Mama.Veki -> RE: Voda (8.5.2013 12:14:29)
|
Bea, ja ne ogranicavam koliko vode ispije moj sin, i ne merim uopste, kad vidim da mu je flasa sa vodom prazna, dolijem vode, ili mi on sam donese. Jedino kad vidim da je uzeo da pije vodu, a ja mu vec pripremam obrok onda mu kazem da ne pije puno vode, jer treba da jede. I uvak me poslusa. Isto negde imam procitano da u toku obroka ako se dete napije i malo vode lakse pojede obrok. Pa sam probala kad vidim da brljavi i kao da podmacka malo pa mu bolje ide [sm=smiley36.gif] U vezi davanja vode bebama, slazem se sa Mod. Ako se bebi pije voda dala bih joj malo, zasto da ne. Ako je vruce napolju, izmedju obroka, pa i beba koliko vode moze da popije-najvise dve kasicice, i to pola se prospe. To je tako zanemarivo za da bi bilo smetnja obroku. Plus, tacno da majcino mleko sadrzi najveci procenat vode, ali sad izmedju obroka pak treba da joj nudis dojku za gutljaj tecnosti... [sm=zmeden2.gif] Moj sin nije hteo vodu, a cak nije bio na ekskluzivnom dojenju do 6 meseci, nije voleo vodu, nekad bi popio malo caja, ali sada samo vodu pije. Nekad se naliva ko kamila, nekad ceo dan mnogo malo popije, ali valjda zna koliko mu treba.
|
|
|
|