RE: Voda (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

New Mom -> RE: Voda (20.11.2012 21:48:49)

IZVORNA PORUKA: pandina
Sa koliko beba moze da pocne da pije na tu casu sa piskom? Koju preporucujete?
Zanima me jos koliko bi trebalo vode da popije dnevno?

Imaš čaše već za 3+ meseca, onda za 6+. Ja sam davala od punih 6 meseci. Kaća je imala Nuby, a Kolja koristi Aventovu.
Imaš temu za to: Iz čega dete pije sok/vodu?.
A što se tiče količine, naš dr je rekla do 60ml na dan.

Anck Su Nmaun -> RE: Voda (21.11.2012 8:01:56)

IZVORNA PORUKA: Macaki

anck, odakle je ta voda?

Pa ima tih cesmi na vise mesta, sa zutom vodom, ja sam je cesto kao devojka pila, ali neznam da li je dobra za decu (predpostavljam da jeste ali opet)... htela sam da vidim ima li ko iskustvo s njom i zna li neko nesto.

Imamo jednu prijateljicu koja je tehnolog pa cemo bas videti da joj onda odnesemo da vidi sta iam u njoj.

Sanchy -> RE: Voda (22.11.2012 22:46:33)

Ja bih zamenila Humanu sa Rosom ,mislite li da je neka druga voda bolja za bebu od Rose?Ne bi trebalo da ima nekih problema sa stomacicem zbog ove promene?

Sanchy -> RE: Voda (22.11.2012 23:12:59)

I jos nesto,ja bih sa Rosom pravila i ad jel to ok?Vidim svi pricate samo o vodi kao vodi za pice?

lesica -> RE: Voda (22.11.2012 23:14:51)

Sanchy,ja sam rosu od starta davala,kasnije sam i ad mleko pripremala sa njom,i nikad nije bilo problema.

Sanchy -> RE: Voda (22.11.2012 23:23:54)

Super,mislim da nema vise neke potrebe za humanom gledala sam sastav humane i rose vrlo je slican,pa sad videcemo...

Druid -> RE: Voda (23.11.2012 0:29:06)

Imaš i Odmenjsku baby, mi smo samo nju furali od početka. Duplo je bar jeftinija od Humane, ako ne troduplo.

marince1 -> RE: Voda (23.11.2012 0:35:27)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Sanchy,ja sam rosu od starta davala,kasnije sam i ad mleko pripremala sa njom,i nikad nije bilo problema.

isto

leamalamut -> RE: Voda (22.12.2012 23:01:01)

Kod nas je jedna od najcistijih voda u Srbiji , tako da ja samo prokuvam vodu sa cesme i dajem u toku dana , mada vise voli caj od kamilice nego samu vodu , inace dojena beba od 3,5 meseca.

adulence -> RE: Voda (23.12.2012 11:05:06)

malo da osvezimo temu,kada ste bebicama pocele da dajete vodu,moja beka samo siki i ne znam da li treba da joj dajem vodice,jel ste davale kupovnu ili ste prokuvavale???

tijatija -> RE: Voda (23.12.2012 11:23:57)

ja mojoj dajem od pocetka, ali ja nedojim.Svaka mi je pila prokuvanu jedno vreme a posle ovu obicnu(kod nas je voda dobra) i stvarno nisam imala problema.Jedino Marta nije pila vode uopste 3-4mes ali dr. Je rekla da nemoram da je silim, i da je to ok. E sad cinimi se ako dojis da nema potrebe za vodom, ali to ce ti odgovoriti majke koje su iskljucivo dojile, jer nemam nekog iskustva[sm=smiley1.gif]

Olga75 -> RE: Voda (23.12.2012 11:33:14)

ja sam dojila ali na samom pocetku sam davala i prenan , dok je dobjala i adaptirano davala sam joj na kasicicu vodu , prokuvanu Rosu, samo par kasicica izmedju mleka i podoja , kad sam uspostavila laktaciju i kad sam samo dojila nije pila vode do negde petog meseca , onda je pila malo ali stvarno malo vode , mozda do 10 ml , kad sam ukunila prvi podoj onda sam ozbiljnije pocela da je pojim vodom

nenja22 -> RE: Voda (23.12.2012 13:25:06)

u početku sam probala malo vode na kašičicu, nije išlo, a ja nisam insistirala...sisao je samo do nekih 5ipo meseci i do tad ne znam da li je ukupno popio 100ml vode, a to je bio letnji period...samo moram da napomenem, ja sam ga svo to vreme dojila na zahtev, upravo kad su bile najveće vrućine, umeo je da sisa i na dva sata iako je već imao punih 3, pa i 4 meseca...mislim da ako kreneš u nekom trenutku da uobročavaš bebu, a i dalje budeš samo dojila, ima smisla ponuditi vodu povremeno između podoja, čisto da si sigurna da nije žedna, inače, ako dojiš na zahtev nema nikakve potrebe. doduše ima i ona priča da ako se ne nauče d apiju vodu od malena, neće hteti kasnije, ja se toga jesam počea bojati tamo negde oko 6-7 meseci, kada je manje sisao a već i klopao svašta, ali postepeno, bez nekih naših intervencija, sem nuđenja čestog i stavljanja vode na dohvat ruke, počeo je uredno da je pije, tako da, u našem slučaju to isto nije bio problem...

PoisonEve -> RE: Voda (23.12.2012 14:27:27)

Mini evo 14 meseci i nece vodu. Aj sto nece vodu, nego nece ni caj ni mleko ni sok. Jos uvek sisa, ali ja polako planiram da ukidam siku pa ce valjda tada vise unositi tecnosti

jovana13 -> RE: Voda (23.12.2012 18:14:42)

Janja do 16m nije htela vodu,a Ogiju sam davala od nedelju dana kad mi je patronazna rekla zbog sor-a. I lepo spere naslage mleka nakon obroka,narocito sto je meni bilo mnogo jako mleko dok sam ga imala..

Sanchy -> RE: Voda (23.12.2012 18:58:00)

Od pocetka sam mu davala humanu i ako je dojen mada na sa mom startu nije bio odusevljen vodom pa sam mu spremala onaj bibilibi caj koji je voleo,,,sada pije 100 ml caja i 50 ml vode dnevno

panpan1 -> RE: Voda (29.12.2012 19:33:53)

davala vodu posle 6 meseci, rosu, posle godine češmušu. sve je dobro podneo. [sm=smiley1.gif]

opcinjena -> RE: Voda (30.12.2012 2:47:14)

bacila komentare na prvi post i mogu slicno mnogim mamama napisati-voda da,caj da , sok ne i secer ne.tolkio.kratko i jasno

jelenica011 -> RE: Voda (30.12.2012 13:40:50)

ja davala odmah vodu nakon mesec dana i sve je ok, i to rosu,.nekako ja zedna pretpostavljam i on je pa mizao.

nina26 -> RE: Voda (30.12.2012 22:41:26)

Meni dr nije nista rekao za vodu...ja je dojim i dohranjujem sa 2-3 obroka dnevno..kad su poceli grcici i gasovi da je muce, i sad joj nesto creva mnogo krce, ubacila sam joj caj...popije nekad 50ml, nekad 60 zavisi...valjda je to ok?

Da li treba svaki dan da joj dajem cajic,ili bas iskljucivo vodu? Beba ima 2,5meseca.

Zemunka85 -> RE: Voda (25.1.2013 10:20:05)

Sanchy, vidim davala si humanu. Nesto proti? Ja je tek izvalila.

Наташица -> RE: Voda (12.3.2013 11:40:42)

здраво свима. да се и ја јавим у вези воде. имам бебу од 7,5 мјесеци и од 3 мјесеца смо јој морали адаптирано млијеко убацити, јер ја нисам имала довољно. пошто чесмовача је ставрно катастрофална, у кувалу за воду коју ми користимо ухвати се каменца послије пар прокухавања, тако да сам без размишљања прешла на росу. прокухам росу и охладим на 50 степени и убацим млијеко. прочитала сам тону неких форума и видјела да углавном користе људи росу па само отпочетка на роси. некад дам и не прокухану да пије, али углавном је прокухана, јер ми увијек остане мало кад млијеко правим. литру воде углавном у року од 2 дана потрошимо, тако да нам не стоји много отворена.
имамо посебно кувало у којем прокухавамо воду за бебу и никад нема каменца само га редовно перем.

pandina -> RE: Voda (12.3.2013 12:21:12)

A kada ste prestali da prokuvavate vodu, odnosno da dajete flasiranu vodu? Da budem preciynija, kada sme da se da obicna cesmovaca?

isidora88 -> RE: Voda (12.3.2013 12:37:06)

ja mislim da sam posle godinu dana pocela da dajem cesmovacu.
a rosu ili odmenjsku sam prokuvavala samo prvih 2,3 meseca posle sam davala neprokuvanu

jovicaa -> RE: Voda (12.3.2013 13:03:39)

ja jos uvek maksimu ne dajem vodu, iskljucivo sisa.. ne znam da li bih trebala da pocnem?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>