RE: Voda (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

caca81 -> RE: Voda (12.3.2013 13:07:22)

IZVORNA PORUKA: pandina

A kada ste prestali da prokuvavate vodu, odnosno da dajete flasiranu vodu? Da budem preciynija, kada sme da se da obicna cesmovaca?

Česmovaču sam prokuvala do bebinog 7. meseca, a onda davala neprokuvanu.

zoća -> RE: Voda (12.3.2013 13:08:07)

beba koja sisa sa majčinim mlekom dobija dovoljno vode,treba ponuditi da pije ali ako neće ništa,tek sa uvođenjem čvrste hrane treba malo insistirati na vodi

bojanica7 -> RE: Voda (12.3.2013 14:27:16)

jovice, ne moras. tek kad bude poceo da zvace [sm=smiley1.gif] skoro 90 odsto mleka je voda i potpuno je nepotrebno nuditi vodu. gala dobila prvi gutljaj vode sa sest meseci, kad sam joj dala prvu kasicicu pirincanih pahuljica...

jovicaa -> RE: Voda (12.3.2013 14:30:39)

ma mi onda furamo i bez vode... pravo da ti kazem ovako mi je najlakse, sike su na izvolte i cao... ko ce otkuvavati flasice i vodu i praviti kasice[sm=smiley36.gif]

bojanica7 -> RE: Voda (12.3.2013 15:16:36)

ma naravno da je najlakse[sm=smiley1.gif] ja sam jedino imala problem sto nije umela na flasicu da pije. ucila sam je sa pet mesevi, kupili smo jedno pet-sest razlicitih flasica, i tek iz neke anatomske nukove je htela da vuce... prvo sam joj davala rosu (neprokuvanu)a posle nekog vremena presla na cesmovacu.

Zemunka85 -> RE: Voda (13.3.2013 16:38:43)

Ja sam cesmovacu prokuvanu, a od skoro humaninu jer se ne prokuvava. Ali juce proctah da mora i ona ako se ne potrosi za 48h, jbg. Ja nisam. I da se drzi u frizideru. Ni to nisam. Glupost onda.

pocahontas -> RE: Voda (13.3.2013 19:56:53)

ja sam moju bebu samo dojila do 4 dana pred punih 6 meseci i nisam joj davala vodu. rekli su mi da dojenim bebama ne treba. posto sam odlucila da joj necu davsti sokice, dala sam joj prvi put u subotu vodu da pije iz flasice i nije znala sta da radi sa flasicom jer je vidi prvi put u zivotu pa je grizla cuclu. uglavnom, skontala sam, kad vec ne zna na flasicu, necu je ni uciti, kupila sam joj onu casu na pisak i odatle pije vodu. dajem joj rosu. ne prokuvavam je, kontam da nema potrebe.

Mali_miš -> RE: Voda (20.3.2013 17:04:14)

Imam jedno pitanje iako nisam sigurna da mu je mesto ovde. Moja Lena samo siki, ali mi je patronažna sestra rekla da postoji mogućnost da mi je mleko SUVIŠE JAKO i da ima premalo vode u njemu. Zbog toga joj je koža suva i ljušti se, pa zato MORAM da joj dodajem vode.

Da li je to moguće? U školici nam je "instruktorka" govorila da ne postoji slabo mleko, jako mleko, ovakvo ili onakvo, da je svako mleko dobro za bebu, pa sam malo u nedoumici. Da li neko zna nešto o tome?

Sanja90 -> RE: Voda (20.3.2013 17:11:07)

Evo da ti odgovorim. Ne postoji slabo mleko,jako mleko,mleko je mleko. To sto joj je koza suva i ljusti se pomocice ti mleko za telo za bebe ili beby ulje. Kod mene se najbolje pokazao becollino i nivea,a mozes koristiti i kremice za decu kao sto je pavloviceva. Ja sam savetnica za doilje pa me slobodno pitaj sve sto te muci[sm=smiley1.gif]

Mali_miš -> RE: Voda (20.3.2013 17:13:29)

E, super, Sanja, hvala ti puno na brzom odgovoru! [sm=smiley31.gif]

Sanja90 -> RE: Voda (20.3.2013 17:16:37)

Nema na cemu,uvek[sm=smiley1.gif]

Moiraina -> RE: Voda (20.3.2013 18:27:09)

Joj bre te patronažne kao da su sa Marsa pale, ko o čemu one o tome da je majčino mleko loše, te preslabo je, te malo ga je, sad prvi put čujem da kažu da je prejako [sm=smiley24.gif], nikad im ne valja... Voda bebama samo ispuni želudac i traže manje da sisaju, manje se mleka stvara, i eto problema sa dojenjem. No, Sanja ti je već lepo rekla, ja samo izražavam revolt prema patronažnim tetama [sm=smiley1.gif]

Sanja90 -> RE: Voda (20.3.2013 18:33:52)

E a danas rekle jednoj mojoj prijateljici da nema DOVOLJNO mleka,a zena se porodila pre 4 dana i odmah joj savetovale adaptirano mleko umesto da joj pomognu da nauci kako da se stvori mleko. ja odem tamo a grudi skoro pune i lepo ide mleko za pocetak.Poludela sam,pa sam joj pokazala sta i kako da radi. Ja ne mogu da verujem da im je to najlakse da kazu umesto da pomognu zeni,ma uzas!

Olga75 -> RE: Voda (20.3.2013 18:34:03)

Moiraina , evo tema o patronaznim sestrama KLIK pa udri hejt tamo [sm=smiley1.gif]
jesu one svaka na svoju ruku ali svaka njima cast [sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Voda (20.3.2013 18:36:17)

obozavam takve provale.... i maksimu su se ljustile nogice, to je normalno, do juce su bili u vodi a sada su u skroz drugacijoj sredini, bilo bi cudno da im se koza ne menja..
ja maksimu ne dajem vodu, u par navrata sam mu davala pomalo i hteo je da pije, ali novorodjenoj bebi ne treba davati vodu, neko je napisao samo ispuni zeludac bzv..
ne znam da li sada vec treba da uvodim vodu?

Snelle -> RE: Voda (20.3.2013 18:39:12)

Oh, prejako mleko....Kada su se mom detetu pojavili končići krvi u stolici moja svekrva je bila u fazonu da je to zato što je moje mleko jako, jer su i njenom sinu, mom deveru, stolice postale zelenkaste kad je bio beba zato što mu je od trećeg meseca davala kravlje mleko, a ono je bilo mnogo jako pa je morala da ga meša sa vodom. Da li je htela da me poistoveti sa kravom [sm=jezicek.gif] U svakom slučaju od tada se naježim kad čujem da je majčino mleko jako!

Sanja90 -> RE: Voda (20.3.2013 18:39:19)

Jovicaaa koliko beba ima? I jel pocela da jede nemlecnu hranu?

jovicaa -> RE: Voda (20.3.2013 18:40:45)

jos uvek iskljucivo dojenje sanja

Olga75 -> RE: Voda (20.3.2013 18:40:48)

Jovice , dokle god samo sisa nema potrebe kad pocnes da uvodis nemlecnu hrani ili pdajes adaptirano mleko onda treba

Sanja90 -> RE: Voda (20.3.2013 18:42:51)

Ònda nema potrebe da joj uvodis vodu. Tek kad predje na nemlecnu hranu.

Snelle -> RE: Voda (20.3.2013 18:43:39)

Slažem se sa Olgom! Osim naravno u slučaju da ti je mleko jako [sm=jezicek.gif]

jovicaa -> RE: Voda (20.3.2013 18:46:37)

pa ja mislim da je jako.... jos uvek kako zlatno zuto, mora da je masno jako[sm=jezicek.gif]

Snelle -> RE: Voda (20.3.2013 18:52:51)

To ćeš najbolje odrediti ako uzorak daš mužu na testiranje. Ako tokom testiranja tm napravi facu kao da je mleko izuzetno grozno i odvratno, onda da, tvoje mleko je definitivno jako, i ima previše masnoće, a malo vode, i zato je dodatak prokuvane vode neophodan [sm=jezicek.gif]

jovicaa -> RE: Voda (20.3.2013 18:56:41)

hajde na skajp ako mozes... ja sam free, trenutno.
salu na stranu, svasta ljudi smisljaju covece... te jako, te slabo, te ga nema, te ga ima malo, strasno.
juce kada sam sa onom drugaricom pricala o uvodjenju hrane, prvo me je pitala da ti nije mleko slabo? ja reko mleko ne moze da bude slabo, tako tvrde svi strucnjaci. ma kako ti to znas, da ti nije mleko slabo?[sm=smiley36.gif]
suma sumarum, znaci dok samo dojim, ne treba ni vodu da dajem, ok.. kapisko

lesica -> RE: Voda (20.3.2013 19:00:46)

Iš odavde u razgovor mama,ili u kafanu!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>