase sam im davala.ceri grejala jer je pila i ad.ali nisam prokuvavala.mada lose su mi pili vodu kao bebe.sin vodu tek sa 14m poceo da pije,do tad samo sika.a cera od 8m pocela je vodu.

Sanja90 -> RE: Voda (6.5.2013 10:57:05)

Nisam pedijatar,ali moze se reci da sam bila na casove[sm=smiley36.gif] u stvari ja sam izucavala sve sto je vezano za dojenje od anatomije dojke pa do prestanka dojenja posle prvog deteta,u grupi sam podrska dojenju poznate savetnice za dojenje Tereze Kis Miljkovic koja se vec 15god.bavi tom temom i onome sto je donela svetska zdravstvena organizacija i koja volontira u udruzenju "Roditelj". Sve informacije koje znam su 100% tacne i trudim se da svo svoje znanje prenesem dalje da bi zene bile informisane na pravi nacin,pogotovo novopecene mame,jer na zalost pedijatri sada samo lece decu i ne zele da se bave problematikom dojenja koja je u Srbiji porazavajuca svega 13%,a na majkama je da li ce to poslusati ili ne[sm=smiley1.gif]

Sanja90 -> RE: Voda (6.5.2013 11:00:01)

e i da,u porodici imam lekare tako da je i to dodatni plus[sm=smiley1.gif]

Moiraina -> RE: Voda (7.5.2013 23:57:23)

Sanja, ja sam mislila da si ti savetnica za dojenje... Mislim, to si negde i napisala, ali ok... Eto, i ja sam u toj FB grupi [sm=smiley1.gif] i svašta nešto korisno sam naučila vezano za dojenje i tako...
Nego, ja nemam pojma kako da ovog mog bebca nateram da pije vodu. Kad su bile one vrućine, noćna pelena mu je bila skoro prazna, što se nikada ranije nije dešavalo. Štaviše, ranije je bila pre-pre-prepuna, a tih dana prilično suva [sm=zmeden.gif]. Brine me što je pre toga bio bolestan (ništa strašno, ali ipak...), slabije je sisao, kašice isto slabo jeo, i opet nije hteo vodu. I od tog slabijeg sisanja meni se dosta smanjilo mleko, sada se tek polako vraćamo u normalu. Slabije je piškio i preko dana, baš me bio strah da ne dehidrira. Jutros je pelena bila manje-više ok... Uglavnom, dajem mu iz čaše sa piskom (probala flašicu - neće), popije tek ponekad par gutljaja (danas npr. nije hteo uopšte). Probala običnu vodu (Rosu) i razblažen sok, neće. Probala kašičicom - pljuje. Čak sam razmišljala da probam na špric, ali kontam, da je žedan - valjda bi pio [sm=zmeden.gif]. Strah me da mu se ne vrati urinarna infekcija, znam da bi i zbog toga trebalo da uzima više tečnosti, ali eto, redovno mu nudim, pa valjda počne da je pije...

Rosita -> RE: Voda (8.5.2013 9:59:27)

Mo, počeće, držimo pesnice [sm=smiley1.gif]

Ljudi, a što rosa, ja tu vodu ne podnosim, teška mi, kao da metal pijem. Slično i prolom. Ostale su mi manje više iste.

branki* -> RE: Voda (8.5.2013 10:02:17)

nama na institutu za majku i dete rekli -rosa[sm=smiley20.gif]

Sanja90 -> RE: Voda (8.5.2013 10:30:49)

Sve flasirane vode su u principu iste,preporucuju rosu jer je bila akcija da kupovanjem rose vode pomazete preveremeno rodjenim bebama,i tako ostade rosa kao najbolja[sm=smiley36.gif] Ja sam mojima davala (posle 6 meseci) aqua viva vodu(ili kako se vec pise) ili prokuvam cesmovacu,ali da napomenem da flasirana voda ne sme ostati otvorena vise od 3 dana.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>