RE: Voda (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Jeca.V -> RE: Voda (24.3.2012 11:19:50)

Devojke ,jel ima neka od vas iskustva sa Nobelovim aparatom za vodu,tj.da li vodu sa tog aparata treba prokuvavati za male bebe?

IRJ82 -> RE: Voda (26.3.2012 12:53:53)

IZVORNA PORUKA: Mama 78

Ajde ove mame cije su bebe mesec,dva,a sisaju jer im dajete vodu i koju?

moja beba ima dva meseca i u pocetku je htela da uzme po gutljaj do dva vode, ali u poslednje vreme kad je ponudim nece, cak i kad stuca nece. ja prokuvam zlatibor vodu i to joj dajem kad hoce

Lilla -> RE: Voda (26.3.2012 12:57:41)

Moj bebac nikad nije bio odusevljen kad mu dajem vodu, pa nije ni sad kada mu dajem kasice ali ga jurim sa kasiciom kad nece na flasicu, pa koliko god popije. Nekad znam da ubacim par zrna Hipp caja u vodu, cisto da zamirise i tako na prevaru popije par gutlljaja. Opasni su nasi mali, tesko ih prevariti [sm=smiley1.gif]

IRJ82 -> RE: Voda (26.3.2012 13:53:14)

ja nisam probala na kasicicu, mada bez problema joj na kasicicu dajem AD kapi i Babyfen i to hoce

Anoniman -> RE: Voda (26.3.2012 13:57:36)

Majčino mleko je 90% voda tako da bebama koje samo sisaju voda nije potrebna. Bebama koje su na ad mleku treba davati vodu.

Lilla -> RE: Voda (26.3.2012 13:59:41)

Ako dojis nije ni strasno sto nece, vjerovatno nije zedna [sm=smiley1.gif] Kazu da bebama koje doje do 6 mjeseci ne treba nista, sve dobijaju iz majcinog mlijeka. A bebe koje su na formuli i koje dobijaju cvrstu hranu treba da unose malo vise tecnosti, pa zato ja mog bebirona jurim. Da dojim ne bih ga zamarala time [sm=smiley1.gif]

Mama 78 -> RE: Voda (26.3.2012 14:02:24)

Hvala,ni J. nece vodu,pa je ni ne forsiram!

IRJ82 -> RE: Voda (26.3.2012 14:18:46)

i ja moju dojim, tako da je verovatno to razlog sto nece. ja je ponudim obicno kad pocne da stuca, ali posto nece ja je ne teram

ivana70a -> RE: Voda (7.5.2012 15:17:20)

jel zna iako da li i kakve veze pijenje vode ima sa glasnim zicama zdrave bebe? skoro sam bila kod teteke sa bebom i ova joj je non stoip nudkala vodu,ali bukvalno na svakih 15 min cak i u toku jela... mene je to toliko nerviralo, dajem joj ja vodu sasvim dosta i cesto i pije je i nema problema, kada sam joj rekla da malo iskulira bila je u fazonu: ma to moooora zbog glasnih zica,slusaj starije....sta? stace bez glasa ako ne pije vodu... ne kontam

naravno da je voda bitna ali me zanima ova teorija o glasnim zicama... ne nadjoh nista na netu o tome

Anoniman -> RE: Voda (7.5.2012 15:21:57)

Nisi našla na netu jer tvorci iste kao i zagovornici nisu tehnički pismeni. [sm=smiley36.gif] Izvini, ne bih da ti vređam tetku ali se skoro nisam nečemu ovako slatko nasmejala. Jedino čemu može doprineti pijenje vode u toku obroka je problem sa probavom jer se razredi želudčana kiselina. [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Voda (7.5.2012 15:24:19)

gae[sm=smiley20.gif][sm=jezicek.gif]

New Mom -> RE: Voda (7.5.2012 15:40:36)

IZVORNA PORUKA: Mama 78

Ajde ove mame cije su bebe mesec,dva,a sisaju jer im dajete vodu i koju?

Ne, jer preko 80 posto majčinog mleka je voda i ako si za isključivo dojenje nema potrebe da daješ. KL sam uvela vodu tek od 5.meseca kad smo krenuli sa čvrstom hranom.

nenja22 -> RE: Voda (7.5.2012 15:52:34)

skroz se slazem sa ovim, ali pod uslovom da se doji na zahtev...ako se beba iole pokusava uobrociti, posebno kad su vrteli dani kao sto su bili oni prosli, ili sto leti bude, onda mislim da i dojene bebe treba nuditi vodom izmedju podoja...malesne su, jako brzo mogu dehidrirati, a to bas i nije naivno za njih...

ali se isto skroz slazem, da ako dojena beba nece vodu, ne treba forsirati, to samo znaci da nie zedna...ovo iz licnog iskustva, jer sam i te kako bila u frci, doduse tek od oko 7-8og kostinog meseca, kad uveliko nije samo sisao i klopao je lepo kasice, ja ga nudim vodu, on nece, nema sanse...pa sam pokusavala sa cajem, pa to po malo cugne tu i tamo, ali to su bile mizerne kolicine, a ja u frci sta cu na leto sa njim od godinu i vise, ako nece vodu, a ja prestala da ga dojim...medjutim, evo u poslednjih 10ak dana ovih toplih sto je bilo, maltene kad god sam mu ponudila cugnuo je, ponekad i podosta, tako da sad eto, opusteno znam da samo treba da imam flasicu i da ga nutkam cesto, zedan ostati nece sigurno...

ivana70a -> RE: Voda (7.5.2012 21:31:06)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Nisi našla na netu jer tvorci iste kao i zagovornici nisu tehnički pismeni. [sm=smiley36.gif] Izvini, ne bih da ti vređam tetku ali se skoro nisam nečemu ovako slatko nasmejala. Jedino čemu može doprineti pijenje vode u toku obroka je problem sa probavom jer se razredi želudčana kiselina. [sm=smiley36.gif]

ma jasno ko dan sve... htela sam za svaki slucaj da se konsultujem,...

ajoj da ne davim sad ovde kakvih sam se sve teorija ishrane beba naslusala sad za vikend u gostima... citiracu samo moju omiljenu recenicu "starijih i iskusnijih majki" (jer sta ja znam,ja sam mlada,a one su mene podigle i sl..), dakle, recenica vikenda : "ivana, bebama secer i so OBAVEZNO" [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sta reci... a ne [sm=smiley19.gif] ..

miva -> RE: Voda (8.5.2012 13:52:02)

Ma da!!!  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/grrr.gif[/image] Kako da ne!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/grrr.gif[/image] Bebama i so i secer pa onda moze i bibiber i vegeta i sve!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

Moram se nadovezati da sam i ja dobijala slicne savete "iskusnih" majki za secer i so! A meni ne pada na pamet da to koristim, sto manje to bolje.
Moja bebana ima 3 meseca i mi jos uvek nismo na cvrstoj hrani, samo sisikamo, a vodicu smo ubacili od pre par dana jer je bilo bas toplo. Lepo je popila par gutljajcica kada sam joj ponudila. Sada joj ponudim, s vremena na vreme, nekad popije neki gutljajcic nekad ne. Ne forsiram, ja je ponudim, ako hoce-hoce, ako nece ne mora. Kada budemo ruckili cvrstu hranu nudicu joj cesce vodu.

Anoniman -> RE: Voda (9.5.2012 20:35:30)

Moje dete navalilo na vodu. Ako nije popila 600 ml danas nije ni kap, a može biti da je i više. [sm=zmeden.gif]

IRJ82 -> RE: Voda (10.5.2012 12:11:42)

i moja je pila ovih dana kako je bilo toplo. imam jedno pitanje, posto ja prokuvam flasiranu vodu, primetila sam da i ona ima kamenac, da li je pametno to i dalje raditi ili joj dati neprokuvanu flasiranu vodu? imamo tri i po meseca

branki* -> RE: Voda (10.5.2012 13:13:19)

ja sam prokuvavala rosu,od nje nisam videla kamenac kao npr kad sam jednom kupila akva vivu,beli se sve.

Ana RR -> RE: Voda (10.5.2012 13:38:58)

Nama je rečeno da se flaširana voda ne prokuvava, ne sećam se više zbog čega. Valjda se kuvanjem gube neki sastojci, tako nešto. 

ivana70a -> RE: Voda (10.5.2012 14:19:28)

nama je receno da se kod flasirane vode prokuvavanjem kristalisu minerali koji su tu prisutni, pa se zato to ne radi... mi smo i dalje na prokuvanoj cesmusi... mani me kristala i previse minerala ako dam neprokuvanu.... posle god dana cemo krenuti sa neprokuvanom cesmusom i to je to...

vidim da mnogi daju rosu jer je kao za bebe, a ja se nesto tripujem da je nalepnica sa bebom na flasici zato sto ucestvuju finansijski u nekoj akciji za bebe, a voda je kao i svaka druga flasirana...

Anoniman -> RE: Voda (10.5.2012 14:29:43)

IZVORNA PORUKA: ivana70a

ajoj da ne davim sad ovde kakvih sam se sve teorija ishrane beba naslusala sad za vikend u gostima... citiracu samo moju omiljenu recenicu "starijih i iskusnijih majki" (jer sta ja znam,ja sam mlada,a one su mene podigle i sl..), dakle, recenica vikenda : "ivana, bebama secer i so OBAVEZNO" [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] sta reci... a ne [sm=smiley19.gif] ..

Ja se slažem sa tim. Nećeš novorođenčetu dati, ali kada kreneš da uvodiš čvrstu hranu, slobodno može oba, na vrh kašičice.

IZVORNA PORUKA: ivana70a

a voda je kao i svaka druga flasirana...

Nije. Nema kamenca kad prokuvaš, za razliku od ostalih.

IRJ82 -> RE: Voda (10.5.2012 14:53:52)

probacemo onda rosu

Mariya -> RE: Voda (10.5.2012 16:39:47)

Ja sam joj do 7.og meseca prokuvavala rosu, sad više ne.

Sesilija 83 -> RE: Voda (11.5.2012 9:42:23)

Ja imam aparat za preciscavanje vode na pumpi u bunaru i aparat za tocenje vode u kuhinji
Kad prokuvam tu vodu nema kamenca u el kuvalu a kad prokuvam vodu kupovnu bilo koju odmah zabeli dno, inace tu vodu sipam i u peglu i super je
Sad pitanje da li da jeprokuvavam za bebu ili ne, reko da joj ponudim malo kad su vrucine mada cisto sumnjam da ce da prihvati inace samo doji.?

Anoniman -> RE: Voda (11.5.2012 9:50:28)

Prokuvaj obavezno, to što nema kamenca ne znači da nema ništa drugo što bi moglo da naškodi bebi. Mala je za neprokuvanu česmovaču, filtriranu ili ne.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>