red3lilu -> RE: Voda (8.8.2012 12:19:04)
|
IZVORNA PORUKA: liliana Ivana, moja Tina ima 2 god i 8 meseci i ja joj i dalje prokuvavam vodu. Po savetu pedijatra. Pisala sam o ovome, bila sam čak i "osuđivana" od strane nekih članica RR zato što to i dalje radim, iako mi je dete "veliko", ali meni stvarno nikakav problem nije da stavim lončće na ringlu i prekuvam joj vodu ua taj dan. Daleko je manja opasnost od stomačnih virusa kada dete pije prokuvanu vodu. Ja tako, a vidim da mnogi daju daleko mlađim bebama neprokuvanu vodu. Mi živimo u delu grada gde je cevovod jako star i gradska voda je dosta lošeg kvaliteta. Mada po analizama zadovoljava propise, ona kad se prokuva na površinu izbaci neki sloj kao masnoće i prašine [sm=smiley22.gif], kada se zaledi i počne da se odmrzava iz leda se odvajaju neke bele kao ljuspice[sm=smiley22.gif]...Od kad se mali rodio kupujemo vodu, a njemu sam kupovala posebno onu sa niskim sadržajem Na, dok je bio beba tj do godinu dana i tu kupovnu sam prokuvavala za dalju uppotrebu.. Kasnije smo nastavili sa kupovnom ali bez prokuvavanja, vrlo retko sam koristila česmušu...
|
|
|
|